USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі орендарі свідомо затягують оформлення оренди на землю

23 Грудня 2013 17:19
Чимало земельних ділянок у місті використовуються без правовстановчих документів. Тож луцький бюджет втрачає тисячі, або й мільйони гривень. Тому в міськраді планують створити комісію, яка буде «розбиратися» з такими орендарями.

Як розповіла заступник міського голови Лариса Соколовська, Державна податкова адміністрація надіслала у міськраду список з 49 об’єктів.

«Йдеться про фізичних та юридичних осіб, які придбали майно у різний спосіб, деякі з підприємств – банкрути, але земельні ділянки не оформлені, немає оренди, права власності. Щоправда, є деякі старі акти на власність», зауважила посадовець.

З її слів, майже половина таких орендарів сплачує земельний податок в розмірі 1% від грошової оцінки ділянки. А мали б сплачувати від 3 до 12%. Ця різниця – втрати бюджету.

До складу комісії хотіли включити представників сільгоспінспекції, але ця організація відмовилася. Проблема виникне тоді, коли буде потрібно зафіксувати розмір земельних ділянок. Крім сільгоспінспекції цього зробити нікому, а мова може йти про мільйони гривень.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала повідомив, що відшкодовувати цю орендну плату фізичні чи юридичні особи зможуть або добровільно, або в судовому порядку.

«В суді буде дуже складно довести користування тієї чи іншою ділянкою. На мою думку, потрібно створити окремий відділ, який займатиметься претензійно-позовною роботою. На громадських засадах цими питаннями немає кому займатися, адже це великий об’єм роботи. Дехто роками може оформити документи. Це вигідно тим, у кого багато майна і великі земельні площі», - зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus