USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фестиваль вуличної їжі в Луцьку: перезавантаження

28 Червня 2015 14:18
Стартував другий фестиваль вуличної їжі в Луцьку «LutskFoodFest». Організатори врахували зауваження, які отримали першого разу, і представили змінену концепцію свята гурманів.

В Луцькому замку витають неповторні аромати: десятки кухарів з усього міста і сусідніх областей прийшли почастувати лучан, які люблять смачно поїсти.

Нагадаємо, 28-29 червня в Замку Любарта відбувається фестиваль вуличної їжі «LutskFoodFest». В’їзна брама замку відкрилася для відвідувачів об 11 годині. Вже за дві години фестивалю тут побувало більше сотні лучан та гостей міста.

Організатори ж очікують на те, що відвідувачів другого фестивалю буде не менше, аніж під час першого, який відбувався 3-4 травня.

Так, для тих, хто ще тільки збирається відвідати фестиваль, Інформаційне агентство Волинські Новини інформує про низку нововведень, які очікують відвідувачів.

Найперше – каса розташована ще перед входом до замку, аби черги, якими були невдоволені відвідувачі минулого заходу, не заважали вільно пройти до замку.

Крім того, замість квитків гостям одягають на зап’ястя стрічки. Тож лучани можуть завітати на фестиваль, піти прогулятися містом, вирішити власні справи, зрештою, зайти додому, а потім безперешкодно повернутися, якщо збережуть цю стрічку.
Однією з головних новинок фестивалю є стартап зона для учасників, які ще не мають своїх закладів, але люблять і вміють смачно готувати.

До прикладу, заклад BAKERY&WINE обіцяють відкрити наприкінці 2015 року в Луцьку. Але, окрім реклами в соцмережах, вони тепер зможуть продемонструвати свої страви лучанам під час фестивалю.

Пані Мирослава розповіла, що їхній заклад буде спеціалізуватися на винах та закусках до них, а також на власній випічці винятково з натуральних інґредієнтів.

«Ми намагалися зібрати цікавих локальних виробників, тому в нас є хамон від київського виробника, є в’ялена качка. Випічка – лише з натуральних інґредієнтів, без рослинних жирів. У нас можна пригоститися тортами, чизкейками, мусами, тістечками», – пояснила майбутній ресторатор.
Гості першого фестивалю – Львівський кулінарний клуб, який раніше частував стравами польської кухні, сьогодні привіз також чимало нових смаколиків. Зокрема, вони пропонують страви польової кухні австрійського війська часів Франца-Йосифа.
«У нас сьогодні угорський бограч-гуляш, польська грахувка, шпикачки в темному пиві. Перший фестиваль у Луцьку нам дуже сподобався. Та й організаторам, ми, певне, сподобалися, інакше не запрошували б нас вдруге. Ми намагаємося бути оригінальними», – розповів Борис з Львівського кулінарного клубу.

Рецепти страв часів Австро-Угорської імперії, переконують, взяті з автентичних кулінарних книг Чехії, України, Угорщини.

Всього на заході розмістилося близько 25 закладів харчування, що є на порядок більше, аніж під час попереднього фестивалю. Крім того, приїхали гості зі Львова, Рівного.

Також зазначимо, що цього разу є більше розваг для дітей від студії «Фа-Фа».

Головним спонсором фестивалю став Луцький СГК, який презентує свій новий продукт – марку «Нова Державна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ХА-ХА Показати IP 28 Червня 2015 14:40
Ну і який російський олігарх спонсор свята цього разу?
13 до ХА-ХА Показати IP 28 Червня 2015 14:55
тобі контрацептіву тільки би поговорити!!!
123 до ХА-ХА Показати IP 28 Червня 2015 15:56
Я не проти фисстивалів , розваг але не в цей час! Коли наших хлопців ховають а другі танцюють і співають це ненормально і вині в цьому не люди а міська та обласна влада ! Вони заробляють собі гроші і у них усе добре бо їхні діти і родичі до війни немають ніякого відношення! І їм чхати що в когось за вікном плаче чиясь вдова, мати чи сироти!
222 до ХА-ХА Показати IP 28 Червня 2015 16:04
Спонсору немає Романюк, Свирида беруть налічкою за місце від 25000гр до 40000 отак!
ХА-ХА до 222 Показати IP 28 Червня 2015 16:42
РОМАНЮК скоро сам чебурекі буде продавати на вокзалі
Хлоп до 222 Показати IP 28 Червня 2015 18:10
За годину!
!!! Показати IP 28 Червня 2015 15:10
Яка вартість квитка?
Лучанка до !!! Показати IP 28 Червня 2015 18:30
Вартість квитка 15 грн.
ХА-ХА Показати IP 28 Червня 2015 16:00
І взагалі хватить нам БАРИГ біля замку зробили з історичної пам'ятки базар майонезнікі хр*нові!!!
Олесь Показати IP 28 Червня 2015 18:08
Все нормально. Замок повинен ЖИТИ. Туди повинні ходити люди. У вихідні. З дітьми... У Парк, У Замок... Гуляти по Старому місту. Але- взагалі - гуляти - проводити час там-(у старому місті) здебільшого ніде і ніяк.... Там нічого немає- (Я про життя) - ні крамничок -кав"ярень, ні клумб- фонтанів- лавочок- зелених зон, що милують око, Ні вклодоріжок, з прокатом ні вуличних виставок- продажів художників... чого туди ходити? Там дитині морозива купити ніде. І туалетів- ( пробачте ) немає... хіба у замку... якийсь... Як там провести час? Дивитись на обідрані фасади та неприбране сміття? Витрішки продавати? До костьолу? Може там орган грає? ...Ні? У корону Вітофта- супер-дорогу, ....до будитнку Голованя біля смітників, по розбитій дорозі без тротуарів? Тому концерти , джазові фестивалі, навіть такі "фести"- це добре. Це рух. Це життя. Хоч яке. Може колись Старе місто наповниться туристичними "смаколиками".благоустроєм, зеленню, "містом майстрів"- з гончарами - ковалями.... щоб цікаво було, щоб дітям показати, щоб емоції вирували.. - там Як в Парку будуть гуляти мами з колясками,та малими дітьми... Коли і влада, всілякі "туристичні відділи мерії" - з супер-пупер планами- і самозакохані "активісти -моралісти" типу левчуків- зрозуміють- старе Місто буде туристичною родзинкою, коли стане Луцькою зоною відпочинку. Разом з парком. Без ринку- торжища. З автостоянками,( доречі вони - авостоянки, там колись були). Тоді і туристи будуть їздити . Самі. Як у Каунас, Ригу, Венецію, Дцубровнік. Для моралістів- противників фестивалів плебейської їжі у замку- Знаменитий пивний Фест у Баварії проходть взагалі, прости Господи , в монаситрі. Туристи їдуть з всіх усюд... Гроші везуть І залишають там. .... Кінчайте звиздіти, самопіаритись, критикувати. Зробіть щось. Хоч щось! Запропонуйте.. Відкрийте кафе- дитяче, придумайте- організуйте якусь розвагу, зробіть прокат самокатів -ввелисопедів.... зробіть-(організуйте) хоч щось..... А ви все-бла-бла -бла...."всепрпало"!!! То хоч людям не заважайте! Не подобається- зробіть краще... І все
Бармалєй до Олесь Показати IP 28 Червня 2015 18:30
Плюс від мене. Десь так. Тільки Вітовт через "в", а так - все правильно
Олесь до Бармалєй Показати IP 28 Червня 2015 18:36
Так то Вітовт! А це суто Луцький Вітофт. Самопальний...
Олеся до Олесь Показати IP 28 Червня 2015 23:41
Погоджуюсь з Вами,шановний, з усім!Проте, за ринок старий не згідна! Він має існувати,просто мусить! Інакша річ його облагородити,як Бесарабку у Києві й все, але він має бути-це наша суть,це старе місто, саме там цей ринок завжди і був!Це Вам не Тракай, Рига, Вільнус, Таллін, Рим, Варшава чи Мадрид - це Луцьк та наша історія, тому місце ринку там! А зі всім інишим, повторюсь, згідна!Просто Романюка не терба обирати було мером, є Кривицький,який все робив для розвитку,ні, комуняку обрали!Самі в усьому винні!
Олесь Показати IP 29 Червня 2015 10:45
Без торжища на бувших автостоянках... Без "бляшанок - обдертих контейнерів... З автостоянками- парковками, місцем для прийому - відстою тур. автобусів, ( Спробуйте зараз там десь запаркуватись- які екскурсії , які туристи, який відпочинок з сімєю і дітьми, щооб зручно на авто під!їхати з іньших міст!!!-.до біса, це-неможливо!!) туалетами (нормальними), сувенірними крамничками.. екскурсоводами "на місці"-(як у людей!)- . з "розкриттям" панорами замку з в. Ковельської.... А капітальна споруда Старого ринку,( реконструйована звичайно)- залишиться.. Хо ж заперечує.... До нього звикли...
Ірина Показати IP 29 Червня 2015 21:55
Це має бути ринок сувенірів, вишиванок, художніх картин , всякого тканого волинського начиння, щоб гості міста могли прогулятися, познайомитися з волинським промислом, придбати для себе, для друзів. А такий базар, як там функціонує , повинен знаходитися в районі ГПЗ. Повчіться у Кам'янець- Подільська!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus