USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Рівень води в Світязі може змінитись через будівництво кар'єру?

19 Вересня 2013 11:27
На моніторинг рівня води у Світязі Фонд охорони навколишнього середовища виділив 99 тисяч гривень.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк запропонував розглянути питання будівництва Хотиславського кар’єру і вплив його на озеро Світязь на одному з майбутніх засідань українсько-білоруської Робочої групи із спільного використання водних об’єктів.

«Те, що хмара пилюки стоятиме кілька кілометрів – це ще не така біда. А от що це вплине на рівень води у Світязі – величезна проблема. Під час зустрічей з білоруським послом, радником мені дорікали, що у нас немає моніторингу рівня води. Фонд охорони навколишнього середовища виділив на моніторинг 99 тисяч гривень. Тепер ми щоквартально надсилаємо звіти у кілька установ, в тому числі й білоруські», - зазначив посадовець.

Зі слів Карпюка, поки що роботи в Хотиславському кар’єрі призупинені через нестачу фінансування. Але з часом будівництво відновиться. Тож це питання обов’язково має розглянути міжнародна група, наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus