USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мітинг: депутатів закликають захистити право на мирні зібрання. ФОТО

24 Квітня 2013 09:39
Мітинг, на якому депутатів закликають скасувати неконституційне рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, що обмежує право на мирні зібрання, організували у Луцьку.

Громадська акція «Ми вільні збиратися вільно» розпочалась сьогодні о 9:00 ранку біля приміщення Луцької міської ради.

Зауважимо, за станом на 08:55 люди на мітинг збирались неохоче.

Так, учасники акції вимагають у луцьких депутатів на наступній сесії проголосувати за скасування неконституційного рішення виконкому міськради №933-1, яке, на думку ініціаторів протесту, обмежує свободу мирних зібрань.

За попередньою інформацією у соцмережах, до акції уже долучилися: ВОМГО «АМоРе, Луцька ФРІ, Асоціація захисту прав молоді Волині, ВОМГО «Національний Альянс» та ГО «Батьківщина Молода».

Як повідомили ініціатори акції Волинська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів», прийняті зміни до рішення виконкому Луцької міської ради суперечать статті 39 Конституції України та обмежують права людей впливати на рішення влади та відстоювати власну думку.

«Свобода мирних зібрань це – одна із основоположних свобод будь-якого громадянина держави. Тож, закликаємо усі громадські організації долучитися до акції, а також підписатися під зверненням до депутатів міської ради», - закликали громадські активісти у соцмережах.

На мітингу, окрім того, був присутній експерт Всеукраїнської коаліції «За мирний протест» Михайло Камєнєв, який приїхав з столиці

«Такі положення - відлуння Радянського Союзу, які вже не діють на території України. Всі вони повинні бути скасовані! Нехай волинська область стане прикладом того, що можна, все ж таки, скасувати таке рішення», - зауважив він.

Зокрема організатор акції Марія Доманська резюмувала: «Ми вже носили звернення до виконкому Луцької міської ради, а ще будемо роздавати кожному депутату і нести в прокуратуру».










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Аня Показати IP 24 Квітня 2013 09:47
Это группка потенциальных "демонстрантов", которым платят деньги за заказные митинги?!:)
Захара до Аня Показати IP 24 Квітня 2013 10:01
Аню,а яка вигода комусь це оплачувати?Не все в цьому житті продається і купується.А цей вислів українці вже забули.
Александр Показати IP 24 Квітня 2013 09:53
А к субботнику "долучитися" не пробовали?
Валентин Показати IP 24 Квітня 2013 10:31
правильно!
Мітя Показати IP 24 Квітня 2013 10:36
Навіщо прибирати - можна постояни з ватманами і покричати, це мега користь для міста і суспільства вцілому
Александр Показати IP 24 Квітня 2013 10:53
Хоть мы не сеем и не пашем, Иной имеем фронт работ, Под руководством мудрым вашим Мы верно движемся вперед. Идем дорогою свободной, Что в общем-то немудрено: С такой звездою путеводной, Как вы, не двигаться грешно. С душевным рвеньем и азартом Буквально молимся на вас, И потому собранье в Луцке, Наш праздник — лучший день для нас. Так оцените это рвенье, Азарт и творческий подъем: 5 человек собрать - везенье А 20 - наше поздравленье: Свобода рвется напролом!
Поету Показати IP 24 Квітня 2013 11:09
Олександр - браво, влучно і в рифму!
Александр до Поету Показати IP 24 Квітня 2013 11:13
"Я еще и крестиком вышивать умею":)))
ми до Поету Показати IP 24 Квітня 2013 13:39
нє пашим нє сєєм нє строім а гордімся абщєствєним строєм.ми бумажниє нужниє люді.ми ібилі ієсть.ми і будєм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus