USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Президент Польщі вшанує жертв Волинської трагедії

29 Червня 2013 18:04
У врочистому вшануванні пам’яті жертв Волинської трагедії візьме участь Президент Польщі Броніслав Коморовський 11-го липня цього року, - повідомляє Польське радіо.

На Волинському сквері у Варшаві глава держави відкриє пам’ятник, присвячений жертвам. Організатором заходу є Рада охорони пам’яті боротьби і мучеництва.

Секректар Ради Анджей Кшиштоф Кунерт відзначив: «Це буде центральна врочистість з участю найвищих органів державної влади, під час якої ми спокійно та гідно віддамо шану жертвам волинського злочину. Злочину, який є болючою сторінкою у польсько-українських відносинах».

11-го липня виповниться 70 років Волинській трагедії. Ці події переважна частина польських істориків називає геноцидом польського народу, а українських – обопільним конфліктом або війною. За підрахунками дослідників, під час цієї трагедії загинуло близько 100 тисяч поляків, до 15 тисяч українців, а також представники інших національностей.

Польський Сенатвизнав вбивства на Волині трагедією, що мала «характер етнічної чистки» та «ознаки геноциду». У резолюції, прийнятій 20 червня 2013 року, Сенат вжив окреслення «етнічна чистка, що мала ознаки геноциду».

Нагадаємо, духовенство України та Польщі підписало спільну декларацію, у якому пише, що «християнська оцінка злочину на Волині вимагає однозначного осудження і перепросин».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Старий Показати IP 29 Червня 2013 19:45
А чому не в Сагрині, як в 2003 році в Павлівці? Вибачаємося поки що ми, українці. А коли ж скажуть це і поляки? Адже на руках їхніх бойовиків теж чимало української крові.
Патріот Показати IP 29 Червня 2013 21:12
Загинуло 100 тисяч поляків ? щось не віриться. В Павлівці (в 1943р - Порицьк) за Польскими даними в костелі було убито(вирізано) 220 поляків. За свідченнями місцевих мешканців (очевидців) було убито до 60 чол (поляків) решта розбіглись по лісам. А коли КДБ пісял війни проводив ексгумацію під стінами костелу було знайдено рештки 62 тіл. Деж тоді ще 158 тіл ? - І вір після цього польским даним!(перебільшують) За часи окупація поліцаями в основному були поляки і в складі каральних загонів спалювали цілі села. Волинська трагедія це подія яку спонукали саміж поляки своїм зневажливим ставленням. А липень 1943р став точкою кипіння конфлікту який назрівав століттями гноблення.
Володимир Показати IP 30 Червня 2013 02:43
"Волинська трагедія" - організована бандерівською ОУН кривава акція щодо поголовного винищення поляків після того, коли весною вся керована ОУН допоміжна українська поліція на службі в гітлерівців перейшла в ліси, утворивши ударну силу УПА. Безпосередніми організаторами цієї страшної кривавої різанини були гауптман Шухевич і обер-лейтенант Клячківський (псевдо Клим Савур). Після зради українських поліцаїв Гітлеру німецька влада набрала поліцію з числа поляків, а після липня 1943 року організувалися польські пляцувки та АК, яка в кінці 1943 року і в 1944 році мстила українському населенню відплатною різаниною. За Сагринь та інші вирізані села на Холмщині вина лежить не лише на АК, але і особисто на терористові Бандері.
Волиняка Показати IP 1 Липня 2013 13:15
Какановичі - геть з ВН, йдіть ділити російське бабло. Пуцін щедро платить, от і возвеличуйте НКВС, але в Росії а не на Волині. Тут ви ЗАВЖДИ - зайди і непотріб, і люди інакше до вас не ставитимуться ніколи.
Зара Показати IP 1 Липня 2013 17:12
Уже стільки років минуло, нам не повернути подій в інше русло історії. Трагедії, війни, катастрофи - вчать людство. І ми маємо винести певні уроки. І таки правильно, що два сусідні народи мають перепросити один одного за ті криваві події.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus