USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коломойський - про 51 ОМБ і втрату довіри солдатів до командування

29 Вересня 2014 17:50
Ігор Коломойський, голова Дніпропетровської ОДА під час своєї прес-конференції розказав, у чому проблема формування 51-ї бригади, та як недопустити в подальшому протестів родин військових. Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Ігор Коломойський розкритикував «територіальний» принцип формування військових частин. З його слів, неприпустимо, щоб військові з Донецька служили тільки в Донецьку, а зі Львова – лише у Львові з огляду на «економію» коштів бюджету, тому що, бачте, генералітету (колишньому) треба було дачі будувати.

На думку Коломойського, такий принцип суттєво шкодить армії, зокрема, з точки зору втрат. До прикладу, потрапила під обстріл волинська бригада – на Волині матері дороги перекривають.

Як би цинічно це не звучало, але коли призов йде змішаний, з різних точок України, то й втрати рівномірно розподіляються, - каже Коломойський.

Найбільшою трагедією української армії Коломойський назвав втрату довіри солдатів до командування: «Солдат, который идет в бой, не знает, окажется он завтра в окружении или не окажется. Он пошёл, а соседи слева и справа не пошли», - сказав він.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАЙГІРШЕ – КОЛИ ТЕБЕ «ЗЛИВАЮТЬ» СВОЇ Ж КОМАНДИРИ ЗА ПАРУ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації рішуче підтримав мирний план із врегулювання на Донбасі та Закон про особливості місцевого самоврядування. На його думку, на територіях, непідконтрольних українській владі, перебуває близько чотирьох з половиною мільйонів українських громадян, яким треба пережити зиму, а потім реінтегруватися в українське суспільство. Губернатор вважає, що якнайменше чотири мільйони чотириста тисяч із них не є ні в чому винними.

Ігор Коломойський також відзначив складнощі з реалізацією принципів децентралізації, оскільки урядові чиновники віддають перевагу «ручному керуванню» грошовими потоками. В результаті Дніпропетровська область спершу відправляє всі надходження до держказначейства, а тоді не отримує назад того, що їй законно належить.

У відповідь на запитання про Харків і Одесу Ігор Коломойський запевнив присутніх, що ситуація в обох містах під контролем, а він особисто підтримує з тамтешніми керівниками тісний зв’язок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus