USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гірники перекривали дорогу - зарплату дали

17 Жовтня 2014 18:29
Заборгованість гірникам нововолинської шахти №10 погасили. Принаймні про це говорять в ОДА Волині.

Нагадаємо, 15 жовтня, на Волині гірники із шахтарського міста Нововолинськ перекрили трасу «Ковель-Жовква». Причиною для такого кроку стало те, що їм не виплачують зарплати уже більш як півроку. Відтак, зі слів шахтарів, заборгованість становить 23 мільйони гривень.

Тоді дві сотні гірників десятої нововолинської шахти заблокували рух на дорозі «Ковель-Жовква».

Коштів на оздоровлення і спецодяг гірники не отримували уже два роки. Скаржаться, що жити немає за що, але й іншої роботи у місті не знайдеш.

Зазначимо, що не зважаючи на заборгованість із зарплатні, працювати гірники не припиняли.

«Людям треба вклонитися низько за те, що вони не покинули будову, а це будова президентського рівня. Це єдина в Україні шахта, що будується. І в цей час, коли нам треба вугілля, хтось не дозволяє виконати рішення Президента й Уряду по відновленню будівництва шахти», – пояснює директор ДП «Дирекція із будівництва об’єктів» Віктор Дук.

Активісти із профспілки кажуть, що про пікет, як і годиться, повідомили правоохоронців.

Однак, як пише ZIK, у прес-службі Волинської ОДА повідомили, що 16 жовтня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав документ про відкриття фінансування шахти №10 «Нововолинська». Через кілька годин головне управління Державної казначейської служби України в області отримало з держбюджету на погашення заробітної плати шахтарям 25,3 мільйона гривень. «Наразі усі кошти перераховано людям і борг ліквідовано повністю», - зазначають в ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
я Показати IP 17 Жовтня 2014 19:43
Пішов ти разом зі /своим гаспадином януковичем/ поняв!! І то далеко далеко.
ти до я Показати IP 17 Жовтня 2014 20:40
взимку уся Україна туди покрокує! Кроком руш!
Патріот Показати IP 17 Жовтня 2014 20:30
Молодці шахтарі! Послали на кратку адресу хитрих добровільних ,,захисничків,, тіпа камишнікової, і власноруч вибороли перемогу за свої гірняцьки робітничі права!
Волинь Показати IP 17 Жовтня 2014 21:38
Приклад усім, як боротися за свої права , коли при владі жидомасони !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus