USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серед ТОП-10 фактів розкрадань чиновниками бюджетних коштів – Волинь

18 Червня 2009 13:41
За повідомленням департаменту зв’язків із громадськістю МВС, серед ТОП-10 найрезонансніших фактів розкрадань посадовцями бюджетних коштів, що були викриті працівниками міліції в 2009 році, фігурує Волинська область. Про це 18 червня інформують «Волинські Новини».
 
За п’ять місяців цього року працівники міліції розкрили 4 тисячі 800 злочинів, пов’язаних з посяганням на бюджетні кошти. Як передає УНІАН, про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО сьогодні під час виїзної колегії МВС у Львові.  Із цих злочинів 856 – на суму понад 100 тисяч гривень, 202 злочини – на суму понад 1 мільйон.
 
«Загальна сума збитків від злочинів із заволодінням бюджетних коштів становить 1 мільярд 520 тисяч гривень. І це все вже при нашій українській владі. Складається враження, що все тече, а з часів Миколи І, який колись сказав своєму синові про чиновників, що, «кроме нас с тобой, сын, все остальные воруют», так нічого і не міняється», – заявив пан Луценко.
 
Міністр наголосив на тому, що кожен керівник обласного управління міліції зобов’язаний взяти під особистий контроль справи, в яких фігурують суми розкрадання бюджетних коштів на суму 100 тисяч і більше. «1 тис. 619 осіб підозрюється у розкраданні коштів з держбюджету, близько 1 тисячі – в розкраданні в особливо великих розмірах та з особливим цинізмом. І наше з вами завдання, щоб ці особи понесли відповідальність і не було відмовних матеріалів», – зазначив головний правоохоронець країни.
 
Також він ствердив, що особисто нагородив би тих суддів відзнаками, які доведуть до кінця справи з розкрадання бюджетних коштів. Юрій Луценко висловив сподівання, що спільними зусиллями ЗМІ та громадськості «міліцейська робота не піде в пісок по розкриттю злочинів щодо крадіжки бюджетних коштів».
 
У свою чергу Департамент зв’язків з громадськістю МВС надав УНІАН ТОП-10 найрезонансніших фактів розкрадань посадовцями бюджетних коштів, що були викриті працівниками міліції в 2009 році. Серед них – на Волині викрито посадовців служби автомобільних доріг, які через приватне підприємство, що незаконно перемогло у тендері на проведення робіт з реконструкції ділянки автомобільної дороги державного значення Київ – Ковель – Ягодин, безпідставно перерахували 2,66 млн. грн. бюджетних коштів субпідряднику – фіктивному приватному підприємству, а потім ці кошти привласнили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus