USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ГПУ та СБУ обшукують офіс соратника Саакашвілі

26 Травня 2016 15:47
Слідчі Генпрокуратури та столичного управління СБУ проводять обшуки у кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе у будівлі Одеської ОДА, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси".

Про це повідомляє місцеве видання "Думская.net" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Згідно з повідомленням, слідчі дії ведуться в рамках кількох кримінальних проваджень: одне з них відкрили за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовим особам Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.

"Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані у київських магазинах брендові речі і одяг. Сьогодні слідчі навідалися до магазинів "Луї Віттон" та "Прада", а також Державну фіскальну службу", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що ГПУ цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе.

Згідно з даними ЗМІ, фонд акумулює гроші низки великих одеських бізнесменів, за рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі, форуми в обласних центрах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СААКАШВІЛІ ЛІТАЄ КОШТОМ СВОЇХ ДРУЗІВ-БІЗНЕСМЕНІВ

"На думку Генпрокуратури, це є корупцією", - зазначає видання.

Згідно з повідомленням в ефірі телеканалу "112", обшуки проходять на 5 поверсі близько півгодини. Зі слів працівників ОДА, представникиСБУ та ГПУ зачитали рішення одного з судів Києва, деталі рішення не уточнюються.

Також зазначається, що кабінет, в якому проводиться обшук, є "кабінетом протоколу".

Джерела "Української правди" у ГПУ підтвердили, що обшук проводить Генпрокуратура, саме у Нішніанідзе, при цьому джерела не змогли уточнити, в рамках якого провадження проводиться обшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 26 Травня 2016 22:15
Ага, каже- шваль така!!! Кака така шваль??!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus