USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Аркадій Войтюк – про Ковель, «Нову хвилю» та зірок. ІНТЕРВ'Ю

3 Серпня 2013 18:00
Ковельчанин Аркадій Войтюк, повернувся з міжнародного конкурсу «Нова Хвиля-2013». Хлопець приїхав без грошового призу, зате, каже, отримав набагато більше, - підтримку та любов глядачів. «Слову Волині», вдалося поспілкувалось із ковельчанином на київській прем’єрі фільму «Ред 2». Артист виглядав щасливим і з радістю позував фотографам. Тож про усі подробиці конкурсу «Нова Хвиля», подальші творчі плани та про весілля Аркадія - далі.

- Аркадію, на «Новій Хвилі» судді ставили тобі вкрай низькі оцінки. Тобі було образливо за такий результат?

- Треба розуміти, що «Нова Хвиля» - це всього лише конкурс, тому я не сприймаю низькі оцінки як щось трагічне. Мало хто знає, що в Юрмалу я прибув ще за два тижні до конкурсу і був єдиним, хто працював там найбільше. Коли всі вже йшли спати, я до другої ночі працював із Рєзніком, продюсерами, редакторами. Окрім того, я єдиний учасник, якому поміняли всі пісні! Тобто, якщо усі конкурсанти приїхали уже із затвердженими матеріалом, то мені довелося все робити практично з нуля. Мав співати Елвіса Преслі, ми навіть пошили костюм з камінчиками Swarovski, але номер відмінили. Потім підготував пісню Робі Вільямса – її теж скасували. Пам’ятаю, як ми йшли вночі із Рєзніком у готель, а він мені й каже: «Слухай, а давай Тома Джонса заспіваєш!» Уявляєш? Усе це - такої пізньої пори! Цілу ніч я вчив пісню «Kiss», а вже зранку репетирував її у залі.

- Чи вважаєш перемогу кубинця Роберто Кел Торреса заслуженою?

- Так. Але для мене особисто, переможцем є латвієць. У нього якісна музика, але на конкурсі його просто не зрозуміли.

- З ким із журі ти спілкувався поза кулісами?
- Мені вдалося із багатьма суддями знайти спільну мову. Але тісно спілкувався лише з Ігорем Крутим. Якось він покликав мене і сказав: «Не переживай за оцінки, в тебе все буде добре».

- За порадою Крутого ти зняв відео на пісню «Мамо». Можливо, Ігор Якович стане твоїм продюсером і просуватиме тебе?

- Я не знаю, що коїться в його голові, але все може бути. Ще під час відбору на конкурс Крутий почув мою пісню «Мамо», вона йому дуже сподобалась, тому порадив швидко зняти кліп. А після закінчення «Нової хвилі», попросив показати роботу. Я сказав: «Знайдете в Інтернеті» (сміється).

- Де проходили зйомки?
- В Рівненській області, а саме в Клевані. Знімали в тунелі кохання, на закинутому старому вокзалі та трохи в Києві. Вклалися в три дні.

- Щоб зняти більш-менш пристойне відео в Україні, необхідні немалі кошти. Хто спонсорує твою творчість?
- У мене бюджет набагато менший. Сьогодні настільки розвинені технології, що кліп можна зняти і на iPhone. В свою творчість я вкладаю власні кошти. Працюю на корпоративах, даю концерти і в такий спосіб заробляю. Але все в житті необхідно робити з душею, а ціна тут не важлива.

- В Юрмалі було багато українських зірок. Потап з Каменських, Ані Лорак, Джамала, хтось з них тебе морально підтримував?

- Мене дуже підтримав Потап, - спілкувався зі мною українською (усміхається). Незважаючи на той прикрий інцидент, що стався з ним у Тернополі (6 квітня під час концерту четверо активістів націоналістичної організації «Тризуб» закидали Потапа яйцями – ред.) Потап підбадьорював рідною українською, і це було приємним.

- Судді казали, що тобі просто не пощастило із номером, оскільки ти виступав першим. Дійсно не пощастило?
- Ще з виспупів КВК я знаю, що першим виступати, - це велика честь. І першими ставлять завжди сильних.

- Коли конкурс вже завершився, можеш зараз оцінити себе, дивлячись на все наче збоку, і сказати, де ти недопрацював?

- У мене була єдина помилка. Під час виступу із Тіною Кароль я сфальшивив у пісні.

- Як, власне, виник дует із Тіною Кароль?

- Ще під час відбору на конкурс, журі придивлялось, з ким може заспівати Войтюк та Діброва. Хотіли, щоб дівчина співала з хлопцем і навпаки. Розглядали кандидатури таких виконавців: Тіна Кароль, Джамала, Марія Яремчук, Маша Собко. Зрештою зупинилися на Кароль, бо це співачка, яка має свої хіти.

- В пресі з’явилася інформація, що Тіна поскандалила на конкурсі. Не відчував до себе якогось упередженого ставлення?
- Тіна - професіонал своєї справи, в роботі вона надзвичайно вимоглива. Але до мене ставилася дуже добре, підтримувала. З нею працювати - задоволення.

- Багато точилося розмов й про те, що журі тебе просто засудило. Чи залежать оцінки від якихось обставин?

- Кожен судив, так як йому хочеться…

- Тобто може таке бути, що сьогодні в Тото Котуньо не має настрою, і - на тобі - всього один бал?
- Абсолютно! Наприклад, комусь не сподобалось лице, - отримуй «одиницю».

- Добре, давай поговоримо про приємне. Які твої подальші творчі плани?

- Буду знімати кліп на пісню «Все файно є». До речі, ця композиція відповідає повністю моєму внутрішньому стану після «Нової хвилі». У мене є ще одна композиція «Лист солдата». Я дуже хочу зняти відео на неї, але поки всі відмовляють, оскільки, кажуть, потрібні дуже великі гроші на зйомки.

- Раніше твій батько не підтримував твого прагнення бути співаком. Після конкурсу він не казав тобі: «Я ж говорив, що краще зайнятися медициною»?
- Зараз мої батьки підтримують у творчості, вони дивилися усі ефіри з моїм виступом. Ще й так вийшло, що у тата 26 липня був день народження, але все одно він мій виступ не пропустив. Батько мені завжди говорить правду, де я фальшивив, а де — не дотягнув. Проте він розуміє, що із цього шляху я вже не зверну.

- Аркадію, в розмові ти згадав свою дівчину. Розкажи, як ви познайомилися?
- Познайомилися на зйомках програми «Х-фактор» при незвичайних обставинах. У Юлі була висока температура, але їй ніхто не хотів допомагати. Але тут з’явився я - майбутній лікар (Аркадій Войтюк навчається в медичному університеті на хірурга – автор). Це була єдина дівчина, з якою я не міг спілкуватися, не міг зв`язати навіть двох слів. Згодом ми подружилися і зійшлися на тому, що дуже схожі, у нас сім’ї навіть схожі.

- Ти розмовляєш українською, Юля - російською, не виникає розбіжностей у поглядах на життя?
- В побуті ми так і розмовляємо. Я балакаю українською, вона говорить російською. Розбіжностей у нас не виникає, ми - єдине ціле.

- Журналісти пишуть, що Аркадій Войтюк родом із Тернополя, хоча там ти лише навчався. Наголошуєш на тому, що насправді - ковельчанин?
- О, так! (посміхається). Я не знаю, чого вони приписують мені той Тернопіль, мабуть, тому, що там навчався шість років. Але я наголошую на тому, що ковельчанин, і дуже пишаюсь, що народився у місті залізничників!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
o0000000000 Показати IP 4 Серпня 2013 07:15
БЕЗДАР...............................
жюрі народу Показати IP 4 Серпня 2013 12:32
Дешевий 3,14дарастичний безголосий лузер. Їдь до Ковлє співати місцевим п***м з такими ж гламурними зачісками.
Будьмо добріші Показати IP 4 Серпня 2013 13:46
злі ви, люди!.. Ну не вдалось, подумаєш... Нормальний хлопчина.
Тернопіль Показати IP 4 Серпня 2013 15:36
Співати на "Новій хвилі" - це не з неграми в гуртожитку цілуватись)))))))))))
Александр Показати IP 4 Серпня 2013 17:06
И все же лучше пой. Не надо тебе лечить людей.
lutchanka Показати IP 5 Серпня 2013 08:45
Господи, до чого ж заздрісні люди(читаючи коменти)!Ну не переміг - ну і що?! зате набрався досвіду - у нього ще все попереду. замість того, щоб підтримати земляка-поливають брудом. Огидно це, панове...
От так Показати IP 5 Серпня 2013 09:46
Невже всі ті, хто пише оту гидоту про людину, самі чогось досягли своєю працею і їх всі відразу оцінили? Злості забагато. Оце потрібно так про земляка говорити - тому нас ніхто й не поважає в світі.
ОКСАНА Показати IP 5 Серпня 2013 11:49
АРКАДІЙ МОЛОДЧИНА
НАСТЬОНА Показати IP 5 Серпня 2013 11:52
АРКАДІЙ ТА ЮЛЯ НАЗАВЖДИ
ЖЕНЯ до НАСТЬОНА Показати IP 5 Серпня 2013 11:52
АГА АГА
Інка Показати IP 5 Серпня 2013 12:12
Шкода Олег Кобрин з ним не виступав =(( Ото було б шоу....!!! =))
людмила везденко Показати IP 5 Серпня 2013 12:42
Дуже гарний хлопчина-співак ,але не задавайся
ВД Показати IP 5 Серпня 2013 14:57
Талановитий, розумний, симпатичний хлопець. Шкода що таких мало ( а практично зовсім ні) потрапляє на так звану велику сцену, де переважно посередності, часто практично безголосі, зате з грошовитими спонсорами. Не підтримати свого ж, хоча б в інтернеті, а натомість поливати брудом - гидота.
ІНША Показати IP 2 Червня 2014 10:34
Аркадій завжди був інтелігентним хлопчиком. Відрізнявся цим серед інших. Бажаю усього доброго і веселого в житті йому і його великій сім,ї. Хай у них буде все чудово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus