USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучани «занурилися» у графічний «Круговорот». ФОТО

10 Жовтня 2012 18:03
Луцький художник Андрій Кальков запропонував лучанам спосіб самозаглиблення через мистецтво.

Виставку серії робіт у стилі оп-арту під назвою «Круговорот» відкрили у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва у Луцьку 10 жовтня.

За словами автора, роботи виконані у стилі оптичних ілюзій. А основоположником і найяскравішим представником цього стилю є французький художник Віктор Вазарелі.
Окрім того, Андрій Кальков пояснив, чому він назвав свою серію робіт саме так. За його словами, «круговорот – це основна річ, яка з хаосу робить гармонію». «У філософії кубізму круговорот виступає таким ментальним каркасом, який може наповнити будь-яку річ, це душа кожного явища. Круговорот заглиблюється всередину і розширюється назовні», - зазначив художник.


Мовляв, саме цей принцип він застосував під час створення серії робіт. За словами автора, споглядання його картин має стати своєрідним поштовхом до самозаглиблення, самопізнання, до пошуку якихось істин. «А з іншого боку круговорот розширюється назовні, а тому, якщо вже знайшов істину, то зобов’язаний поділитися з навколишнім світом», - додав Андрій Кальков.



«Це перш за все робота над собою, але це не є аскетизмом. Тут ідея в тому, що людина живе у суспільстві і їй потрібно тим, чого вона досягла, ділитися з іншими», - пояснив художник.


Митець розповів, що це його перша фундаментальна робота, адже над картинами він працював декілька років.


Кальков зазначив також, що навчався у філіалі Львівської академії мистецтв у Косово за спеціальністю «художник-монументаліст». Тож спробував себе майже у всіх стилях: від реалізму до імпресіонізму. До того ж, хлопець займається стріт-артом і робить наліпки.

За словами художника, на роботу його надихає філософія, природа та люди. Він зазначив, що поштовхом до творчості може бути якийсь вчинок чи подія.


До того ж, роботи художника можна побачити в луцькій галереї мистецтв. Поціновувачі творчості Калькова також мають можливість побачити його картини, зокрема, у Тернополі та Івано-Франківську.

Хлопець поділився і творчими планами на майбутнє. З його слів, він готує нову серію робіт. Однак, уже в іншому стилі.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Саша Показати IP 10 Жовтня 2012 20:59
З якого учбового закладу понаганяли студентів?? ))) Малює художник так собі... покажіть ще наліпки, може там щось цікаве є
Еля до Саша Показати IP 11 Жовтня 2012 14:08
http://cs406419.userapi.com/v406419639/275e/xYcS16_QG0c.jpg Це теж його робота. Викусіть.
е Показати IP 11 Жовтня 2012 09:42
Та їх повно в громадських місцях, та громадському трансопрті. Я спочатку взагалі думав шо то гопота шось поналіплювала, а це, блін, виявляється картини... Правда наклейки чорно-білі.
таня Показати IP 14 Жовтня 2012 23:25
прикольно) Там ще наші витинанки були)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus