USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

У Пскові масово ховають тих, хто «зовсім не воював в Україні»

25 Серпня 2014 14:27
Хотіли військової слави і честі, а отримали смерть: у російському Пскові завтра, 26 серпня, загальноміський траур за загиблими в Україні місцевими хлопцями. Про це повідомила російський громадський діяч Олена Васильєва у своєму блозі на сайті «Ехо Москви».

З її слів, почала просочуватися інформація з усіх соцмереж, що у Псков на білих КАМАЗАх привезли трупи десантників. Це при тому, що спецслужби намагаються підчищати кожне таке повідомлення. А тепер інформаційний вакуум прорвали і дружини, кохані тих, кого таємно привезли на батьківщину.

Нагадаємо, українські військові захопили на Луганщині БМД-2 із документацією Псковської повітряно-десантної дивізії.

Завдяки фотографіям документів та особистих речей військовослужбовців розгромленої роти псковських десантників, опублікованих українськими силовиками, допитливим блогерам вже вдалося встановити особи деяких із загиблих.

Як пише Олена Васильєва, більшість жителів Пскова, як і інших міст, навіть думки не допускають про те, що в Луганській області України загинула не одна рота десантників. «Народу пропаганда так промила мізки, що росіяни впевнені, що України більше немає. Вони впевнені, що країна розорена, розбомблена міфічними украми з допомогою американців і НАТО. Вони абсолютно щиро дякують Путіна за те, що він не вводив війська і зберіг тисячі невинних життів і російських солдатів. І все це відбувається в той час, коли український народ у всіх соцмережах вмовляє росіян: заберіть трупи російських найманців і солдатів-строковиків», - пише Олена Васильєва.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу прибув в місто Псков - на місце розташування 76-ї десантно-штурмової дивізії, солдати якої напередодні масово загинули в Україні.

Чимало серед псковських десантників і поранених: згідно даними РНБО України, після того, як силовики взяли під контроль будівлю обласної лікарні на околиці Луганська, їм вдалося виявити там 38 російських військовослужбовців, які знаходяться на лікуванні. 30 з них з міркувань гуманізму були відправлені на суміжну сторону - в ростовський військовий госпіталь. Ще 8 російських військових перебувають у вкрай важкому стані і їх транспортування неможливе. Про це повідомляють «Новости Беларуси».

Як пишуть жителі Пскова в соціальних мережах, у місті в ці дні проходять похорони солдатів і офіцерів, тіла яких вдалося вивезти з України. На вулицях з'явилося чимало жінок в траурних хустках. Тим, кому вдалося поховати своїх загиблих родичів, ще пощастило - набагато більше їх залишилося лежати в землі України в загальних безіменних похованнях.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК НА СХОДІ ТЕРОРИСТИ ХОВАЮТЬ СВОЇХ УБИТИХ. ФОТО

Істинні масштаби втрат, які понесла "зовсім не воююча в Україні" 76-а десантно-штурмова дивізія, ретельно приховуються і її командуванням, і російськими властями. Лише з інформації в групі військової частини 63354 в соціальній мережі "ВКонтакте" можна судити про те, скільки її солдат "не повернулися з навчань".



Побічно про розмір втрат говорить і те, що загладжувати наслідки прибув особисто міністр оборони Росії. Він привіз у Псков досить високу державну нагороду - орден Суворова, який особисто прикріпив до бойового прапора частини. Формулювання указу президента Росії Володимира Путіна, згідно з яким було вироблено це нагородження, також не залишає сумнівів про його істинних причинах - "за мужність і героїзм при виконанні бойових завдань" в мирний час (а офіційно Російська Федерація ні з ким не воює) орденів зазвичай не вручають.

З нагоди нагородження своєї частини орденом військовослужбовці та ветерани 76-й дивізії зібралися в розташуванні частини на урочисте шикування. А ось друга частина заходу - зустріч міністра оборони Сергія Шойгу з вдовами та матерями солдатів, загиблих на території України, - пройшла за закритими дверима. З чуток, сім'ям ліквідованих українською армією російських окупантів були обіцяні значні грошові компенсації, пільги і навіть виділення безкоштовного житла.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
СаньОК Показати IP 25 Серпня 2014 15:30
Где комменты от Анонима, Дончанина, 123 и т.п?
Мы до СаньОК Показати IP 25 Серпня 2014 16:51
у нас сегодня выходной
Анонім до Мы Показати IP 25 Серпня 2014 20:47
Св'яткуете день незалежності України !
белое крыло Показати IP 25 Серпня 2014 16:06
коментар було видалено
((((( до белое крыло Показати IP 25 Серпня 2014 16:13
звернись до психлікарні поки не пізно!
гість Показати IP 25 Серпня 2014 19:25
що не кажи, а життя не повернеш. Невже російський народ і далі буде терпіти брехню путіна, який діє тільки у власних інтересах? Противний брехливий карлик.
Джулія Показати IP 25 Серпня 2014 21:30
Знайшла на іншому ресурсі Удар за ударом. Лопата как штык. Крик ворона, сдавленный мат. Пока передышка, простые кресты Вонзают в могилы солдат. Над выжженным полем в кровавых лучах Июльской вечерней зари. Своей чернотой вызывает печаль Табличка «Солдат номер три». Служил в Петербурге он или в Орле, А, может, с Поволжья герой. Четвертый – сосед по луганской земле, Ну и, конечно, второй. Выстрелы слева, а справа – фугас. Возглас: «Скотина, умри!» Как и зачем ты пришел на Донбасс, Скажешь, солдат номер три? Серый эфир новостных передач, Полных вранья и химер. Ты вдохновился: ведь нужен палач Резать фашистских бендер! «Все на Одессу, на Киев, на Львов!» Голос срывался на крик. Что ж ты в правдивость чудовищных слов Верил, солдат номер три? Зачем же глаза тебе, полные слез, Жен украинских нужны? Что, кроме смерти, с собой ты привез, Посланник огромной страны? Ради чего ты оставил родных В Туле, а, может, в Твери? Теперь ты не сын, не отец, не жених, А надпись «Солдат номер три». (с)
123 Показати IP 25 Серпня 2014 22:17
Росіян цим не схвилюєш. Погано ви їх згаєте. Їх будуть вибивати тисячами, а вони будуть мовчати. Коли терпець трохи урветься почнуть хлєстать водку. Кожний сознательний росіянин панічно боїться і одночасно ненавидить владу. Але страх у них завжди панує над ненавистю.
Укроп Показати IP 25 Серпня 2014 22:59
Ми маємо за що воювати і що захищати, а ці негідники отримають тільки палену водку та ржавую кільку. Смерть загарбникам!
українець Показати IP 26 Серпня 2014 10:06
Звичайна справа для імперії-агресора! Раніше були труни із Придністров'я, Чечні, Дагестану, Грузії, тепер - з України. А звідки завтра будуть труни?
ВАСЯ до українець Показати IP 20 Листопада 2014 04:37
это видно на фото: "76 ГВАРДЕЙСКАЯ ЧЕ..."_____чего-чего?!! Чьо-та скромна так. Шо за такое "ЧЕ" ___ ЧЕлябинская??? ЧЕбоксарская??? а может ЧЕченская???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus