USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сейм Польщі вирішить, чи Волинська трагедія - геноцид поляків

9 Липня 2013 19:00
Ухвалу про визнання Волинської трагедії геноцидом поляків розгляне завтра, 10-ого липня, польський парламент, - пише Вголос.

Завтра, 10 липня, Сейм Польщі (верхня палата парламенту) розгляне у першому читанні проект ухвали про 70-річчя трагічних подій на Волині.

Маршалек Сейму Ева Копач наполягає на тому, щоб в остаточному проекті ухвали залишився термін «геноцид», - пише польське видання Rzeczpospolita.

За словами Еви Копач, комісія культури кілька тижнів працювала над текстом ухвали, яку планують прийняти 11 липня – саме цю дату поляки вважають початком трагічних подій на Волині.

Вона наголосила, що в ухвалі має бути термін «геноцид». «100 тисяч поляків, малих дітей і жінок, загинули. Це є факт, над яким не потрібно дискутувати», - сказала вона.

Нагадаємо, 20 червня Сенат (нижня палата польського парламенту) прийняв заяву з приводу 70-річчя «Волинської трагедії» 1943-го, яку назвали «етнічною чисткою з ознаками геноциду». Сенат не підтримав пропозицію депутатів із партії «Право і справедливість» використовувати в заяві термін «геноцид» і встановити «День пам’яті мучеництва кресов’ян».

Президент Польщі Броніслав Коморовський 11-го липня візьме участь у врочистому вшануванні пам’яті жертв Волинської трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Михайло Показати IP 10 Липня 2013 02:35
Хто ж потурбується про пам’ять волинян-українців, які стали жертвою "своїх" бандерівців?
lutchanka Показати IP 10 Липня 2013 08:46
Це спільна трагедія і вона не має ознак національності. Як розповідала мама мого чоловіка,їх сусідами були поляки, гарними сусідами.І в ті страшні дні поляки ховали їхню сімю від так званої армії людової, а потім дід рятував поляків від своїх бандитів. Я б комунякам(які до речі і спровокували волинську бійню) плюнула б в морди, особливо тим, які зараз закликають польський Сейм визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу (!). Хотілося б, щоб ці недоробки подивилися в очі мешканцям волинських сіл, які залишилися живі після набігів армії людової і послухали, що вони розповідають.
поінформований Показати IP 10 Липня 2013 09:26
Президент Польщі Броніслав Коморовський вшанує пам’ять жертв Волинської трагедії і в Луцьку, але 14 липня. Не даймо великим махінаторам і патріотам цей день і приїзд Комаровського затьмарити провокаціями. Ми ж до Європи прагнемо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus