USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку збиратимуть кошти для дитячих сердечок

31 Березня 2015 11:07
У Луцькій міській дитячій поліклініці стартувала благодійна акція «УЗД для дитячого сердечка» з метою збору коштів для придбання УЗД-апарата з кардіодатчиком.

Про це під час брифінгу щодо допомоги у придбанні медичного обладнання для УЗД та ситуації у дитячій медицині повідомила головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

З її слів, на превеликий жаль, кошти, що виділяються державою на медичну галузь, є недостатніми, а іноді й мізерними. А тим часом чи не кожному з лучан доводилось хоча б раз у житті бувати у Луцькій міській дитячій поліклініці: чи то будучи малим, чи привівши власних дітей до лікаря.

Однак, дуже часто для того, аби зберегти здоров’я і навіть життя дитини, потрібна вчасна діагностика, яку може забезпечити лише кваліфікований лікар та якісне медичне обладнання. І хоч луцькі медики мають досить високий рівень кваліфікації та надають широкий спектр медичної допомоги новонародженим, дітям та підліткам, в поліклініці уже давно виникла потреба придбання нового УЗД-апарата з кардіодатчиком, адже технічні характеристики та ступінь зношеності наявного старого апарата не дають можливості якісно діагностувати патологічні стани у дітей.

А тим часом ультразвукове дослідження має напрочуд важливе значення в діагностиці серцевої патології дитячого та підліткового віку завдяки відсутності протипоказань, безболісності, можливості неодноразового застосування для контролю ефективності терапії, є майже єдиним точним методом обстеження та дозволяє виявляти патологію на ранніх стадіях розвитку.

Як пояснила Оксана Лєщинська, для того, аби, врешті-решт, придбати такий необхідний для маленьких пацієнтів УЗД-апарат, потрібно зібрати півмільйона гривень.

«Від правильно встановленого діагнозу залежить багато. В нашому закладі функціонує апарат УЗД-діагностики, подарований медустанові 20 років тому. Але він уже давно відпрацював свій функціональний ресурс. А тим часом до нас у поліклініку приходять понад 2 тисячі дітей щоденно.

На думку голови БФ «СТОПРАК» Марії Адамчук, метою її організації є розвиток охорони здоров’я та допомога медичним закладам та пацієнтам в отриманні якісних та доступних послуг.

«Дитяча поліклініка є давнім партнером нашого фонду, тому ми чудово розуміємо, що іноді наявність вчасної та якісної діагностики важливіша, ніж якість медикаментів. Більше того, це - запорука ефективного лікування», - зазначила Марія.

Також, зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля, у державі коштів нема, але зате кошти є в крупному бізнесі.

«Вони будуть заробляти гроші, а лікарі ставити діагнози. На жаль, ми скочуємось до такої медицини, що за державні кошти буде надаватись тільки первинна медична допомога, та здійсюватимуть певні ургентні операції. Держава віддає кошти певним структурам», - резюмував головний лікар Луцька.

Тож, на жаль, якщо не допрацьовує влада, прийшов час активності громадськості. Таким чином, кошти можна переказати на рахунок благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса», відкритий РБ «Аваль» МФО 380805, р/р 26003150825, ЄДРПОУ 23255102, в призначенні платежу вказуйте: «УЗД для дитячого сердечка».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ната Показати IP 31 Березня 2015 11:35
лікарі!!! що за фуршет(з фото), про що ви можете вирішувати????? це ви так дбаєте про здоровя дітей????
ната Показати IP 31 Березня 2015 11:36
уважно-3 фото зверху!!
марія до ната Показати IP 31 Березня 2015 12:47
сором на всю Україну, могли б хоча б обрізати фото, та й до того не додумались!!!!!!!!!!!!!!!
прохожий Показати IP 31 Березня 2015 12:05
До лікаря без талончика на прийом попасти неможливо. Бо його цє запрлата
Оксана Показати IP 31 Березня 2015 12:19
Досвід спілкування з кардіологом міської дитячої лікарні (присутня на фото) відбиває охоту колись туди і на УЗД серця потрапити. Хочу надіятись, що УЗД буде безкоштовною послугою?!
неуки Показати IP 31 Березня 2015 12:53
Хоч би вже фуршет обрізали, неуки!
Alex до неуки Показати IP 31 Березня 2015 13:55
Чому на прийом до лікаря так тяжко попасти? Запис до всіх лікарів у п'ятницю на наступний тиждень, а до кардіолога в п'ятницю 27 березня на 13-17 квітня (за два тижні). А талончиків зранку немає. Як попасти до лікаря? Чому така ситуація? Потрібно іти на приватний прийом?!
мама дитини Показати IP 31 Березня 2015 17:21
Всі знають про стан медицини в Україні.-що вас дивує? Як ви думаєте,-може лікар-кардіолог призначити лікування без адекватного обстеження? Ну немає УЗД-апарата з відповідними кардіодатчиками в дитячій поліклініці. Тому стійте в чергах за талончиками.чекайте черги на ЕХО-кардіографію.або ж, -як маєте можливість-зробіть посильний вклад для придбання відповідної апаратури,-це потрібно для наших з вами дітей.
Sanator Показати IP 1 Квітня 2015 11:26
уважно дивіться близьку зйомку на останньому фото

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus