USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рішення про новобудову для працівників прокуратури треба скасувати, – лучани. ВІДЕО

14 Вересня 2010 08:14
Мешканці Луцька з вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, 1, та проспекту Соборності, 28 і 30, у дворі яких має постати десятиповерхівка для працівників прокуратури, думають, як перешкодити цьому будівництву.
Дозвіл на забудову є. Його на сесії погодили 27 депутатів Луцької міської ради. Але тут, за словами мешканців, ані гідних умов, ані місця немає. Про це розповів 13 вересня телеканал «Аверс».
«Грунт тут не дозволяє будівництву, – розповідають невдоволені лучани. – Тут треба комісію викликати, щоб вони акт написали. «Княжий двір» будують. Там ніяк не можуть закінчити, тому що весь час в підвал набирається вода. Весь час одна сторона дороги осідає, друга піднімається».
Мешканці здивовані: як могли погодити таке рішення депутати, адже умови тут жахливі, будинки тріщать по швах. Бідкаються, що коли почнеться нове будівництво – взагалі усе розвалиться.
Член Луцького міськвиконкому Григорій Пустовіт запевняв обурених лучан, нібито таке рішення могло бути прийняте через необачність. Мовляв, депутати були втомлені, самі не розуміли, за що голосують.
«Поділяю вашу стурбованість щодо будівництва будинку, – зазначив Пустовіт. – Відверто кажучи, я не можу сказати з приводу голосування, як наші депутати голосували. Це результат роботи сесії, коли виноситься на розгляд 150 питань, і допускаються якісь прорахунки. Воно може бути таке».
Між тим прокурор області Андрій Гіль каже, що люди панікують марно. Мовляв, у будівництві нічого страшного немає. Якби було, то дозволу на забудову ніхто б не дав. Мовляв, його підлеглим жити ніде. А люди просто капризують.
«Я не знаю, який там конфлікт, – прокоментував ситуацію Гіль. – Якщо, скажемо, там дозволяють норми, а люди хочуть площу більшу мати, щоб своїх собачок вигулювати… Якщо погодила архітектура, прорахувала, то нікуди не дінешся».
Хай там як, а рішення сесії все-таки треба скасувати, в один голос наполягають мешканці довколишніх будинків.
«Вчора в нас були збори, на яких ми вирішили подати колективне звернення до Богдана Шиби та депутатів Луцької міської ради. Щоб вони прийняли таке рішення… Скасувати рішення Луцької міської ради від 1.04 2009 р. на найближчому засіданні сесії. Тобто це має бути середа…» – кажуть люди.
А якщо і таким чином нічого не досягнуть, рук опускати не будуть. Стратегію дій не розголошують, однак переконують: усім причетним до новобудови буде непереливки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
нововолинстк Показати IP 14 Вересня 2010 08:33
У Луцьку хоч будують, а у Нововолинську прокуратура дитячий садочок забрала собі, незважаючи на протести громади!
Олесь Показати IP 14 Вересня 2010 09:45
Цитую автора статті : "Член Луцького міськвиконкому Григорій Пустовіт запевняв обурених лучан, нібито таке рішення могло бути прийняте через необачність. Мовляв, депутати були втомлені, самі не розуміли, за що голосують." Скажіть мені, будь ласка, шановний пан Пустовіт, скільки таких рішень, необачних, прийняли наші втомлені депутати? Через що вони такі втомлені? Тяжко працюють? Перетрудилися? Цікаво якось виходить - не вийшли б мешканці прилеглих будинків за світло у віконці на демонстрацію - було б все тишком-нишком. А так - вибачте люди добрі, ми були дуже втомлені і не соображали, що робимо... Гарно! А який красень наш вельмишановний пан прокурор! Цитую : "...люди панікують марно. Мовляв, у будівництві нічого страшного немає. Якби було, то дозволу на забудову ніхто б не дав. Мовляв, його підлеглим жити ніде. А люди просто капризують..." Нічого страшного нема... Прокурорським жити нема де... Люди капризують... Перли!!! Зрозуміло, що йому нема чого турбуватись. Вони із Іванішиним вже все давно "порішали". Єдина проблема - оці невгамонні мешканці, що не розуміють свого щастя, що будуть жити поруч з такими поважними особами. Нічого... Льончик і тут підсуєтиться. Пообіцяє якись дитячий майданчик збудувати і заткнуться наші правозахистники. Ось побачите.
... Показати IP 14 Вересня 2010 10:37
Хай вони живуть вісі разом, але десь окремо. На Чорнобильський, Хмельницький, чи на Рівненській АЕС. (Пісня). А то виходить http://www.volynnews.com/news/volyn/na_khrinnytskomu_vodoskhovyshchi_brakonyerstvo_bezkarne/
Микола Показати IP 14 Вересня 2010 10:42
ну чому наш народ так погано ставиться до прокурорів?
Ласковая Показати IP 14 Вересня 2010 10:51
За містом хай собі побудують будинок. Всі ж автомобілі мають, жоден пішки на роботу не ходить і маршруткою не їздить. То можуть собі дозволити й за містом жити.
Неправда ласковая до Ласковая Показати IP 21 Вересня 2010 10:12
Біляк їздить тролейбусом, так що не меліть дурниць.
Українець Показати IP 14 Вересня 2010 11:23
Треба було б мерам Луцька не роздавати землю під будівництво інших об’єктів де по генплану мали б бути будинки.Для прикладу,заправка WOG на Київському майдані і біля там-таму,церква фіміам на ДПЗ,автосалон Сафрон і Мітсубіші на вул.К.Карого.Перелік ділянок великий,де ще при союзі були забиті сваї і стояли фундаменти під багатоповерхові будинки.А зараз туляться як оселедці в банці,бо в престижному районі житло дорожче.
Саша Показати IP 14 Вересня 2010 12:11
Хорошая статейка! Блеск! У прокурора - всё О.к! У архитектуры - вопросов нет! Депутаты малёхо "провтыкали", конечно, с устатку после тяжкой работы, но тоже назад не отступят! Иванишин свои дела поправит, задружив крепко-крепко с прокуратурскими. Кто там у нас ещё остался? Жильцы? А это кто такие? Это те, кому дом под окнами построят? Так их никогда в расчёт не брали! Помитингуют, поорут, помашут транспарантами и разойдутся. Мафия крепка именно круговой порукой, когда один бандит не сдаёт другого. Так и в этой ситуации. Главное, чтобы не оказалось слабого звена. Бабло-то поимели все! И архитектура, и депутаты, и строители своё возьмут, а голым-босым прокурорам построят девятиэтажную конурку за разумные деньги. Ай, молодцы!
))) Показати IP 18 Вересня 2010 15:50
вже і зараз, нехай організовують ОСББ та вже як юридична особа судяться за свою прибудинкову територію. Забудовників - до рішення суду, який може тривати вічно - бити бейсбольними бітами. Не шкодувати. Бо будете мати те, що у Києві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus