USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріарх хоче «торкнутися» душевних струн Лесі Українки

27 Березня 2013 13:13
Музей-садибу Лесі Українки планує відвідати глава Української греко-католицької церкви під час свого візиту до Ковеля. Патріарху відомо, що брат Лесі Українки Микола Косач був прихожанином греко-католицької церкви. Про це є документальні свідчення, які зберігаються в Канаді.

Ковельські греко-католики готуються до візиту глави Церкви Блаженнішого Святослава. Ієромонахи греко-католицького монастиря, що у Ковелі, розповіли про сподівання від візиту патріарха, греко-католицькі переконання брата Лесі Українки Миколи Косача та освіту патріарха Святослав.

Своїми думками з приводу цієї непересічної події поділились з Відомостями Ковельщини ієромонахи Петро Мірчук, Леонід Григоренко, Євген Задорожний.

Вони розповіли, що програма візиту насичена зустрічами, спілкуванням з владою і найголовніше - розмовами з молоддю.

Серед 20 парафій Луцького екзархату, які діють на Волині та Рівненщині, Ковельська громада найчисельніша після Луцька та Рівного.

Отець Леонід зауважив, що ковельська обитель монахів заснована на унікальній святій основі. «Тут палахкотить вогонь подвижників віри – Блаженніших Миколая Чарнецького, Василя Величковського і Зенона Ковалика»,- наголошує духівник.

Окрім святої Літургії, яка відбудеться 30 березня о 9:30 у храмі Блаженнішого Миколая Чарнецького, що знаходиться на вулиці Олени Пчілки, 23, програмою передбачили візит патріарха до Колодяжненського музею-садиби Лесі Українки. На думку отця Леоніда, глава УГКЦ хоче «торкнутися душевних струн Лесі Українки».

Він розповів про ще одну цікаву деталь: «Микола Косач був прихожанином греко-католицької церкви. А його духівником по праву можна назвати Блаженнішого Василя Величковського».

«Я на свої очі бачив в Канаді документ, який підтверджує духовне опікунство Василя Величковського над Миколою Косачем.
Ніхто не заперечує, що душевні депресії, моральні кризи в нього були, але виходити з них допомагали священик і віра. Більше того, коли Микола Косач невиліковно й тяжко захворів, то Величковський його соборував і благословив у небесну дорогу», - зазначає ієромонах.

Легенди про високу освіченість Блаженнішого Святослава підтвердив Отець Петро. Він розповів, що глава УГКЦ перший після виходу церкви з підпілля блискуче захистив у Ватикані дисертацію на звання доктора морального Богослов'я.

«Він володіє багатьма мовами: іспанською, англійською, італійською, грецькою, не кажучи вже про польську, російську та латину.
Під його опікою - більше п'яти мільйонів вірних у всіх країнах світу. Глава Церкви старається дійти до кожного», - резюмував священнослужитель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus