USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцька міська рада вирішила забрати в Облспоживспілки землю

29 Травня 2013 15:14
Договір оренди земельної ділянки, наданої Облспоживспілці на 22 роки, Луцька міська рада вирішила розірвати. Про це стало відомо під час 41-ї сесії Луцької міської ради.

Облспоживспілка порушила умови договору оренди

Депутат Андрій Козюра зачитав висновки звіту тимчасової контрольної комісії з питань врегулювання конфліктної ситуації, що виникла між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Згідно з проведеною депутатською перевіркою, Облспоживспілка порушила умови договору оренди землі від 2009 року. Спілка до 05.05.2012 року мала розробити проект реконструкції ринку, а також забезпечити укладання договорів із підприємцями. Однак, за словами Андрія Козюри, цього не зробили, а натомість почали виганяти підприємців.

Облспоживспілка бере з підприємців у 200 разів більше грошей, ніж дає міському бюджету за оренду

Також обранець зауважив, що Облспоживспілка отримує орендну плату від підприємців у розмірі 60 гривень за 1 квадратний метр. Натомість до міського бюджету сплачує лише 3,60 гривні. Тобто до казни Луцька надходить у 200 разів менше, ніж бере спілка. Також Андрій Козюра зазначив, що жодного документу з переліком підприємців ринку немає, бо облспоживспілка такої інформації не надала.

«М’яко кажучи, Облспоживспілка не по-господарницьки, і не по-підприємницьки веде себе», - зазначив депутат.
Таким чином Андрій Козюра запропонував, аби міська рада в судовому порядку розірвала договір оренди з Облспоживспілкою. А прокуратура дослідила порушення, про які кажуть підприємці.

Усі забули про те, що Облспоживспілка збудували міст до залізничного вокзалу
Своєю чергою, заступник голови правління Облспоживспілки Володимир Горгут у виступі перед депутатами на сесії зазначив, що спілка вклала гроші у будівництво мосту і облаштування ринку, але про це всі забули. Окрім того, замісник керівника спілки зазначив, що головна причина конфлікту – це газопровід на якому розташовані кіоски підприємців. Мовляв, 13 підприємців відмовляються переносити свої «черепашки», через це і бунтують. Більше Володимир Горгут нічого не встиг розповісти, бо депутати відмовилися надавати йому ще час для виступу.

Одні підприємці бояться рейдерства - інші не хочуть ходити як Мойсей по пустелі

Що ж до підприємців, то одні - проти Облспоживспілки, інші кажуть, що нинішній стан речей – це хоч якась стабільність, оскільки бояться рейдерського захоплення ринку. Також бідкаються, що після розірвання договору їм нікуди йти.

Підприємець Алла Сівак зазначила: «Мені соромно,бо я теж агітувала за укладання договору. Але коли Облспоживспілка отримала договір оренди на 22 роки, почали розривати з нами договори. Одноразову безповоротну допомогу я відмовилася платити, бо не бачила обґрунтування, за що платити 2600 гривень. Зараз мені відрізали електроенергію. Ми ходимо як Мойсей по пустелі. Ходимо на різноманітні засідання».

Луцьких депутатів образила ухвала суду
Депутат Андрій Калахан зазначив: «Ухвалою суду Володимир Горгут хотів заткнути роти депутатам – і додав: Ніхто в міській раді підприємців не збирається виганяти».

Роман Романюк зауважив, що був на зібраннях Облспоживспілки і підприємців. І головна проблема у тому, що немає проекту реконструкції, оскільки підприємці не бачать яким же клаптиком землі вони мають поступатися. «Не можна порівнювати ті гроші, які платять підприємці і Облспоживспілка. Бо підприємці платять за торгову площу, а спілка - за загальну площу, де є походи, комунікації і так далі. Не рахуйте чужі гроші. Треба знаходити компроміс», - зазначив Роман Романюк.

Депутат Сергій Сівак зауважив, що він також був на зібранні: «Відносини рабовласника і раба. От сказав Володимир Горгут - так і так має бути. А бруківка, облаштування ринку, будівництво мосту – це гроші підприємців. Далі так працювати не можна».

Осіпов зазначив, що більшість виступів під час сесії свідчать проти спілки, а відтак договір оренди треба розірвати: «Облспоживспілка сьогодні - у ролі підсудного, який вбив матір і батька, а тепер жаліється, що пошкодуйте мене, бо я – сирота».

Вирок міської ради – розірвати договір з Облспоживспілкою
Володимир Горгут наприкінці обговорення демонстративно встав і залишив залу. У підсумку депутати Луцької міської ради більшістю голосів (34 голосами) вирішили розірвати договір оренди землі з Облспоживспілкою у судовому порядку. Місцевий орган влади, на думку деяких депутатів, може краще забезпечити умови праці підприємців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Костя Показати IP 29 Травня 2013 15:42
Проблема в тому, що в прокуратурі та в інших кабінетах влади всі давно знали про масу порушень зі сторони облспоживспілки, про повне безпрв'я підприємців, але чомусь всі мовчали. Респект депутатам, але знайте, що завтра і прокуратура, і облдержадміністрація, і суди будуть проти вас, бо ви виступаєте за справедливість, а вони працюють за гроші!
666 Показати IP 29 Травня 2013 15:44
Такое бобло обламывают у спилки.Молодцы депутаты................
покупець до 666 Показати IP 29 Травня 2013 20:48
обламывают или отмывают?
капець до покупець Показати IP 29 Травня 2013 21:21
я здогадуюсь кому її дадуть(не підприємцям)
Віктор Показати IP 29 Травня 2013 16:58
Між 60 грн та 3.60 різниця у 200 раз? Цікава арифметика...
Фанат до Віктор Показати IP 29 Травня 2013 18:09
Чи то Козюра такий балабол, чи журналіст описався
профан до Фанат Показати IP 29 Травня 2013 21:33
все вірно-один балабол,другий опісявся.
Фанат Показати IP 29 Травня 2013 18:08
Те, що не вдалося Шибі, звершилось нарешті зараз!
покупець Показати IP 29 Травня 2013 20:44
забули майно забрати...
Виктор Показати IP 29 Травня 2013 22:44
Какая безвозвратная финансовая помощь? "Добровольная"еще! Почему по этому эпизоду не занимается прокуратура? Какая была "добровольность"может рассказать любой предприниматель.
235 Показати IP 30 Травня 2013 08:28
Панове "дупутати" ви ж зроієнтуйтеся, що таке плата за оренду землі та послуги ринків, у вартості послуг орендна плата землі (3,6грн.) це десь 10-15% вартості! Панчику Козюро тобі ще мало землі під Буратіно, хочеш ще землю ринку? Побпчимо, що власники Буратіно (...) скоро будуть орендаторами землі ринку! Влада рулює! А яка вартість плати за послуги приватних ринків це в 1,5рази вище , ніж в ОПС! Скоро і вам панове підприємці так буде!
не перехожий до 235 Показати IP 1 Червня 2013 14:26
6о гн.м.кв.-аренда голого асфальта на ринку.40-55 грн. аренда кв.м.офіса на вул.конякіна.біля 45 грн.-ювант,40 грн.-калинівський оптовий ринок чернівці.200грн. за м.кв.-ринки любомля та шацька.тому що в них такій же договір аренди як пропонував зімою горгут.все просто.перевіряйте цифри економісти..осс-збиткове підприємство по звітах в податкову.офіційно.цікаво7чи ні?легше розсуждати про мої гроші?акуратніше панове,я в 90 не боявся ,і не таких..п..здаболів
333 Показати IP 30 Травня 2013 08:30
А ви пане Сівак краще лікуйте людей БЕЗПЛАТНО, а не балакайте про те, чого вас в ВУЗі не вчили - економіки!
вас до 333 Показати IP 1 Червня 2013 14:16
навчили на свою голову.за мої гроші п..тут будеш?яка економіка-наперстки складніша гра.полішуки всезнайкі..розбирайтесь в шибах,козюрах,біографи на других темах-тут просте шахрайство облспоживспілки.нема договору аренди вже три роки.новий пропонується не кабальний а просто такий що я до горгута хожу на роботу..за право на труд маю виконувати любі забаганки зараз і потім.це все регулюється договором аренди.як би осс склала його довготерміновий та на тиих умовах про які говорив горгут та марта на сесії міськради тоді депутатам та підприємцям проблема відпала б на другий день.а так осс тратить гроші на суди,пресу,прокурорів..ця тема висвітлена на під прицілом кому цікаво справді.а хто совєти подавати безплатні то йдіть тудаж..2.5 тисячі підприємців на одному тільки ринку не можуть бути холуями екс голового комсомольця ківерець,навіть при всіх його талантах по розводу..якщо я буду платити за голий асфальт по 200 грн. за кв.м то і буде торговий центр.тільки з тим уточненям що я ці місця колись купляв за десятки тисяч дол. і зараз на ркеконструкції кинув тоже немало.полішуки розсуждайте про свої гроші!економісти нові тігіпкі полішуцькі ходіть на свої роботи за мізер та славте царів ваших!холуї які пишуть вище розміщені коментарі провокатори!приходь на ринок-ждем!
333 Показати IP 30 Травня 2013 08:30
А ви пане Сівак краще лікуйте людей БЕЗПЛАТНО, а не балакайте про те, чого вас в ВУЗі не вчили - економіки!
ви до 333 Показати IP 14 Червня 2013 12:56
знатні економісти..холуї аферистів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus