USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати міськради не послухалися пікетувальників

15 Вересня 2010 11:39
Із плакатами «Наші діти не собачки» та «Депутати, будуйте багатоповерхівки на своїх подвір’ях» під стіни міської ради 15 вересня зранку вийшли жителі будинків 28 та 30а проспекту Соборності та вулиць Воїнів Інтернаціоналістів 1.

Протестувальники проти того, що на території їх подвір’я планують побудувати багатоповерхівку для працівників прокуратури. Під стінами ради зібралося близька десятка людей.

На сесії 15 вересня фракція БЮТ виступила з ініціативою скасувати рішення міськради від третього вересня та 12 грудня 2008 року, а також 1 квітня 2010 року, які надали землю для будівництва житлового будинку.

Рішення викликало дискусію серед депутатів. Бютівці, зокрема Олександр Пилипович та «пеерпівець» Олександр Мартинюк наполягали на скасування рішення. Вони аргументували, що можна знайти землю для будівництва в іншому місці, аби це не викликало незручності для жителів.

Натомість Андрій Козюра, Світлана Мамосюк, Іван Смоленг, Віктор Юрченко та Дмитро Москвич скасування рішення називали популістським та необґрунтованим.

Адже за їх словами, рішення про видачу землі приймалися відкрито. А скасування буде незаконним та не вирішить проблему.

Про законність рішення про будівництво наполягав начальник департаменту містобудування та архітектури Георгій Шевчук. Він сказав, що усі процедури були дотримані, а інших земель у Луцьку для будівництва цієї багатоповерхівки просто немає.

За словами Шевчука, землю шукати варто на околиця, або за межами міста, де можливі земельні конфлікти з сільськими радами, до території яких прилягає місто.

Шевчук каже, що нині вже 12 тисяч людей у Луцьку потребують покращення житлових умов, а через 25 років таких буде понад 70. Тому будівництво необхідне.

З ним погодився і представник прокуратури Олег Юрченко, який наполягав не скасовувати рішення тільки через те, що люди протестують.

Представники жителів зазначили, що зі співчуттям ставляться до працівників прокуратури, котрим немає де жити. Проте просять за їх рахунок не забирати територію для дитячих майданчиків і відпочинку. Та запевняють, що ніяких громадських слухань про будівництво не було та їх думку не питали.

Москвич запропонував жителям подати в суд щодо законності будівництва або ж запропонувати прокуратурі добровільно відмовитися від будівництва саме в цьому місці.

Депутати рішення про скасування будівництва не прийняли. За нього проголосували лише 15 обранців. До слова, міський голова Богдан Шиба ініціював таємне голосування, а не відкрите поіменне, як пропонували інші депутати. Жильці, які були присутні на сесії обурювалися: невже депутати не осміюються називати своїх імен?

Врешті-решт, 28 з 29 депутатів підтримали рішення про утворення спеціальної комісії у складі містобудівної ради міста, депкомісії з питань генерального планування та містобудування, а також будинкового комітету жителів протестуючих будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
седой Показати IP 15 Вересня 2010 14:16
ну и надменная рожа у этого чиновника на ступенях горсовета наверное прокурорский
ага до седой Показати IP 16 Вересня 2010 11:06
Це дуже народний депутат Козюра. Технічний кандидат в мери від Романюка
вася Показати IP 15 Вересня 2010 14:58
накінець-то люди побачили справжнє лице цього скунса А.Г.К
goodok Показати IP 15 Вересня 2010 15:03
Ага, прокурорскій, це наш Козюрочка шановний) На рахунок будинку для прокурорів хочеться сказати, що це взагалі якийсь маразм. Ну да, держава має забезпечувати житлом сім'ї суддів і прокурорів, звісно в теорії в працівників прокуратури мала зарплата, тяжка нервова робота, тощо... Але фактично, якщо провести статистичний підрахунок дорогих авто, що припадать на одного працівника прокуратури, то середній показник буде незрівнянно вищим за аналогічний показник багатьох інших категорій громадян. То що, прокурорам треба ще й по нерухомості показники підтягнути? Цікаво, чому молодіжне житло "в застої"?
Олег Показати IP 15 Вересня 2010 16:48
То хай поселять їх в той будинок, де в даху дірка, спробують смак життя ))))
Олесь Показати IP 15 Вересня 2010 18:03
Люди добрі! Ви тільки вчитайтеся: "З ним погодився і представник прокуратури Олег Юрченко, який наполягав не скасовувати рішення тільки через те, що люди протестують." Пан Юрченко, якій має служити народу, захищати права людей, вголос каже, що йому наплювати на якіхось там мешканців! Чого там відміняти рішення через якіхось там протестувальників? Покричать і заспокоються. А ні, то "Беркутом" придавимо... Гарно! Чі як це каже наш мер?
лучанка Показати IP 16 Вересня 2010 00:58
Чого тільки "беркутом"! Мамосюк зприжене муніципальну міліцію.Забула, як "верещала", коли вони її викидали з кабінета директора???Коли Шиба попер з посади директора КП, то так боролась за справедливість та права людей : і ІШиба, і Соколовська були неграмотні, всі злодії і нікчеми в міській раді, прокурори негодяї і пішло-поїхало. А тільки Шиба як призначив, дійсно бзграмтну, Мамосюк на посаду начальника муніципальної міліції - відразу ж стала голосувати "правильно", на громадян міста вже начхати, за свою задницю переживає. Прокурори можуть їй про дещо нагадати або піймати "при отриманні хабара" і за грати. І сина її останнім часом "тягають в прокуратуру"...Є за що... Цікаво знати, яка Партія ризикне включити на цих виборах в свої списки Мамосюк після того, як Шиба вміло зірвав з неї маску і відкрив народу її справжнє обличчя.
психиатр до лучанка Показати IP 16 Вересня 2010 10:27
"голова предмет темный и исследованию не подлежит" (с)
Пустоцвіт -лучанці Показати IP 16 Вересня 2010 10:42
скільки ще партій ,нешановна лучанко,ви ще будете руйнувати?як не БЮТ,то правозахисну групу,хто на черзі? ви мабуть самі поговоріть з Мамосюк ,бо я її безграмотності не відчув,та й ви напевно теж,бо чомусь сильно воюєте проти неї.якби людина була неграмотна -то стільки злоби у вас би не визивала...
Козюрка форево ггг Показати IP 16 Вересня 2010 11:33
Але він мені кумедний на тих сходах, люди де Ви його відрили, ну такий вже смішний
помічники Мамосюк - Пустоцвіту Показати IP 16 Вересня 2010 15:04
А яким органом ви "не відчули"???
asd Показати IP 16 Вересня 2010 18:09
демократія - влада демократів... кого обгали того й маємо :) на кого ж ще жалітися? хотіли евгопейського вибогу і демокгатії - отримайте та розпишіться. чесслово, як малі діти... саме смішне буде на наступних виборах, щось мені підказує повторення "українські граблІ дубль два" і пускання сопель наївними сподівальниками "свободи, рівності, братерства і сильної та нової україни". демократія - міф, фарс та синонім розладу, якими б фарбами її не малювали. що так яскраво показали народні обранці в обговорюваному. але ж газети кажуть, що народ - мудрий. тільки чомусь та мудрість вилазить боком саме в згаданих ситуаціях. чи може хтось думає що дядя пєтя чи тьотя маня з поліського села буде себе при владі вести інакше? "нацарюю сторублів і втічу" - апофеоз сутності демократії.
Оглядач Показати IP 16 Вересня 2010 19:20
Це ясно, що прокурорскім на людську думку начхати, але чому ж для проформи, задля годиться, для галочки не було проведено громадських слухань?
Недісциплінований 2 asd. Показати IP 17 Вересня 2010 18:12
Шановний ( це для годиться )! Коли пишите "демократія - міф, фарс та синонім розладу, якими б фарбами її не малювали", то, хоча б додавайте "як мені здається", чи щось подібне, бо здається, що ви не знаєте, що демократія - це влада НАРОДУ. Клікніть в Педівікію і буде Вам щастя! А якщо вам аж так хочеться порядку, то Ви трохи спізнилися. Часи минули і я маю надію, що Ваш час теж. Але є вихід - Раша, або Беларусь! Там із дисципліною все в повному порядку. І я ще дуже надісь, що наш новий през не зможе зламати наш бардак і насадити тут зонівські порядки. Не знаю, як хто, а особисто я цім радянським лайном наївся по вуха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus