USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лісові угіддя у Камені-Каширському не віддали жодній зацікавленій організації

30 Травня 2015 16:58
У Камінь-Каширському районі дві громадські організації просили у користування лісомисливські угіддя. Втім, попри відмови, люди продовжують дбати про довкілля.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради, 28-го травня.

Учасники громадської організації «Мисливсько-рибальський колектив «Наболоцький» просили в обласної ради, аби їм надали у користування мисливські угіддя.

До присутніх обранців громади звернувся один із представників ГО «Мисливсько-рибальський колектив «Наболоцький».

«Угіддя, які ми просимо у Камені-Каширському, були у користуванні 15 років в іншого товариства. Перевірки показали, що чисельність звіра знизили до мінімуму, бо на нього полювали цілий рік. Зараз ми вже більше гектара зробили кормових полів, там їх підгодовують. Усе це ми робимо для того, щоб зберегти тварин», - розповів чоловік.

Зауважимо, волиняни просили 3375 гектарів.

Втім, депутати не дали більшості своїх голосів, аби громадська організація отримала мисливське угіддя у користування.

Попри це, запевнили учасники громадської організації «Мисливсько-рибальський колектив «Наболоцький», вони і надалі будуть дбати про довкілля.

Просили лісомисливське угіддя у цьому районі і волинські поліщуки, які зараз живуть у Києві. Вони створили громадську організацію та вирішили інвестувати у край, де народилися, аби зайнятися у лісі господарством, доглядом та розведенням тварин.

До присутніх звернувся депутат обласної ради Іван Смітюх та розповів, що уродженці Камінь-Каширщини, які зараз мешкають у столиці, хочуть інвестувати кошти в район.

«До мене неодноразово зверталися кияни, які народилися на Волині. Вони готові серйозно фінансувати й вкладати кошти на ведення лісового господарства на території державного підприємстві «Камінь-Каширське ЛГ». Оскільки вони звідти родом, відчувають особливу потребу та відповідальність», - повідомив Смітюх.

Втім, депутати віддали за Проект рішення «Про надання мисливських угідь у користування громадській організації «СТО-ХОДІВ» лише 33 голоси. Для ухвали не вистачило ще 8 голосів.

Зауважимо, громадська організація просила територію на площі 18.927 тисячі гектарів і була готова за нею доглядати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
джерело Показати IP 30 Травня 2015 17:15
Один з Смітюхів господарює в гідрологічному заказнику" Оконські джерела", інший хоче в камінських лісах. " Хотеть не вредно" , але пора і гальмонути, бо пузо лусне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus