USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комбат 14-ої бригади відмовився від «ломаччя», яке прислали замість танків

8 Січня 2015 14:15
Командир танкового батальйону 14/51-ої бригади підполковник Валерій Дуріхін попри тиск «зверху» відмовився прийняти несправні танки, аби не піддавати небезпеці життя бійців.

Про це написав у Фейсбуці волинський волонтер Костянтин Зінкевич, який також звернувся з проханням допомогти донести цю проблему, яку таки можна вирішити, до розпорядників коштів Міноборони.

«Гарно Президент пороздавав військову техніку, що було висвітлено у мас-медіа. І військові радісно її отримали.

А командир танкового батальйону 14/51-ї бригади підполковник Валерій Дуріхін таки відмовився прийняти кілька десятків танків із нібито ремонту. Я не буду переповідати, які вади у машин (враги читают), але у кращому випадку вони годились би бути у ролі с/г трактора. «Рука» бронетанкового завода відчувалась лише у свіжій фарбі, яка була покладена на вологий танк. Тому і злазить при дотику», - написав волонтер.

Зі слів Костянтина Зінкевича, комбат знає, як воювали його хлопці у Лисичанську та на Савур-Могилі. Тому й зайняв принципову позицію, і не прийняв ломаччя, як на нього не тиснули старші офіцери та генерал.

«Найцікавішим є те, що керівництво бронетанкового заводу готове підписати угоду з Міноборони і виконати усі роботи. І навіть має чим, і є кому працювати. Але чомусь ніхто з ними про це не домовляється. А танкісти 51-ї у машини, які швидко можуть стати їхніми трунами, не сядуть», - йдеться у повідомленні.

До слова, волинські бійці не вперше скаржаться на недобросовісне забезпечення армії. Так, волинянин Віктор Лутков, який бере участь в АТО, розповів про те, що форму для бійців шиють дуже малих розмірів – задля економії.

«Там усе маленьке, шите, як на китайців! Наштампували ма­лих розмірів, щоб якнайменше витратити тканини і якнай­швидше відзвітуватися про зроблене. Тепер та форма припадає пилом на складах, а солдати мерзнуть на передовій. Якби не волонтери, які привезли форму і сніготопи, ходив би босий і без теплого одягу, – ділиться наболілим солдат.

Варто нагадати, що танковий батальйон 51-ї бригади на останніх навчаннях (до війни) став найкращим танковим батальйоном Збройних Сил України. Так

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомяляло про перемогу танкового взводу з 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського в конкурсі на кращий танковий взвод Збройних Сил України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ТАНКІСТИ - НАЙКРАЩІ В УКРАЇНІ. ФОТО



«Давиде Араханія, Юрий Бирюков, Taras Slobodyanyuk, Юрий Бутусов, я вас прошу, допоможіть донести цю проблему, яку таки можна вирішити, до розпорядників коштів Міноборони. Нам потрібні живі танки! Нам потрібні живі танкісти!», - написав Костянтин Зінкевич.

А тим часом правильно спорядити танковий батальйон 14-ї бригади нам дуже допомагає українська діаспора у Канаді. Після кевларових балаклав та балістичних окулярів ESS від Constantine Yastreb надійшли вогнетривкі комбінезони танкіста і тактичні рукавиці НА ЦІЛУ РОТУ.

Хлопці дуже вдячні за такі вузькопрофільні спеціалістичні речі. Приємно бачити, коли орденоносці-танкісти, які і горіли в танку, і тижнями вели бої майже без питної води, так радіють їм. Ще й прицмакуючи

Ну, а на радіостанції, термобілизну, та теплий одяг ми зможемо витрачати гроші із цих рахунків, якщо ви усі у цьому допоможете:

Картка Приватбанку на ім'я ПАНАСЮКА Олексія – 4731 2171 0884 8209

рахунок у Польщі (Euro, $):

Bank Zachodni WBK S.A. (BZWBK) Mykola Svystun, rach. 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000

(IBAN) PL 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000, (BIC) KRDBPLPW.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus