USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На харчування дітей у таборах Волині виділяють половину від необхідного

29 Травня 2015 10:33
Із необхідних 90-100 гривень на харчування дитини в день, у таборах отримують лише половину. У зв’язку з цим у керівників дилема – купувати дешеві продукти харчування чи коригувати меню.

Про це йшлося під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей 27-го травня, в овальній залі обласної ради.

Один із учасників засідання зауважив, що зараз на харчування дитини передбачено 50-60 гривень на день, втім, потреба - 90-100 гривень.

«Ми не знаємо, як вирішити це питання. Продукти зросли в 2-3 рази, у порівнянні з минулорічними цінами. А фінансування збільшили на копійки. Тут питання у тому, чи ми будемо давати кашу арнаутку за 9 гривень за кілограм, чи кашу третього ґатунку, яку купимо за 5 гривень», - розповів про проблему доповідач.

Проблема з фінансуванням дійсно є, але не на стільки критична, як про неї говорять, - запевнила у цьому заступник голови волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець.

«Підприємці готові йти на компроміс та здешевлювати продукти, вихід із ситуації можна знайти», - сказала Мишковець.

Зауважимо, як повідомили учасники розширеного засідання, що меню харчування ще не склали.

Нагадаємо, цього літа планують оздоровити 30% дітей в області, віковий бар’єр підняли до 17 років. Особливий акцент - на малозабезпечених та дітях із сімей учасників АТО – їх оздоровлять усіх.

Як доповів голова комісії з реорганізації управління у справах молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин, готовність таборів, які розпочнуть свою роботу з 1-го червня, становить 90%.

«На оздоровлення та відпочинок дітей із міських та районних бюджетів запланували виділити майже 8 мільйонів гривень, з обласного – понад 16 мільйонів. Також планують долучити майже мільйон гривень спонсорських коштів. У 2015 році працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, у яких плануємо охопити оздоровленням та відпочинком майже 5 тисяч дітей. Загалом, у планах - оздоровити понад 37 тисяч осіб», - інформує Дмитришин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
люся Показати IP 29 Травня 2015 11:10
ВИХІД ПРОСТИЙ поміняти меню в таборах на меню у верховній раді, покормити обранців кашею третього сорту. ціни однакові!!!!!!!! ще хочеться запитати КОЛИ ВЖЕ ЖИДИ НАЇДЯТЬСЯ?????
123 Показати IP 29 Травня 2015 11:12
ще мишковець світлану в табір на кухню хай покаже той вихід з ситуації про який вона говорить, а то на словах розумні всі покажіть як треба!!!!!
Табір Показати IP 29 Травня 2015 11:30
Здуріли 100 гривень в день - це що червону ікру будемо давати. Ще 1000 гривень запросіть дай аби покричати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus