USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку попрощалися з добровольцем Андрієм Герасимчуком

1 Вересня 2016 15:34
Юнак, небайдужий до труднощів, які виникали перед Україною: прощання з бійцем-добровольцем, який загинув внаслідок важких травм після ДТП, відбулося у Луцьку.

Після панахиди, що відбулася 1 вересня поблизу будинку, у якому мешкав покійний боєць, на вулиці Чернишевського, жалобний кортеж попрямував до храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці Львівській.

Нагадаємо, що двадцятирічний боєць-доброволець з Волині Андрій Герасимчук помер від важких травм, які отримав тиждень тому в ДТП на Черкащині. Юнаку було 20 років. В 17 Андрій став активним учасником луцького Євромайдану, потім брав участь у протестах в Києві, був членом бойової одиниці Майдану під назвою «Нарнія», яку утворили футбольні фанати. Двічі його поранили під час протестів на Майдані, після чого юнак лікувався в Польщі.

Ще будучи неповнолітнім, він пішов на фронт в складі добровольчого руху «Торнадо». Спочатку неофіційно, а згодом отримав статус учасника АТО.

Тіло добровольця привезли у Луцьк вчора, 31 серпня.

Як зауважив під час похоронних молінь поблизу будинку, у якому мешкав боєць, священик зауважив, що на першому місці повинен бути Бог та любов до нього, а на другому – любов до ближнього та до України. Тоді Україна, з його слів, переможе. Каятися у гріхах, дякувати Богові за життя та відстоювати його з вірою він закликав присутніх. Проводжаючи справжнього воїна, з його слів, ми не кажемо йому «прощавай», адже усі побачимося на Божому суді. Попри те, що церква не проповідує вбивства, вона закликає захищати вітчизну та любити Бога.


У храмі Різдва Пресвятої Богородиці владика Йосафат Говера, екзарх Луцький зазначив, що робити добро – це захищати рідну землю, допомагати ближнім, не бути байдужим, коли ближнього кривдять, захищати тих, хто не спроможний себе захистити. Серед добрих справ покійного – те, що він не лишався байдужим до труднощів, які потрясали Україною. Це Революція Гідності, до якої потоптану і зневажену гідність захотіли відстояти молоді люди, серед яких був Андрій Герасимчук. Він не оминув байдужістю агресію, яка зараз триває на теренах України, будучи готовим віддати всі зусилля для того, щоб рідна земля була вільною та процвітаючою, щоб близькі та рідні мали відчуття спокою та впевненості у майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мдааа Показати IP 1 Вересня 2016 16:56
Жах...молодий хлопець і ради чого.
Анонім до Мдааа Показати IP 2 Вересня 2016 07:52
ради того, щоб ти сидячи на дивані ото собі казав мдааа
До Анонімчіка до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 09:03
Навіть якщо сидить на дивані, воно того не варте! В одне місце такий патріотизм. Пора вже зрозуміти.
дтп та ато Показати IP 1 Вересня 2016 20:24
дурдом якісь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus