USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині стартував тиждень грудного вигодовування. ФОТО

2 Серпня 2013 15:28
Про переваги грудного вигодовування для матері та дитини розповіли під час прес-конференції, що відбулася у Луцьку 2 серпня.

В усьому світі щороку з 1 по 7 серпня триває Тиждень підтримки грудного вигодовування. У 2013 році його девізом є «Підтримка грудного вигодовування: поряд з мамами».

Головний спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Савка наголосив, що про важливість грудного вигодовування дітей жінкам розповідають не лише після народження дитини, а й під час вагітності.



Акушер-гінеколог пологового відділення Луцького клінічного пологового будинку Ірина Горавська зокрема розповіла, що за результатами досліджень, 97% жінок мають здатність успішно вигодовувати дитину грудним молоком. З її слів, це корисно не лише для організму дитини, а й для здоров’я матері - як профілактика онкозахворювань та природній метод контрацепції у перші шість місяців після вагітності.

Під час прес-конференції повідомили, що протягом минулого року на Волині народилося 15 760 немовлят, 14 877 (94,4%) з них перше отримали прикладання до грудей протягом першої години після народження. В області також збільшилася кількість малюків, які знаходяться на грудному вигодовуванні до 6 місяців і більше - 80%, до 12 місяців і більше – 65,9%. Роман Савка зазначив, що однією з умов виписки жінки з пологового будинку є її навченість грудному вигодовуванню.

Заступник головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак повідомила, що статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» здобули 15 (71,4%) закладів охорони здоров’я - це один з найвищих показників серед регіонів України. З її слів, 94,4% дітей народжуються саме в таких закладах.

Лікар-неонатолог неонатального центру Волинської обласної дитячої клінічної лікарні Олена Мельничук наголосила, що мамине молоко – ліки №1 для дитини. Вона повідомила, що хибною є думка про те, що захворювання дитини чи матері – перешкода для грудного вигодовування.

Зі слів лікаря-педіатра Луцької міської дитячої поліклініки Євгенії Селюк, тісний психоемоційний контакт між матір’ю та дитиною під час грудного вигодовування зберігається на все життя.



Роман Савка зазначив, що грудне вигодовування, у будь-якому випадку, має харчову цінність та містить речовини, які сприяють зміцненню імунітету дитини. Харчування жінки, яка годує груддю, може бути різнобічним, із заборонених продуктів він назвав лише алкоголь та каву.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus