USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євросоюз хоче знати більше про стосунки України перед МС

3 Червня 2013 08:30
Євросоюз офіційно письмово звернувся до української влади з пропозицією провести діалог про взаємодію України з ЄЕС, щоб мати чітке уявлення про її подальші плани й зобов'язання перед МС, - передає ZN.UA.

Як пише ZN.UA з посиланням на українські та європейські дипломатичні джерела, ЄС запропонував провести на рівні експертів консультації про «євразійські» справи України, щоб мати чітке уявлення про її подальші плани й зобов'язання перед Митним союзом і Євразійською економічною радою.

Своєю чергою, як повідомляє видання, українська сторона почала давати більш-менш виразні пояснення представникам ЄС тільки після візиту Віктора Януковича до Астани.

За інформацією джерел ZN.UA, основним повідомленням є наступне запевнення: у своїх відносинах з євразійськими структурами України не має наміру допускати обмеження державного суверенітету і буде суворо дотримуватися своїх зобов'язань, як узятих в рамках СОТ, так і передбачуваних вже парафованою Угодою про асоціацію з ЄС.

Співрозмовники видання підкреслюють: після підписання Угоди з Євросоюзом в України з'явиться потужний загороджувальний щит від спроб втягнути її в євразійську інтеграцію. Адже в одній із статей цього документа зафіксовано, що укладені Україною в майбутньому інші міжнародні договори не повинні суперечити положенням її Угоди з ЄС.

Нагадаємо, що ЄЕК і Україна підписали меморандум про поглиблення взаємодії, завдяки якому Київ зможе брати участь у роботі Митного союзу, але поки без офіційного статусу спостерігача. Україна розраховує отримати статус спостерігача в МС, щоб зберегти існуючий обсяг товарообігу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, а також оцінити плюси й мінуси можливого членства в об'єднанні.

Текст Меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією з'явився на урядовому порталі вчора вранці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus