USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Водій луцької маршрутки-вбивці нічого не пам’ятає: нові побробиці трагедії

7 Січня 2011 14:56
Водій маршрутного автобусу № 17, який став 4 січня винуватцем трагічної ДПТ у Луцьку, стверджує, що не пам’ятає, як саме трапилася пригода.

Про це 6 січня повідомили в УДАІ УМВС України у Волинській області

Нагадаємо, 4 січня 2011 на вулиці Рівненській у Луцьку маршрутка вилетіла на зупинку громадського транспорту, і наїхала на 52-річну жінку, спричинивши її смерть.

По цьому факту порушили кримінальну справу, - повідомили в ДАІ.

Зі слів водія, того дня він виїхав на маршрут близько сьомої ранку. Працював на маршруті № 17 - кільцевий рух. Після кожного відпочивав приблизно по 20 хвилин. З 10:00 до 11:00 робив перерву згідно з графіком.

Як саме трапилась дорожньо-транспортна пригода він не пам’ятає. Водій пам’ятає лише, як його оглядали лікарі, - повідомили в ДАІ.

Також були опитані свідки автопригоди. Зокрема, свідок Олена І., яка у момент аварії стояла на зупинці, бачила як водій автобуса плавно почав повертати вправо на тротуар і зупинку. На думку свідка, швидкість автобуса не змінювалась – він не гальмував.

Після наїзду свідок звернула увагу на те, що водій був за кермом без свідомості, а до свідомості прийшов, коли його забирали лікарі швидкої.

Один з пасажирів маршрутки - Олег Г., - стверджує, що перед зупинкою громадського транспорту, водій автобуса змінив напрямок, виїхав на тротуар, наїхав на пішоходів та торгівельний магазин. При цьому він не гальмував, - стверджує свідок.

Після зіткнення, Олег Г. відразу підійшов до водія, та побачив, що голова його відкинута назад. Водій був без свідомості.

Зі слів свідка, водій автобуса по мобільному телефону не розмовляв та перешкод, які могли б створити аварійну ситуацію, свідок не бачив.

Крім цього, перевіркою встановлено, що водій автобуса І-VАN того дня зранку, перед рейсом, о 6:45, пройшов передрейсовий медичний огляд лікаря, про що є відповідна відмітка у шляховому листі транспортного засобу.

Автобус був оглянутий відповідальною особою за технічний стан (механіком), що зафіксовано в маршрутних документах.

На теперішній час, автобус знаходиться на огляді в експертній службі, проводиться автотехнічне дослідження з метою встановлення технічного стану транспортного засобу на момент скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Правоохоронці повідомили, що на ділянці дороги, де трапилась автопригода дорожнє покриття асфальтобетонне без пошкоджень та оброблене протипожеледними матеріалами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
дідо Показати IP 7 Січня 2011 16:55
як розказують водії маршруток,вони працюють по чотирнадцять годин у день...і так щодня...без вихідних...і навіть ремонти виконують по вечорах та ночах,шоб в наступний день вже ганяти... тільки встановлення тахометрів та джіпіесів, спасе життя людям...
:) до дідо Показати IP 7 Січня 2011 17:26
Дідо, те в техніці профан. Краще пиши про вороффку, та її банду. Тохометр вимірію кількість обретів, для авто - кількість обертів двигуна. Чим він допоможе?
Андрій Лучик до :) Показати IP 7 Січня 2011 22:29
Людина мала на увазі тахограф.
Українець до :) Показати IP 7 Січня 2011 23:26
Так він мабуть і мав на увазі що ЮВТ вкрала всі тахографи.Сніг до речі вороффка теж не почистила.
Exaboto до :) Показати IP 8 Січня 2011 10:45
не вимірює а показує :)
Онук до дідо Показати IP 7 Січня 2011 23:23
14 годин роботи водія-це порушення закону про працю перевізником! А такі гроші, які приносять маршрутки, дозволяють забезпечити перевізником безпечні рейси. Ін е треба заводити в блуд інших!
Челкаш Показати IP 7 Січня 2011 18:15
Підтримую дідо
Опа! Показати IP 7 Січня 2011 18:19
Ну шо, всі підсуєтились і всьо чікі-пікі порішаліи. Через 2 дні нові версії-"і лікарська перевірка перед виїздом, і водій раптово втратив свідоість, і дорога прибрана". Ніхто не винний, а людини в живих немає... Ай, маладца!
МОПС Показати IP 7 Січня 2011 18:25
Правду кажеш казку дідо.
Факт Показати IP 7 Січня 2011 18:27
А шо, на фотці не видно, як "дорожнє покриття асфальтобетонне оброблене протипожеледними матеріалами". Тіпа не видно, шо асфальт завдяки снігу на одному рівні з дорогою. Скільки забашляв перевізник?
Ладомир Показати IP 7 Січня 2011 21:35
Думаю що це пов‘язано зі втомою водіїв. Це не поодинокий випадок. Судячи з останніх повідомлень з багатьох СМІ це вже ситсема. Втома у свою чергу пов’язана з тим що у місті досить щільний трафік авто. Колись потік авто був меншим, водії менш втомлювались. А 14 годин за кермом (а ще і кожен день – .... мну.... це щось навіть на героїзм тягне.
Факт до Ладомир Показати IP 7 Січня 2011 22:52
Ти сам зрозумів, що ти тут наверз? Немає людини в живих, немає винних за це, тому, що менти брешуть про уборку дороги, про огляд водія і т.д. і т.п. Перевізник, судячи з усього, відкупився, бо тільки-но виграний конкурс-і попереду ще довгий час "жнив" за наш же рахунок (тарифи необгрунтовано завищені). Який на фіг героїзм?..
Ладомир до Факт Показати IP 8 Січня 2011 12:27
не за героїзм я казав а за втому!!!
Пасажир до Ладомир Показати IP 7 Січня 2011 23:05
Ладомир, якби вбило когось з твоєї рідні, ти б,напевно, не мичав про якийсь героїзм. Це, що відбулося-злочин...І, якщо раптом, водій знепритомнів по причині фізничного виснаження, то судити треба перевізника за порушенння КЗПП. А, якщо, водій бреше, то його самого.
Ладомир до Пасажир Показати IP 8 Січня 2011 12:51
До чого тут "якби"? Ти був за кермом 14 годин, ти знаєш в якому водій був стані, можливо там справді була перевтома і він вирубився!!! Про героїзм я мав на увазі коли БУДЬ-ЯКА людина кермує у щільньому трафіку 14 годин і може втомитись, що це насправді важко і все. А мичиш ти, слова вибирай! Чи то твою бабу роздушили, шо ти так кіпішуєш?
SASA Показати IP 7 Січня 2011 23:09
А про медичну довідку водіїв за 200 грн. у Луцьку, та хворобу таку як епілепсія ніхто не знає?
Нік Показати IP 8 Січня 2011 10:20
Насамперед співчуття рідним загиблої. Це страшна трагедія напередодні свята. Моя версія: водій різко повернув вправо бо хотів когось взяти чи висадити. Не розрахував швидкості і його понесло на зупинку й магазин. За голову напевно вже взявся, коли побачив скоєне. Це ж ще молода людина, 35 років усього. Яка може смертельна втома в 16-ій годині?! Це результат гонок, які влаштовують маршрутчики вулицями міста. Бажання заробити гривню затмарює декому з них розум. Ні гонкам по вулицях Луцька! Мобілка в руках водія - злочин! Розмова із знайомими - ще більший! Ти на роботі відповідальній і небезпечній.
109 Показати IP 8 Січня 2011 10:26
Покриття асфальтно-бетонне оброблене протиожедедними матеріалами? Різдвяні чудеса, бо я нічого такого на фото не бачу
VSC Показати IP 8 Січня 2011 12:46
А что говорят свидетели? Кто-то в салоне или на остановке просил водителя остановиться? В смчле высадить-посадить? Это имеет ключевое значение. Если да, то он виноват на все 100. Если нет, то его действия осознанными назвать нельзя, значит имело место потеря сознания.
Олена Показати IP 8 Січня 2011 15:29
якщо навіть водій обманює,то Бог йому судя.....
Вінстон Показати IP 9 Січня 2011 08:23
А ви не задумувались, чому маршрутка після зіткнення стала перпендикулярно до ларька? Цеж потрібно спеціально так вивернути кермо!
Роман до Вінстон Показати IP 9 Січня 2011 18:31
Є таке фізичне явище, як інерція - передня частина автобуса різко зупинилась від удару, а задню частину розвернуло...
Уважний Показати IP 10 Січня 2011 09:13
Ця аварія відбулась пізніше 16 години. Водій, як повідомляє сам вийшов на роботу о 7-мій. Вже відпрацював 9 годин, робочий день 8 годин.Це вже порушення. А чому всі мовчать-хто перевізник-власник автобуса. Не Климовець Микола? чи хтось інший. А чи був водій взагалі трудовлаштований? Якщо трудовлаштований, то скільки годин йому ставлять у табелі обліку робочого часу.Ось де собака зарита!
Шукаємо свідків Показати IP 12 Січня 2011 13:26
Те що "правоохоронці повідомили, що на ділянці дороги, де трапилась автопригода дорожнє покриття асфальтобетонне без пошкоджень та оброблене протиожеледними матеріалами" повна брехня, так як сніг, який маршрутки закатали до бордюра, повністю не створював перешкод для виїзду на тротуар. Цікаво а чому свідки не розповіли що водій, перебуваючи за кермом, на момент трагедії розмовляв з маленьким хлопчиком, який сидів попереду на місці контролера? Зверніть увагу на фотографію: які там протиожеледні заходи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus