USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Савченко – за зняття санкцій з РФ та проти надання Україні зброї

22 Червня 2016 15:30
Військова допомога Україні з боку західних країн може призвести до початку Третьої світової війни, - вважає народний депутат Надія Савченко. Окрім того, вона переконана, що економічні санкції проти Росії варто поетапно скасовувати. Ну, і президентські амбіції: попри заяви, що Надія не може змінити ситуацію в країні, Савченко впевнена: в разі проведення виборів вже, вона б мала стовідсоткову перемогу. ЗМІ спробували проаналізувати природу таких заяв екс-полоненої.

Савченко розмірковує: "Чи варто допомагати зброєю? Дивлячись з якою рішучістю. Допомога зброєю може привести до Третьої світової війни", - ідеться на Espreso.tv.

Окрім того, нардеп вважає, що економічні санкції проти Росії варто поетапно скасовувати, якщо дії Росії будуть направлені на деескалацію ситуації на Донбасі.

Про це Савченко розповіла в інтерв'ю Жанні Нємцовій для Deutsche Welle.

"Економічні санкції бажано скасовувати з часом відповідно до виконання чогось. Поетапно", - сказала Савченко.

На уточнююче запитання, чи виступає Савченко за поетапне скасування економічних санкцій проти Росії, вона відповіла: "Так".

Сама ж Надія Савченко наголошує, що реальною політикою зайнялася 3 тижні тому, після виходу з в'язниці. Риторичним, на думку критиків, залишається питання, чи може людина, яка два роки була поза політичним життям країни, за такий короткий термін стати грамотним політиком та ще й економістом.

Тим часом, що стосується глобальних покращень у країні, то нардеп зізналася, що не бачить можливості змінити ситуацію в Україні в разі обрання її Президентом. Проте, вона переконана, що у разі проведення виборів президента України та балотування її як кандидата, перемога була б 100-відсотковою, чого не можна сказати про більш віддалену перспективу.

Про це вона заявила в програмі Жанни Нємцової в рамках проекту DW "Нємцова. Інтерв'ю".

«Якщо сьогодні, то 100%. Якщо завтра, то будемо подивитися, як кажуть у нас в Одесі», - заявила Савченко на питання про ймовірність її перемоги на виборах.

Щодо самої такої перспективи, депутат відповіла так: «А чи треба? Буду! Народ скаже, «треба!», солдат відповість: «є!». Скаже народ: «треба!», я піду». При цьому «жодних страхів, побоювань, жодних проблем» Надія не відчуває, як не відчуває і «жодного бажання» стає президентом, - інформує Укрінформ.

Говорячи про причини проходу в парламент за списками «Батьківщини» вона повідомила, що отримала в свій час пропозиції від 4 партій, але називати їх не стала, вважаючи це «некоректним». З лідером політсили Юлією Тимошенко Савченко, за її словами, пов'язують виключно робочі відносини.

Характеризуючи українську владу, вона назвала її «Титаніком», а уряд «нездатним» і «негідним народу, яким управляє». Але при цьому підкреслила, що в Україні влада принаймні змінюється і "якісно поліпшується, щоразу на невеликий відсоток, може, не такий великий, як нам би хотілося, але він набагато більше, ніж коли-небудь могла собі уявити Росія".

До слова, гучні заяви та ініціативи екс-полонянки з часу виходу на свободу викликали неабияке обурення у аналітиків та критиків. Так, для прикладу, незрозумілою, на думку письменника Юрія Винничука, є і ініціатива Савченко щодо переговорів з ватажками Захарченком і Плотницьким.

"Після усіх її заяв виникає тиха підозра, чи не є вона проектом Медведчука, який власне й брав участь у її обміні", - йдеться у блозі письменника.

Нагадаємо, нардеп і глава держави обговорили ініціативу Надії Савченко взяти участь у прямих переговорах з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Попередньо вже з'явилася версія про те, що по суті, саме на цьому вже два роки наполягає Кремль – легітимізувати своїх маріонеток і змусити Київ самостійно розбиратися з наслідками окупації, - аналізували ситуацію ЗМІ. Мовляв, у разі успішної реалізації цього сценарію Путін досягає відразу двох цілей, заради яких і затіяв гібридну війну.

"Надя називає двох донбаських пройдисвітів народними депутатами і закликає до перемовин, вийшовши з мінських домовленостей: "Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як народні депутати від ДНР і ЛНР. Я готова з ними так говорити", - прокоментував свого часу Винничук.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 22 Червня 2016 15:33
школа Медведчука.
бе Показати IP 22 Червня 2016 15:36
"бред" повний! бідна Украіна.ну нічогісінько ні позитивного ні розумного...
Оля Показати IP 22 Червня 2016 16:01
Земля йде до своєї логічної катастрофи. БІБЛІЮ читайте.
Анатоль_ Показати IP 22 Червня 2016 16:07
Надя правду каже!
Олег Показати IP 22 Червня 2016 16:12
"козачек" то засланій!
505 до Олег Показати IP 22 Червня 2016 16:58
100% її з расєї не просто так відпустили а добряче промили мозги і зробили агентом кремля!
рва до 505 Показати IP 22 Червня 2016 19:06
піди в навідники, а потім в рашке посидь у критій, а потім вже смерди по-чесному.
vasya z buzak Показати IP 22 Червня 2016 16:28
коментар було видалено
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 16:44
Теперь топят Савченко. Вчера восхищались...
орп до Анонім Показати IP 22 Червня 2016 19:07
це було зрозуміло.
Українець Показати IP 22 Червня 2016 16:52
От бл*ть тупа!!! Видно її там фсб завербувало!!!
Іван Показати IP 22 Червня 2016 18:18
Троянське кобило
Правда Показати IP 22 Червня 2016 19:08
Су**ра вона ще та, російська підкладка!
каратель Показати IP 23 Червня 2016 07:10
При Сталіні полонених не було. Були зрадники Батьківщини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus