USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гнідавський цукровий завод забруднював луцьку річку

30 Березня 2015 15:41
Промивання систем на Гнідавському цукровому заводі грозило стати екологічною катастрофою місцевого масштабу. Несанкціонований скид брудної води у річку Чорногузку призвів до загибелі риби. Однак реальну суму збитків підрахувати неможливо.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

З його слів, навесні на Гнідавському цукровому заводі промивали систему. Воду з хімічними речовинами випустили у річку Чорногузку.

У зв’язку із забороною здійснювати перевірки суб’єктів господарювання екологи не змогли потрапити на саме підприємство й зафіксувати реальні збитки, нанесені гідрологічному об’єкту.

Зі слів Олександра Ткачука, екологів долучили до перевірок правоохоронці. Адже наразі лише таким чином можна перевірити підприємства. На жаль, на той момент, коли екологів допустили на підприємство, фахівцям уже не вдалося виявити, скільки насправді було скинуто брудної води у річку.

«Ми нарахували збитки, але незначні. Якби ми одразу ж потрапили на підприємство, то нараховані збитки були б більші. Але після наших дій вони одразу припинили скид води, якою промивали систему, причому з якимось хімікатом. Добре, що не загинуло багато риби», - пояснив Олександр Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Роман Показати IP 30 Березня 2015 16:35
Америку відкрили. Кожний рік весною в річку зливають брудну воду, підійти не можна.
гість Показати IP 30 Березня 2015 17:29
В Володимирі-Волинському теж таке...викликали санстанцію то вони нічого не зробили. І деякі мешканці додумалися фекалії зливати теж в річку, труби попроводили. А санстанції місцевій хоть би що. Гроші в карман поклали і все. А люди страждають.
Лучанин Показати IP 31 Березня 2015 08:17
От вам і заборона перевірок. Скоро всі по вуха в гі...ні будемо. Можна робити все що можна і не можна. "Демократія товаріщі".
Анонім Показати IP 31 Березня 2015 08:23
А все просто. Напоїти власників заводів цією водою. щоб виздихали злодіяки, і більше ніхто цього робити не буде.
Лучанин до Анонім Показати IP 31 Березня 2015 08:31
Погоджуюсь. Та життя забирати не варто. Нехай помучаться на перший раз.
Кріт Показати IP 31 Березня 2015 08:35
А правоохоронці не додумались по бухгалтерії визначити кількість закупленого миючого засобу і скільки залишилось. Тобто скільки і куди його використали.
Пархом Показати IP 31 Березня 2015 08:42
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0155-95 - тут чинна методика по загибелі риби. Хтось по ній рахував? Факт забруднення є, хто забруднювач - відомо. Так чому по рибі не рахували. Наскільки я знаю екологи тоді на водойми їздили і неодноразово. Корупція? Недбалість? Нехтування?
Андрій до Пархом Показати IP 31 Березня 2015 08:44
Виїзджали, погуляли, порішали (як завжди). Якщо знаєш хто виїзджав - прізвища в студію. Нехай країна знає своїх "героїв"!
Пархом до Андрій Показати IP 31 Березня 2015 08:55
Прізвищ не знаю. Та якщо потрібно - взнаю без проблем. Вони з моїм товаришем спілкувались. Та не думаю що варто їх висвітлювати - нічого не дасть.
Андрій до Пархом Показати IP 31 Березня 2015 08:57
Ще й як дасть. І не тільки в неті покажем. Якщо дійсно по рибі можна було нарахувати і цього не зробили - то це злочин. Тут вже нехай інші розбираються.
Анонім до Пархом Показати IP 31 Березня 2015 08:46
http://ryboohorona.lviv.ua/5/658-provedennya-pdrahunku-zbitkv-pri-zagibel-ribi.html От як треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus