USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку змінять статути ЖКП

12 Квітня 2016 13:50
Дозволити житлово-комунальним підприємствам обслуговувати багатоквартирні будинки у перехідний період після 1 липня хочуть у міськраді.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 12 квітня.

Як зазначив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, у дію вступили законодавчі та підзаконні акти, які дають можливість впровадити ринкові відносини в сфері надання послуг житлово-комунального господарства, утримання будинку та прибудинкових територій. Відповідно до законодавства, мешканці будь-якого багатоквартирного житлового будинку до 1 липня мають право і можуть вибрати шляхом проведення загальних зборів уповноважену особу-управляючого. Це є спрощеною системою об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Уповноважений управляючий може укладати договори на обслуговування, прибирання та інші роботи, які зараз виконують житлово-комунальні господарства.


Тарас Яковлев дав доручення у стислі терміни провести активну інформаційну кампанію з цього приводу. Він відзначив, що це не означає, що з 1 липня ЖКП у місті будуть ліквідовані. Окрім того зауважив, що інколи керівники ЖКП налаштовують своїх працівників на те, що «роботи ніякої робити не треба, нас все одно всіх розженуть», що є неправильно. Яковлев закликав працівників ЖКП надалі працювати ефективно, тому що вони, як і інші потенційні управлінські компанії, мають право на місце у ринку надання послуг лучанам. Що якісніше вони надаватимуть послуги, то більше у них буде шансів на те, що мешканці звертатимуться саме до них.

Так, у травні під час сесії міськради ініціюватимуть внесення змін у статути ЖКП міста. Депутатам запропонують прописати у статутах таку послугу, як управління будинком. Посадовець визнав, що реформи не доведені до кінця і алгоритм їх поки невідомий. Для того, щоб ввести в дію можливість проведення прозорого комплексу з відбору управлінських компаній після 1 липня, не розроблена методика і досі немає законодавчих підстав. Тому депутатам міськради пропонуватимуть на перехідний період дозволити ЖКП здійснювати послуги з утриманння будинків, доки не будуть визначені управлінські компанії на конкурсних основах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дмитро Показати IP 12 Квітня 2016 13:54
толку з тих жеків?
Анонім до Дмитро Показати IP 12 Квітня 2016 19:59
У ОСеБеБе нема оплати за утримання буданка. ОсеБеБе-громадські організації і гроші,які віддають люди обраним е лише внески, а не офіційна плата за послуги. І гроші у банках утримаються як добровільні внески. Вони неийдуть зразу у оплату за квартири. Тому шахраювати є з чим.
лучанка Показати IP 12 Квітня 2016 14:36
Більший ніж цих кого повибирали,які керують на свід розсуд, з жильцями спілкуватися не хочуть,творять чудеса.Як наприклад на 33 кв. Вкрав гроші, документи і печатку та втік.
Анонім до лучанка Показати IP 12 Квітня 2016 19:51
Ось Вам ОСеБеБе. А загроші, що він вкрав- будинок закладенийц.І люди не зможуть продати квартири.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Квітня 2016 20:58
закони в УРкаїні приймають злодії для злодіїв
яша Показати IP 12 Квітня 2016 23:20
Яковлев то перший злодій для Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus