USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині закриють ще чотири школи

1 Липня 2016 17:37
До списку шкіл, які вирішили реорганізувати, або ліквідувати, у Рожищенському районі потрапили 10 малокомплектних навчальних закладів. Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Нагадаємо: згідно з Концепцією розвитку освіти на 2015–2025 роки, одним із напрямів підвищення ефективності розподілу бюджетних коштів у цій галузі є реформування малокомплектних шкіл в Україні. Йдеться про те, що заклади, у яких навчається менше 25 учнів, із державного бюджету не фінансуватимуть.

Відтак, депутати Рожищенської районної ради на сесії обговорили ситуацію щодо кожної школи. Дали «добро» на закриття однієї – у селі Студині.
Окрім того, три початкові школи призупинять свою діяльність у Володимир-Волинському районі.

Про це «Вголосу» стало відомо під час сесії Володимир-Волинської районної ради, яка відбулася сьогодні.

Попри гарячі дискусії, які тривали у сесійній залі та різні аргументи, які лунали в захист шкіл – більшість депутатів проголосувала за їх закриття. Тож з 1 вересня 2016 року призупинять свою діяльність початкові школи у селах Нехворощі, Яковичі та Свійчів.

Як повідомлялося раніше, у Горохівському районі закриють п’ять сільських шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 1 Липня 2016 17:40
Як там в пісенці співалося: "Кто меньше знает - тот меньше понимает..."(С)?
Не Василь до Василь Показати IP 1 Липня 2016 20:17
Суть трішки не в цьому, якість освіти в більшості сільських малокомплектних школах така шо ця цитата тут недоречна. Візьміть собі краще цю " .. багатий не той хто багато заробляє, а той хто з розумом витрачає..", та і в сторону європи дивіться, ми ж туда здається йдем. Там нема шкіл де 10 учнів і 10 вчителів. І не через те, що в них немає грошей на утримання таких шкіл, а через те, що це дурість і марнотратство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus