USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині 500 вчителів можуть залишитись без роботи

29 Квітня 2016 08:31
Мережа освітніх навчальних закладів в області не відповідає потребам громади, вважає влада Волині. Саме тому сьогодні на порядку денному – реформа малокомплектних шкіл, - інформує Волинська газета.

Зі 747 шкіл 149 – малокомплектних (це ті, наповнюваність яких дуже низька). Середня наповнюваність класів у таких закладах наразі – 11 учнів. Тоді як норма для малокомплектної школи – 30.

Усе це причини для оптимізації мережі. Одна справа декларація намірів, інша – реальна робота. Робота триває повільно і важко. Громади малих сіл не погоджуються на закриття шкіл. Учителі бояться лишитися без роботи і коштів на існування. І мають усі для цього підстави. Так, за інформацією управління освіти облдержадміністрації, 106 закладів зі 149-ти підпадають під оптимізацію. В результаті 700 працівників доведеться відпустити на вільний хліб. З них 200 пенсіонерів. Зрозуміло, що для цієї категорії про зобов’язання управлінців подбати про місце роботи ніхто й не говорить. А де працюватимуть ще 500? Як зауважили під час однієї з нарад у облдержадміністрації, є кілька варіантів: вихователь у шкільному автобусі, місце вчителя у сусідній школі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАКРИТТЯ ТА РЕОРГАНІЗАЦІЯ: ЯКІ ШКОЛИ У РОЖИЩЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ПІДПАДАЮТЬ ПІД РЕФОРМУ

Сьогодні вже зрозуміло, що усіх влада не працевлаштує, як би не обіцяла. Тому педагогом із малих сіл треба змиритися з реформою і, вочевидь, вже шукати роботу, зазначають журналісти видання.

Паралельно влада робить акцент на закупівлі шкільних автобусів й розробляє маршрути довезення дітей до шкіл. На сьогодні, у місцевих бюджетах уже передбачено 10 мільйонів гривень на співфінансування придбання автобусів. Цього, кажуть, мало. 27 цільових мільйонів закладено у бюджеті. Їх треба використати (але гроші будуть виділені виключно на умовах співфінансування!).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Квітня 2016 10:16
В АТО треба повара. Ще є вчителі чоловічої статі. Вони теж можуть бути потрібні державі. Але ж закосять.
Олежик до Анонім Показати IP 29 Квітня 2016 22:09
В АТО і без поварів хлопці можуть горілку пити і в окопах ховатись.
axabnrg Показати IP 5 Травня 2016 09:55
Джерела ресурсів, що доступні об'єднаним територіальним громадам: https://www.youtube.com/watch?v=J5SnSYErPiI

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus