USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Жертв у теракті на Лондонському мосту стало більше: партії призупинили виборчі кампанії

4 Червня 2017 13:45
Семеро людей загинуло внаслідок наїзду фургона на пішоходів на Лондонському мосту в ніч на 4 червня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеву поліцію.

"Підтверджено, що семеро людей загинуло. Крім того, як ви знаєте, троє підозрюваних мертві", - зазначили в поліції.

Там також заявили, що інцидент перебуває під контролем, а правоохоронцям необхідно провести ретельні обшуки місця події, щоб переконатися в безпечності ситуації.

Як повідомлялося, в суботу вночі на Лондонському мосту фургон в’їхав у пішоходів, а потім пасажири фургона почали нападати з ножами на людей. Окрім семи осіб, які загинули, у лікарнях перебувають 48 постраждалих, деякі у критичному стані.

Як повідомила Консульська служба Міністерства закордонних справ України, українців серед постраждалих внаслідок терактів у Лондоні немає.

Тим часом лейбористи і консерватори призупинили виборчі кампанії через загрозу нових нападів.

Консервативна партія Великої Британії на чолі з прем’єр-міністром Терезою Мей також призупинила передвиборчу кампанію через нічні атаки терористів у Лондоні. Про це повідомляє Reuters.

«Консервативна партія не буде проводити сьогодні кампанію на національному рівні», - повідомив речник цієї партії. Він додав, що партія перегляне своє рішення після отримання детальнішої інформації щодо нападів.

Лідер Лейбористської партії Великобританії Джеремі Корбін в неділю також оголосив про припинення загальнонаціональної виборчої кампанії через теракти в Лондоні, повідомляє сайт британського видання The Guardian.

«Лейбористська партія, після консультацій з іншими партіями, призупиняє національну кампанію до сьогоднішнього вечора - в знак поваги до тих, хто загинув або був поранений», - йдеться в заяві Корбіна.

«Ми будемо стояти разом на захист наших спільних цінностей солідарності, людяності і справедливості, і ми не дозволимо терористам підірвати наш демократичний процес», - наголошується в заяві.

Водночас редактор британської телемережі ITV Роберт Пестон повідомив, що британські політики призупинили національну кампанію, однак локальна кампанія – триває.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що пора сказати «досить», коли йдеться про боротьбу з тероризмом, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми не можемо і не повинні робити вигляд, що все це може продовжуватися», – сказала вона після того, як семеро людей загинули і десятки отримали поранення в результаті теракту в Лондоні.

Мей сказала в телезверненні, що троє чоловіків мали муляжі поясів смертників, щоб посіяти паніку і страх.

Більшість політичних партій припинила національну передвиборчу агітацію після нападу, але Мей заявила, що загальні вибори відбудуться, як і планувалися 8 червня.

«Насильству не може бути дозволено порушити демократичний процес», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus