USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Кабмін узаконив закупівлю вугілля в ОРДЛО

1 Березня 2017 16:38
Кабінет міністрів затвердив порядок ввезення та вивезення товарів з району АТО. Так, уряд дозволив вивозити з окупованих територій вугілля.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 1 березня, на засіданні Кабміну, передає «Преса України».

Проект рішення Кабміну представив начальник штабу Антитерористичного центру при СБУ Геннадій Кузнецов. Він зазначив, що суб’єкти господарювання не можуть ввозити в зону кризової ситуації, а також вивозити з неї товари.

Однак, Кабмін зробив виключення для гуманітарних вантажів, які доставляють продукти та медикаменти. Також заборона не стосуватиметься «товарів та продукції, що забезпечують функціонування та обслуговування, або є необхідними у виробничому процесі металургійної, гірничо-збагачувальної вугледобувної та енергетичної галузі, об'єктів критичної інфраструктури».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що на лінії зіткнення будуть функціонувати контрольні пункти, які вестимуть спостереження за рухом товарів. На них працюватимуть СБУ, ДФС, а також волонтери чи громадськість.

Натомість редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський обурився таким рішенням.

«Кабмін своїм рішенням узаконив закупівлі вугілля в ОРДЛО, і при цьому ніхто ані півслова не сказав про те, що необхідно переглянути формулу "Роттердам +" і забрати у Ахметова можливість додатково заробляти 1000 гривень на тонні вугілля.

Цікаво, якби не загроза банкрутства Ахметова і не ця тисяча, половина якої явно йде на Київ, когось з Кабміну і АП взагалі зацікавила б вугільна блокада?

Чи їм байдуже на «холодні батареї українців» так, як байдуже на дороги, медицину і освіту?», - пише Дубінський у Фейсбук.

Варто нагади, раніше Олександр Дубінський заявляв, що називаючи блокаду «вугільною», при тому, що з ОРДЛО вивозять також ліс-кругляк, метал та руду, політики прикривають таким чином ряд злочинних схем.

Як повідомлялося, під будівлею Верховної Ради України відбулися мітинги на підтримку торгової блокади з окупованими територіями Донбасу.

Зокрема, 21 лютого перед будівлею Ради у Києві з ініціативи Українського об’єднання патріотів – УКРОП» тут відбувся мітинг на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями. Перед мітингарями виступили народні депутати, учасники АТО, учасники блокади торгівлі з окупованими територіями та матері й жінки бійців, які перебувають у полоні в бойовиків.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у мітингу взяли участь волиняни.

Раніше, 19 лютого біля Стели Незалежності у центрі Києва відбулася акція, організована ОУН та бійцями добровольчих батальйонів - так зване Віче на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 1 Березня 2017 16:44
Б А Н Д А !!!
Семен Показати IP 1 Березня 2017 20:06
А кращій варіант - це націоналізувати все, що ахметов привласнив і навести з цим порядок.
Анонім Показати IP 1 Березня 2017 20:49
одним словом, ви там воюйте, вмирайте, а ми будем бабло косити. СК"ТОБАЗА !!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus