USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині судили військового з 51 бригади

23 Вересня 2014 09:56
Суд першої інстанції виніс вирок щодо військовослужбовця 51 ОМБ Павла Середюка, який відмовився виконувати наказ командира.

Засідання Володимир-Волинського міського суду відбулося вчора, 22 вересня.

Нагадаємо, більше 10 військовослужбовців у червні цього року відмовилися їхати на Схід України і не виконали наказ командира. Однак, військові кажуть, що їх мали б звільнити з лав ЗСУ, а не посилати на Миколаївський полігон.

Павла Середюка з села Щедрогір Ратнівського району призвали під час другої хвилі часткової мобілізації. Розповідає, що о першій годині ночі подзвонив сільський голова та сказав прибути у військкомат о 6 ранку. Не отримавши повістки, чоловік прийшов у комісаріат, звідки його одразу направили до військової частини.
Вдома у чоловіка залишилося двоє батьків-інвалідів, вагітна дружина та двоє малолітніх дітей. Захисник Павла Середюка Василь Нагорний додає, що на момент мобілізації діяла норма закону про те, що від військової служби звільняються особи, які доглядають чи то дітей, чи то батьків. Однак в комісаріаті не вивчали сімейні обставина чоловіка, а він не поклопотався про те, щоб одразу принести документи, хоча й повідомляв про батьків-інвалідів.
Поки чоловік був на полігоні, дружина втратила їхнє ненароджене дитя. Каже, він просив командира про відпустку, але його не відпустили.

Згодом, коли документи про опікунство над батьками були майже зібрані, його включили до списків тих військових, яких мали звільнити з лав ЗСУ. Захист наводив слова підполковника Іванущенка, який при свідках повідомив, що Павло Середюк має повертатися додому і заборонив підпорядковуватися іншим командирам.

Однак, 18 червня на плацу Павло Середюк почув своє прізвище у списку тих, хто мав їхати на полігон «Широкий лан» на Миколаївщині. Тоді й вчинився бунт: ті, кому напередодні обіцяли звільнення відмовилися їхати в Миколаївську область. Зачитував усний наказ тимчасово виконувач обов’язків командира частини майор Андрій Якімков, він і вимагав у військових пояснення, чому відмовилися виконувати наказ. На що ті написали рапорти.

До слова, Іванущенка, який обіцяв відпустити військових, суд не викликав у якості свідка, оскільки той перебуває у зоні АТО.

Як з’ясувалося, коли документи про опікунство були зібрані, в силу вступила норма закону, коли військовослужбовців могли звільнити за умови, що вони доглядають дітей, або дружину. Батьків з цього списку виключили. Тому чоловіку й відмовили у звільнені з лав ЗСУ, хоч ніхто не брав до уваги того, що на момент мобілізації цих змін не було.
Державний обвинувач, військовий прокурор Олег Балакунець звернув увагу суду на те, що під час засідання було доведено, що військовослужбовець Павло Середюк відмовився виконувати наказ. Тому він просив суд визнати винним підсудного за частиною 1 статті 402 Кримінального кодексу України «Непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника, а також інше умисне невиконання наказу». Покарання він просив призначити у вигляді року службового обмеження та стягнення на користь держави 15% від заробітної плати військовослужбовця. До слова, максимальне покарання за цією статтею – три роки позбавлення волі.

Захист же, своєю чергою, просив суд винести виправдувальний вирок, зважаючи на ситуацію в родині, обставини мобілізації та самої події. Сам же підсудний також просив виправдати його.
«Я готовий служити далі, але з врахуванням сімейних обставин… Прошу виправдального вироку. Мене командування заплутало, я вже не знаю кому вірити, а кому ні», - каже чоловік.

Суд першої інстанції виніс вирок, яким визнав Павла Середюка винним у вчиненні злочину згідно з частиною 1 статті 402 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді службового обмеження терміном на 6 місяців та стягнення на користь держави 10% від заробітку військового на такий самий термін. Оскільки наказу командира частини про звільнення його з лав ЗСУ не було, то він залишається на службі.
Нині захисник з Павлом Середюком готуються подавати апеляційну скаргу і добиватимуться виправдального вироку.
Довідково:

Службове обмеження військовослужбовця – це вид кримінального покарання, що застосовується до засуджених військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби, на строк від шести місяців до двох років.

Протягом виконання військовослужбовцем кримінального покарання у виді службових обмежень:

- він не може бути підвищений за посадою

- він не може бути підвищений у військовому званні

- строк покарання не зараховується йому в строк вислуги років для присвоєння чергового військового звання

- із суми грошового забезпечення засудженого провадиться відрахування в доход держави в розмірі, який встановлюється вироком суду, в межах від десяти до двадцяти відсотків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 70
... Показати IP 23 Вересня 2014 10:00
а що ви подавились тими 10%.....в людини двоє діток, дружина, батьки хворі...третя дитинка не народилась....а ви ще дерете??????????? Вам поперер горла ті гроші стануть..ви ними подавитесь..сволота!!!!!!!!!!!!!!!!! в теплих кабінетах добре рішати всє дєла......КОЗЛИ УБЛЮДКИ!
Анонім до ... Показати IP 23 Вересня 2014 11:01
Все ПРАВИЛЬНО. Інакше - БЄСПРЄДЄЛ! Хай бореться, а не прикривається немічними (батьки, жінка). А в інших що, не має?!
олена до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 12:13
а ти анонім ким прикриваєшся, чому не на тереторії ато? Прапор тобі в жо..пу і давай на передову за орденами.
Анонім до олена Показати IP 23 Вересня 2014 12:43
В тебе є ІНШЕ місце для цього.
Анонім до ... Показати IP 23 Вересня 2014 14:44
балакунця і суддів на схід на передову - нехай покажуть власним прикладом як треба служити. Знову до народу як до бидла.
... Показати IP 23 Вересня 2014 10:01
Канівець....ти - СКОТИНА!!!!!!!
Ваня Показати IP 23 Вересня 2014 10:04
Ми не люди, а нелюди.Нас мають за бидло і ми не можемо захистися.Зай їх дітки ідуть на м"ясо, а не ми. Дождуться,коли наші хлопці повернуть автомати проти них.Коли вони себе самі не захистяит,їх не захистить ніхто.Кого ми ахищаємо в Донецьку? Олігархів,ото хай ідуть і воюють,довели бандити країну до ручку, а зараз ще винищать всіх молодих хлопців. Виходу нема
(((( до Ваня Показати IP 23 Вересня 2014 10:22
Твої дітки хай ідуть на м"ясо.
Поправочка до Ваня Показати IP 23 Вересня 2014 11:41
"Кого ми ахищаємо в Донецьку?" - В Донецьку не захищають, а вбивають! А в іншому все вірно.
Света до Поправочка Показати IP 23 Вересня 2014 14:11
Это пусть в они в Киеве думают, что надо сделать в экономическом и политическом плане, что бы люди в регионах хотели жить в Украине. Любовь обстрелами и гибелью людей не возможно привить.
123 Показати IP 23 Вересня 2014 10:07
ну це за згвалтування чи убивство наші судді можуть оправдати людину чи мінімум присудити........а це ж такий "серйозний кримінал"..............................а вони присягали судити по совісті...ще б не завадило щоб і про закон не забували.....
МВ Показати IP 23 Вересня 2014 10:16
я от думаю... писаки які клянуть суддю, його обзивають читали Кримінальний кодекс чи ні ?? Доречі його написав не суддя, а обранці у ВРУ прийняли.. то може пора вже очі відкрити, що суддя дає як книжка пише 1. Непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника, а також інше умисне невиконання наказу - караються службовим обмеженням на строк до двох років або триманням у дисциплінарному батальйоні на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. 3. Непокора, вчинена в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Анонім до МВ Показати IP 23 Вересня 2014 10:24
А це що крадете мільйони і мільярди даєте умовне, за це, що довели Україну до ручки все розікрали, здали кацапам-це не кримінал.Він не злочинець, а відмовися правильно зробив, на мясо своїх діток чого не бере,чого ми повинні служити,за які заслуги ви берете нас, а не діток оілгархів,вони,не злочинці,що їх відмазують від армії.Дивіться,бо третій майдан,яе буде все молоді хлопці вам пригадають,буде страшно,бо інакше вас ніхтоне зупиниться.Брати в армію всіх депутатів,олігархів-ви що їм відмінили служіння в армії,вони не військовозобов"язані,вони не злочинці, а ми.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 10:39
та не судді довели країну до ручки, а всі українці разом.. і ти доречі теж.. Ти б на місці судді як поступив, як би мав перед собою КК
Розчарований до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 13:16
На те він і суддя, щоб судити і приймати правильні та розумні рішення, а не в сліпу валити з КК. Так міг би кожен дурень робити, не потрібно вчитись на суддю.
ДІД до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 11:18
Так! так! судді - то такі слухняні приверженці закону... вони спочатку купують місце, а потім старанно відробляють. Нехай би цих сук на мясо в зону АТО мобілізували, щоб без всяких відмазок їхали туди. і тоді ми глянемо на законотворців. Ці гуманоїди останній сором втратили на службі государєвій.
Анонім до ДІД Показати IP 23 Вересня 2014 11:23
з адвокатів треба починати...які гроші суддґям носять
11 до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 11:37
ні починати треба... зі слідчого та прокурора... які зроблять перекваліфікацію... з умисного вбивства на вбивство з необережності.. і будуть мати більшу касу у 5 разів ніж суддя.... тіко люди це не розуміють.. бо для них суддя найбільший хабарник
Анонім до МВ Показати IP 23 Вересня 2014 10:26
Кримінальний кодекс використовують скрупульозно тільки до простих людей, щось я не бачу, щоб його використовували до п'яних ментів на дорогах, дітей багачів, які дозволяють собі все на світі та продажних чиновників.
ВМ до МВ Показати IP 23 Вересня 2014 11:43
А може спочатку вирішити питання чи законна мобілізація?!
Андрій до МВ Показати IP 23 Вересня 2014 14:03
Реальні слова мовиш ))))) є буква закону яку не можна ігнорувати, інакше наступним кроком прокуратури буде подання на суддю ))). а про інше, ще Остап Бендер казав: "Я, конечно, не херувим. У меня нет крыльев, но я чту Уголовный кодекс. Это моя слабость."
Грек до Андрій Показати IP 24 Вересня 2014 08:03
а что сказал принц Флоризель? Он сказал, что Когда восстанавливаешь справедливость, где нибудь да нарушишь закон. Может, еще мурзилку будем цитировать?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 10:19
Слів немає, поламали життя всій сімї ще й засудили. Покидьки! Коли вже кара на їхні голови прийде, на них і їхніх дітей, вже сил немає
Волиняка Показати IP 23 Вересня 2014 10:20
яки всетаки курви ти вси судди,т.д,кон*ених виб...кив видпускають,а нормальних хлопакив судять,стидоття!!! и та тварина що подала до суду то не е людина патриот,то те саме лайно що вбивае наших хлопакив кулями,а воно встромило ножа в спину,сволота одним словом.
Галина до волинянки до Волиняка Показати IP 23 Вересня 2014 12:34
коментар було видалено
белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 10:33
ребятишки!!!!! А вы как хотели.После Майдана получили иммунитет.А судить солдат Мы вас предупреждали что будет как в 1992 году.Спросите у пана Кравчука.скольк солдат Украинской армии он оставил на территории бывшего СРСР....Правильно,ВСЕХ,,,История чит тому,что ни чему не учит.Петьке нужно теперь перед Америкосами отработать капусту.Ну а то что у него дети семья ДА,,,а почему его ни чему не научил Турчинов ЯЙЦО_НЮК...А...ну просто нет времени нужно косить капусту ДОлляры паковать.А то что народец обеденл ну и Х..с ним.Ребята Все только начнается.Майданн размыли войной.Курва Турчинов и щоко-петы.знали и имели план действий еще 1 березня.Почему не сделали А просто насрать им было.А судью на мыло!...ждем когда удалят ком.
Біла Мама до белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 11:36
Пшов нах..й долб..б звізданутий,підаРашу йди прєдупрєждай шо їй скоро буде путінський пі..дєц!
Грек до Біла Мама Показати IP 24 Вересня 2014 08:04
Европейская культура...
Правда Показати IP 23 Вересня 2014 10:35
та що ж це таке? коли цьому буде кінець? За що не візьмися усюди несправедливість. Ей ви судді? Чи у вас дітей немає? Чи внуків? Чи родин? Чи вас вовчиця народила? Є буква закону, згідна, але є помякшуючі обставини, . Хто хоче той шукає можливість, а хто не хоче - причину. Оце спрацювало. Когось же треба наказати, щоб видно було що робота ведеться. А коли будуть наказані генерали ? Хоч один. Не радійте, посада не назавжди, прийде і ваш час...
11 Показати IP 23 Вересня 2014 10:52
Люди, коли ви вже зрозумієте, що пора вже припинити взаємні образи та ненависть,коли тверезість прийде у ваші голови??? невже не зрозуміло, що є людський фактор, а є юридичний?? Вчиться на 10,не платіть хабарі, вступайте за свій розум у Вузи,ставайте суддями...а піти хоч би по тих самих крикливих і правильних,які на початку одне говорили а в кінці інше.хай би кожен розказав чи їздить пяний за кермом,за що він те кермо придбав,скільки заплатив ту чи іншу довідку і кому, скільки разів в лікарні платив щоб медсестра виписала аналіз крові без обстеження,хай би розказали підприємці за скільки вони товар в хмельницькому купляють,а різницю ми й самі вирахуємо...Ви ж самі сідаєте пяні за кермо, самі платите хабарі, щоб вам дали кусок землі сусіда, самі брешете в судді і тут же вимагаєте правди, самі купляєте групу інвалідності у МСЕК ?? Може вже пора починати з себе ????
Грек до 11 Показати IP 24 Вересня 2014 08:07
жму краба.
белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 10:53
Повторим!!!!...Еще раз) Галантерей-сказал что виноваты в том что просрали войну Мобильные телефон.Ну и те кто выжил.Ни кого не накажут кроме голодных уставших и обездоленых Солдат.Это нам месть за Майдан.....и ничего большего.Все только начинается) а 51 наказали за то чТо хотел справедливости и взять штурмом Киев после Победы.Но шоко-пета слил их как мясо в коопторге.
аяяй до белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 11:08
бред
Света до белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 11:10
А после майдана есть какие то сдвиги в лучшуюю сторону ?Ну скажем борьба с коррупцией, реформы, какие то сдвиги. Ничего абсолютно. Призванные в армию все обмундирование должны покупать за свой счет или волонтеры покупают и продукты возят. Медикаменты ,носки, майки, обувь, очки, бронежилеты, каски все покупают добрые люди. Яценюк кричит, каждый день войны обходиться Украине в 7 миллионов. КУДА ОНИ ИДУТ???? Такое впечатление, что правительство и депутаты в одном измерении, а народ в другом. А да есть большое достижение обещают безвизовый режим с ЕС с 15 травня 2015. О ,как все рванем в Европу, фигня что холодильник и телевизор теперь купить в гривне в 2 раза дороже. Мы теперь без проблем будем ездить опрокинуть чашечку капучинно в Рим на выходные.За это стоит умереть.
грек до Света Показати IP 24 Вересня 2014 08:09
безвизового не будет. Это все для легкодумов.
МВ Показати IP 23 Вересня 2014 11:10
не треба мати юридичної освіти щоб піти проти "добровільно примусових"зборів коштів у школі і не важливо маєш ти ті гроші чи ні.чи тоді коли ти стоїш в черзі за земельною ділянкою під номером 200 вже 5 років,а люди в той час за рік часу отримують по декілька ділянок.не треба мати якісь навики щоб побачити розбиту дорогу на кільці запів року в яку вгрохали тисячі гривень....я можу вам написати всіх лісокрадів поіменно всіх ментів які кришують самогоні точки і які закривають очі на продаж "трави".так що не треба розказувати за суддів.... щоб влаштуватися простою санітаркою треба заплатити головному лікарю...100 баксів, ну не в суді таке ж було. А школа, та хіба треба говорити,якщо вчителька з крильца заявляє,ну ви ж не ходите і не просите того ваша дитина і трієчник. Система хабарництва вона скрізь і не треба плакати, що держава бідна і не Яник її обікрав на 100%.МИ українці її потрохи самі і розікрали, а як?? Ми скриваємо податки, не показуємо найману працю, ми купляємо тендер на маршрутки,хоча самі розуміємо, ми продаємо спиртне та цигарки без акцизу та ліцензії,ми пускаємо в рейс несправний автобус, чек не видаємо за проданий товар і не оприходуємо цей дохід в книгу доходів, не хочемо ставити касовий апарат, бо нам хана буде, ми платимо готівкою за оформлення документів в державних установах( а це теж закон не дозволяє), ми продаємо зіпсовані продукти харчування, ми не платимо штрафи, ми крадемо світло, а потім приводимо працівника РЕСу, щоб нам перекрутив лічильника... Скажіть чим , ми в цьому випадку кращі від хабарника? А наслідки подумайте які можуть бути від тих дій , які ми робимо, людина травонеться і що ??? Якщо доживе то піде до суду буде судитися і елементарні норми законодавства ій не дозволять це зробити, бо вона придбала товар без чеку. Просто я про що.... Чесними будьмо всі від простого до багатого і тоді можливо буде порядок в державі і законопослушними, а то кричимо , що любимо Україну, а самі її розпинаємо. І саме головне патріотизм не в тому, щоб вийти в інтернет і на весь світ заявити про це, а просто перестати бути сліпими і дивитися на речі реально та говорити віч на віч зі своєю совістю. Шануймося , українці, бо ми того варті !!!
Света до МВ Показати IP 23 Вересня 2014 11:15
Да безусловно вы правы. Но когда люди в низу видят как власть имущие крадут миллионами, эти люди тоже начинают искать способы урвать. Тем более зарплаты мизерные. Помните пословицу- рыба гниет с головы.
грек до Света Показати IP 24 Вересня 2014 08:15
да, кстати. Не народ приводит во власть депутатов. Власть сама подбирает себе подобных.
Микола Показати IP 23 Вересня 2014 11:13
Знову прикривають жопу якогось гіпнюка у військовому кабінеті,який допомагав"рідню пристроїти",а зараз так борг відає судя.Вониж і за вас в тому-числі -корупціонерів воюють,щоб ви ще рік-два біля корита поседіли!!Плачуть смітники за вами морди ненажерливі!!!
Тарас Чурило Показати IP 23 Вересня 2014 11:36
Сором, якщо таке робити буде справжній бунт, не варто ще більше розхитувати ситуацію
Света до Тарас Чурило Показати IP 23 Вересня 2014 12:38
Тарас есть СИСТЕМА, которая не позволит порядочным людям прийти к власти в этой стране. Эта СИСТЕМА еще на начальном уровне выкидывает чесных людей из себя. Приуспеть в СИСТЕМЕ могут только люди принявшие правила игры и работающие на нее .Все наши политики давно часть СИСТЕМЫ. Вопрос, как можно разрушить СИСТЕМУ если те кто у власти оберегают СИСТЕМУ, потому что без нее они остануться за бортом ,а может быть даже в тюрьме. На тех кто пытаеться идти против СИСТЕМЫ обрушивают ведро дерма или убивают в конце концов.
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2014 12:47
Важко судити людину, бо нiяк не хочу опинитись на його мiсцi. Якби вiйськовозобов`язанi знали, що у випадку смертi на фронтi iх жiнки й дiти будуть отримувати певнi разовi i постiйнi (до повнолiття дiтей) компенсацiйнi сумми, то чоловiки йшли б на смерть з легшою душею.
Света до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2014 12:55
Как можно идти на смерть с легкой душой? Самоубийцы и те колеблються? Вы о чем уважаемый?
грек до Света Показати IP 24 Вересня 2014 08:16
вы думаете - он знает что такое идти на смерть?
белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 13:06
Для Светы_которая еще во что то Верит.Можем рассказать)))давайты Мы попробуем вам рассказать.Вот смотрите .Ребенок разбил в школе стекло.Его накажут ..Да..а заставят купить новое..Да..а почему Порох.за 2 недели так и не закончил АТО..а можем рассказать потому что знал что не накажут и не заставят.Это и есть фишка нового президента .хотя как и старого.Одному венок по горбу,другому солдат под ноги.А вы боры выигрывают не на округах а комиссиях.Уж поверьте.Успехов ВАм!
Света до белое крыло Показати IP 23 Вересня 2014 13:20
Кто, я ВЕРЮ? я уже давно не верю, что украинцы могут сломать коррупционую систему ,потому что родилась и живу в этой стране. Когда стоял Майдан, я в комментариях написала, что Майдан откроет ящик Пандоры. Так оно и случилось. А Порох кто? Вы почитайте его политическую биографию для начала .Что бы Майдановать надо сперва нормального лидера найти, а не тусовать засаленную колоду одних и тех же.
Грек до Света Показати IP 24 Вересня 2014 08:27
Света, не порочь Майдан, не имеешь права. Там была огромная масса людей, которые отдавали жизнь за судьбу страны. Звучит банально, но разве это не так. Это была смерть ради счастливой мечты, которую мы ... продаем снова и снова. Жаль, что всегда получается что революции делают герои, а их плодами пользуются ... как обычно, короче.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 13:30
Не випадково впав солдат на інавгурації порошенка.... Знак мабуть був... прийшов він до влади і солдати наші падають і падають......
Света до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 13:55
Я думаю большинство украинцев устали от этой войны, гибели людей ,крови и просят Бога только об одном, что бы настал МИР, уже не важно какой ценой собственно говоря.
Луганчанин до Света Показати IP 23 Вересня 2014 15:19
Умница. Все можно пережить, кроме этого бессмысленного кошмара.
Света до Луганчанин Показати IP 23 Вересня 2014 16:39
Если вернуться к Майдану и снова перечитать, кто что говорил, делал и пораскинуть мозгами, то легко можно найти виноватых в том ,что происходит на Украине. Я лишь призываю украинцев сперва думать, а потом голосавать ,только так мы можем что то изменить и не повторить страшных ошибок приведших к бойне. Давайте научимся думать, пожалуйста, а не орать я прав, а все остальные дураки. Ради своих детей.
Анонім до Света Показати IP 23 Вересня 2014 16:39
, что бы настал МИР, уже не важно какой ценой собственно говоря. ахахаах, давайте ядерну зброю і кінчиться це все. всеодно ж якою ціною... Шо ви мелете шановна??? ще раніше ваш коментарій вбив "....йти вмирати з легкою душою..."
Света до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 17:20
коментар було видалено
Я думаю до Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 19:54
після закінчення війни і рошенко впаде. Задовбав ***** всіх.
Васьо Показати IP 23 Вересня 2014 21:39
Показуха, щоб заякати хлопів з сіл. Бояться їх. А головне в усьому цьому - що ми, люди, для них БИДЛО................
Ан Показати IP 24 Вересня 2014 10:02
Скоти!!!Всіх суддів, прокурорів, депутатів і їх ДІТЕЙ на фронт!
лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 11:00
А ми простий народ знаемо чому засудили, судять і будуть судити, а тому , що хабара не дали. А де його взяти простим незахищеним державою людям.
Анонім до лучанка Показати IP 24 Вересня 2014 11:25
не все сьогодні вирішується хабарями... якщо ви дивитеся на це так.. так воно і є.. Не порушуйте закон, не сідайте пяний за кермо і не прийдеться нікому платити та давати хабарі
Розчарований Показати IP 24 Вересня 2014 11:23
В Україні нічого не зміниться ще декілька десятків років, поки не вимре те покоління скотів яке не вміє жити інакше як жили досі.... А суддею повинна зайнятись прокуратура і вияснити чи його діти виконують військовий обов'язок! @ Павло Сердюк - тримайся! Мої співчуття з приводу втрати дитини, не можу собі навіть уявити який біль ти і твоя дружина відчуваєте! Країна за яку ми боремося і гинуть наші брати і сестри, розчаровує мене все більше і більше, як можна так трактувати людей?! @ Прокуратура, Суд - Сором та ганьба! Слава Україні! Героям Слава!
До анонім Показати IP 24 Вересня 2014 12:30
Сьогодні все вирішуеться тільки за гроші або великі гроші-хабар. І Ви це також добре знаете. По перше я не керую автомобілем, не п"ю, але куди не зверталась законним шляхом нічого недобилась і хабарів недалаі ізнайомих хороших немаю щоб допомогли щось вирішити по закону ось так і нічого немажу зробити. Так , що ядивлюся та кажу насправді як воно робиться, що нічого неможна зробити без грошей.
анонім Показати IP 24 Вересня 2014 13:24
Не влада, а купка бидла. Хіба є воєнний стан? Хіба законна мобілізація? А перша і друга хвиля тим більше. Хіба на той момент у нпм був президент ? В.о не має права оголошувати мобілізацію. Тай третя хвиля є не законною.у нас ато а не війна , а в ато збройні сили участь нн беруть .розводять людей як лохів останніх.
волинь Показати IP 24 Вересня 2014 15:26
а чому не судять за дирявий кордон литвина? чому за майдан нікого не посадили? а тут швиденько для простого хлопця з села організували суд!!!!! зажили по-новому!!!!!за те що відмовився виконувати дурні накази!!!!за те що остався ж и в и й!!!! свідків цієї війни владі не треба!!!!!цим дармоїдам треба тільки в и б о р и - в країні все скорочується, валиться немає робіт, нам треба 400 депутатів "недоторканих" слуг народу? геть не потрібно стільки утриманців!!!!! всіх в батальон "рада" і без нічого,із ржавими радянськими автоматами і радянським металоломом(бмп) так як 51 бригаду на схід під обстріли градів!!!! от тоді і суди влаштовувати!!!!!
військовий комісар Ф Показати IP 24 Вересня 2014 16:29
коментар було видалено
правий сектор Показати IP 24 Вересня 2014 17:44
Я так зрозумів, що зараз основні дописувачі на сайті це дезертири і їхні родичі, які намагаються виправдати боягузів. Хлопці з автоматами дійсно повернуться і наведуть лад, але в першу чергу надають підсрачників цим зрадникам з 51-ї бригади, які втекли з поля бою в той час, як інші волиняни і далі воюють.
левый сектор до правий сектор Показати IP 26 Вересня 2014 13:00
Ваши хлопцы воюют против своих в заградотрядах и стреляют в спины тем, кто не идет на явную погибель. Весь ваш род поганый галицкий всегда был трусливыми вертухаями)))
123,,, Показати IP 24 Вересня 2014 22:08
а чому замовчується інформація про комбрига Пивоваренка ? де ж він подівся? чого його ніхто не судить?
вчитель Показати IP 27 Вересня 2014 03:22
А судді хто? Канівець- безграмотний набивач кишень!!!!! Ви тільки подивіться які результати його кишенькового правосуддя! У чоловіка нема грошей -нема й правди! були б грошу- ох як би співав би цей суддя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
тоня Показати IP 8 Жовтня 2014 03:09
всі хто такі розумні патріоти пропєлєра в жопу і на передову легко судити тих солдатів що повтікали самі ссидять під спідницею в дружини і щей насміхаються вали служити козел

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus