USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пікет: що вимагають активісти від Гунчика

29 Серпня 2014 10:00
Створити координаційний центр, який співпрацюватиме з волонтерами, матерями військових та громадськістю пропонують активісти.

Представники громадських організацій та матерів військовослужбовців з 51-ї ОМБ зустрілися з головою ОДА сьогодні, 29 серпня.

Як розповіли активісти, вони спілкувалися з бійцями 2-ї зведеної батареї 51-ї ОМБ, які повідомили, що командир їхній перебуває у лікарні, а новий командир недосвідчений. Військові прикривають блокпости. Знятися вони не можуть, тому що розуміють відповідальність та є патріотами, але військові не мають прикриття. З шести автомобілів працює два, зв’язку із командуванням не було і хлопці були розгублені. Зв'язок з керівництвом АТО вдалося встановити вчора завдяки СБУ та контррозвідці. Бійці отримали завдання, їм сказали, що прикриття – рота розвідки та дві машини БМП, буде.

З Володимиром Гунчиком активісти хотіли зустрітися ще вчора, але їм це не вдалося. Сьогодні вони оголосили свої вимоги: це створення координаційного центру, який надаватиме інформацію матерям, громадським діячам, волонтерам та всім небайдужим, адже найстрашніше, що зараз відбувається – дезінформація та відсутність інформації. Також активісти хочуть, щоб до командирів бригади та військових було доведено, що життя військових – понад усе.

Голова облдержадміністрації розповів, що вчора не міг зустрітися з активістами через сімейні обставини, але він у курсі проблем 51-ї ОМБ, спілкувався з очільником СБУ Волині. Він підтримав ініціативу створення координаційного центру, але хоче, щоб це була громадська ініціатива, а не ініціатива ОДА. Він пообіцяв максимально посприяти тому, щоб у центр надавали інформацію, яка є закритою, у силу можливостей.

Він пообіцяв внести пропозиції, щоб військова прокуратура розпочала розслідування, адже «не можуть так просто гинути наші солдати, хтось повинен відповідати за це».

Відповідне звернення щодо створення центру озвучать під час сесії облради. Наразі в сесійній залі зібралися десятки матерів військових з районів області.

Також під час засідання підніматимуть питання заміни командира 51-ї ОМБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
009 Показати IP 29 Серпня 2014 10:12
Такий центр вже створений і працює! Пащенко тільки прокинувся? :) Якось все так виглядає по замовному - коли Пустовіт був головою ОДА Пащенка і видно не було...:)))
Андрій до 009 Показати IP 29 Серпня 2014 10:22
А чому про це не знає Гунчик?Він підтримав ініціативу створення координаційного центру.
учасник АТО до 009 Показати IP 29 Серпня 2014 10:57
Всіх козлів на фронт разом з Пащенком. Просрали Крим просирають Україну, а воювати нема кому.
Григорій Іванович до учасник АТО Показати IP 29 Серпня 2014 11:33
"учаснику диванного АТО з тещею" -ти це серйозно думаєш, "що Всіх козлів на фронт разом з Пащенком. Просрали Крим просирають Україну"? Що ще в позаминулому році в Росіїї на Селігері ФСБшники не проводили підготовку "патріотів" ДНР під прапорами, які ми побачили тільки в березні цього року. Що анексія Криму не готувалась роками. Що при шапкокрадах все було гаразд, а тут пащенки за один день розвалили Україну?! Ну тоді голубчику вам да психіатра!
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 10:22
коментар було видалено
Олег Показати IP 29 Серпня 2014 10:44
Кожне євро-бидло хоче крісло при владі, але крісел мало, а бидла багато.
Валерій до Олег Показати IP 29 Серпня 2014 10:54
Це таки правда! Там вся риговська і комуністична шваль сидить. Крім того, як красти і брехати нічого більше і невміють робити. Чому у нас і такий бардак.
Олег до Валерій Показати IP 29 Серпня 2014 11:05
Дивлячись на те, як ця влада поступає із повстанцями Донбасу, я сумніваюся, що їх хтось може "валити". Вони вже вбили більше 10 000 українців і не зупиняться і перед мільйоном. Потрібно об'єднуватися із народом Донбасу і тільки так ми зможемо перемогти бандито-олігархів, у противному разі ми приречені жити (якщо виживемо) у злиденному рабстві диктатора парашєнка.
..... до Валерій Показати IP 29 Серпня 2014 11:06
видно здалеку, що коментар представника бюту, бо дуже багато негативних емоцій та з ряду фантастики.
східняк до Олег Показати IP 29 Серпня 2014 11:02
Керувати і люструвати хочуть, а мізгів не хватає, замість консолідації вчиняють розбрат, за це необхідно просто розстріляти парочку найбільш наглих люстраторів, а всіх інших на фрпонт, замутили тепер захищайте а не балтайте
Валерій Показати IP 29 Серпня 2014 10:46
Гунчик - це той що говорив, що йому до одного місця 51 бригада... треба вводити військовий стан та гнати цю раду ...
Олег до Валерій Показати IP 29 Серпня 2014 10:59
А ви чому не на війні ?
Галина до Олег Показати IP 29 Серпня 2014 11:36
Це типу сам дурак? Олеже а ти з окопа в нет зайшов?
Олег до Галина Показати IP 29 Серпня 2014 12:15
А я не підтримую геноциду Донбасу. Ти закликаєш до війни, а сам не йдеш воювати. Вважаю, що вже якщо війна, то нехай ідуть воювати всі, хто до неї закликає, повбивають дибілів, буде легше жити нормальним людям.
Олег до Валерій Показати IP 29 Серпня 2014 11:08
Потрібно об'єднатися із братами з Донбасу і перенести фронт до Києва.
аррт Показати IP 29 Серпня 2014 11:06
коментар було видалено
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 11:16
От молодці українці тільки дай обгадити об....ти Нічого розумного не прочитаєш . І хочете щоб вас поважали а дзуські. Біда ой біда.
Штефан, Луцьк Показати IP 29 Серпня 2014 12:28
Чиновники такого рангу, як Гунчик, Вадім Максімов - обл. прокурор, мер Романюк, нач. УСБУ Мельникович та ін. не мають права на особисте життя і "сімейні обставини" у цей військовий час. Коли вирішується доля Держави. Яка їм платить скажені зарплати і пенсії. Всі вони багаті та дуже багаті люди. Із приходом Путіна дехто із них сподівається, що зрадивши народ збереже свої статки. Свята наївність! Ви нас вже зрадили. Росіяни вас обдеруть, як липку. Маєте право тільки на власні похорони. Жорстоко? Зовсім ні! Ніхто на налигачі вас не не тягнув на посади, які зараз займаєте. Заяви писали добровільно. То й працюйте! Ваше життя, повинне проходити у службових кабінетах цілодобово. І без крадіжок. До яких ви так звикли, що не уявляєте без цього свого подальшого існування.
інор Показати IP 29 Серпня 2014 23:47
а Поха що там вже забув???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus