USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку побільшало музеїв. ФОТО. ВІДЕО

27 Вересня 2011 17:22
У Луцьку 27 вересня, у день свята Воздвиження Чесного Хреста, відкрився музей історії Луцького Хрестовоздвиженського братства XVII – XXI століть.
Про це інформує Волинська правда.
Сама експозиція музею розповідає про історію Луцького православного Хрестовоздвиженського братства, яке виникло на початку XVII століття. Серед експонатів – художні твори волинських митців Олександра Дишка і Володимира Жупанюка.
Це, зокрема, живописні портрети таких діячів братства, як луцький єпископ Афанасій Пузина, іконописець Йов Кондзелевич та Данило Братковський.
Раритетами музею є стародруки з бібліотеки Луцького братства, зокрема, Апостол і Євангеліє. Представлений також і документальний матеріал.
Перед відкриттям музею у луцькому Хрестовоздвиженському храмі УПЦ КП, історія якого безпосередньо пов’язана із діяльністю Луцького православного Хрестовоздвиженського братства, відбулася урочиста літургія. Богослужіння очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.
Після літургії відбувся хресний хід, під час якого біля входу до крипти храму, де знаходяться рештки луцьких членів братства, владика Михаїл відслужив панахиду.
Участь у церемонії відкриття музею взяли також луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинського крайового братства святого апостола Андрія Первозваного – правонаступника Хрестовоздвиженського братства – Андрій Бондарчук, представники інтелігенції.
Романюк вручив подяки тим лучанам, які активно долучилися до справи створення музею.






(Відео Волинської ОДТРК.)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вірянин Показати IP 28 Вересня 2011 13:26
Чомусь відразу під такою новиною шукаю комента "чуда з смайликом"(як казав хтось з коментаторів) Ексабота про те як церква гнітить люд український... Ауууу!!! Ти де??? А якщо серйозно, то ще один музей- це добре!!!
Петро Показати IP 29 Вересня 2011 20:00
Я так розумію ,моделлю ,з якої Дишко(а хто ж іще!) створив єпископа Бузину, був Тарас Рабан?(фото 5)до чого дійшли,ржу,нємагу...
сам до Петро Показати IP 25 Квітня 2012 15:29
ви пане нешанований навчились кляцати на клаві і на більше знань не стало провінційна містечкова зарозумілість
Роман Показати IP 3 Жовтня 2011 09:44
В спаплюженій псевдореставрацією церкві відкривають музей. Люди в цьому місці думають про що завгодно - лише не про збереження європейських цінностей. Зробили ремонт а-ля "єврорємонт па валиньскі", позолотили по-московські цибульки, вставили пластик, замазали "короїдом" ще й брехливо зобразили давню церкву позолоченою (на фото з єпископом-рабаном). Дикість.
Лучанка Показати IP 13 Січня 2012 01:17
Музей вікрито в приміщенні монастиря а не в церкві.І прізвище єпископа Пузина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus