USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Луцький зоопарк стане привабливим: програма розвитку

17 Липня 2014 07:00
За два роки в розвиток Луцького зоопарку планують «влити» 3 мільйони гривень, окрім додаткових мільйонів з Європи. Керівник звіринця запевняє, що Луцький зоопарк стане привабливим для відвідувачів з інших областей, бо вже сьогодні кількість охочих прийти подивитися на тварин зросла вп’ятеро.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла як вона планує модернізувати звіринець, аби він став цікавим для всіх.

Сьогодні в «Луцькому зоопарку» є близько 40 вольєрів, і майже усі вони - в плачевному стані.

«Більшість будівель: вольєри, кухня, склади тощо є застарілими, зношеними й потребують реконструкції. Є й приміщення в аварійному стані, які підлягають знесенню. Звісно, нам допомагає міська рада з утриманням в період, коли ми не можемо себе самі забезпечити. З бюджету ми отримуємо кошти на зарплати, дають гроші на харчі для тварин (необхідно 200 тисяч гривень в рік), оплачують енергоносії. На цей рік передбачено 800 тисяч гривень на проведення господарської діяльності зоопарку. Однак необхідна і реконструкція приміщень», - розповідає директор зоопарку.

Зі слів Людмили Денисенко, вони розробили міську цільову програму розвитку і оновлення зоопарку на два роки, згідно з якою покроково розписано що за чим мають ремонтувати.

На це необхідно з міського бюджету на 2014-15-ті роки 1,7 мільйона гривень. Окрім того комунальне підприємство плануємо самостійно заробити мільйон 50 тисяч гривень із урахуванням спонсорської допомоги.

«Ми підготували цільову програму розвитку зоопарку, адже постало питання розвитку звіринця загалом: як буде виглядати, як буде далі розвиватися. Ситуація складається так, що сезон для відвідувачів триває лише півроку, а зоопарк – це постійно існуючий організм, тваринки хочуть їсти, а працівники щодня приходять на роботу незалежно від того, чи то державні свята, чи ні. Ми проаналізували й побачили: чим більше вкладаємо коштів у розвиток, тим більше починаємо самі заробляти, бо стаємо привабливими для відвідувачів. Раніше ми в 5 разів менше заробляли. Окрім того, десь щороку отримуємо біля 100 тисяч гривень спонсорської допомоги, це нашим тваринам дають харчі магазини. Відповідно, ми заощаджуємо для реконструкції. Досвід Польщі показав, що після модернізації зоопарку витрачається вдвічі менше коштів на його утримання», - розповідає Людмила Денисенко.

Щодо європейських грошей, то зараз оголошено конкурс на участь в тендері.

Нагадаємо, що згідно з проектом розвитку транскордонного співробітництва «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку», заплановано реконструювати Луцький зоопарк. На це було передбачено приблизно 25 мільйонів гривень. Однак термін завершення робіт, зазначений в проекті, - 2015 рік. Навіть за умови чесних торгів у Луцьку виникає велика загроза, що місто не встигне освоїти європейські грантові гроші. Та попри те, зоопарк вдається самотужки вдосконалювати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus