USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сокільський кар’єр: одну проблему вирішили, інша - залишилась

25 Грудня 2014 13:13
За прокурорського втручання громаді села на Рожищенщині повернули земельну ділянку, яка використовувалась для видобутку піску, вартістю понад 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, ПрАТ «Галант» на цій земельній ділянці провадило свою діяльність з видобутку піску. Та зважаючи на невиконання фірмою своїх зобов’язань щодо вчасної сплати податків за оренду землі і видобуток корисних копалин (заборгованість довелося стягуваьт через господарський суд), фірмі відмовили в оформленні відповідних документів для подальшої роботи.

Під час здійснення прокуратурою Рожищенського району у 2014 році перевірок дотримання вимог чинного законодавства України у сфері охорони та раціонального використання земель і надр було встановлено, що Приватне акціонерне товариство Волинська оптово-роздрібна фірма «Галант», всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі», після закінчення строку дії договору оренди не повернуло своєчасно до комунальної власності територіальної громади села Сокіл земельну ділянку загальною площею 4,87 гектара яку використовувало для видобування корисних копалин – піску.

Відтак, прокуратура Рожищенського району звернулася до суду з позовом про зобов’язання орендаря повернути цю земельну ділянку вартістю понад 1,3 мільйона гривень у власність громади.

Наразі рішенням Господарського суду Волинської області позовні вимоги прокурора району задоволено у повному обсязі.

Слід зазначити, що на території цієї сільської ради провадить свою діяльність і ТзОВ «Надра». Працює з 1997 року, законно, має усі дозвільні документи, вчасно сплачує податки.

Однак, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, розробка земельних родовищ біля села Сокіл Рожищенського району створила проблему руйнування навколишніх доріг в районі. Нагадаємо, жителі сіл Оленівка та Топільне неодноразово перекривали трасу, а згодом звернулися з цією проблемою до волинських активістів. Мовляв, руйнуються будинки, є загроза руйнуванню мосту через річку Стир.

«На розвідку» до кар’єрів із видобутку піску разом із представниками волинського осередку Правого сектору, Автомайдану України та Рожищенського штабу національного спротиву, їздив і власкор Інформаціного агентства Волинські Новини.

І дійсно, траса там зовсім не розрахована на перевезення таких великогабаритних вантажів масою до 40 тонн, а через

вібрації від важелезних вантажівок дорога перетворилася на небезпечні «американські гірки». Вантажівки повністю знівечили дорогу та руйнують людські оселі.

ЧИТАТИ ЩЕ: СОКІЛСЬКИЙ КАР’ЄР: ДВІ СТОРОНИ – ДВІ ПРАВДИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus