USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку відкрили меморіальну дошку Петрові Маху. ФОТО

25 Травня 2012 12:02
Меморіальну дошку волинському письменникові, Почесному громадянину міста Петрові Маху відкрили 25 травня у Луцькій спеціалізованій школі №1, де свого часу навчався митець.



Вшанувати пам’ять письменника прийшли педагоги та учні школи №1, місцеві митці, родина талановитого земляка та Луцький міський голова Микола Романюк. Саме він разом з вдовою Петра Маха відкрили пам’ятну дошку.






Марія Мах подякувала дирекції школи за те, що пам’ятну дошку встановили саме в цьому навчальному закладі, адже «ця школа дала йому ширші овиди в житті». «Я буду щаслива і моя сім’я, якщо його поезія буде серед дітей, якщо будуть читати і насолоджуватися його прекрасною лірикою, його піснями…» - відзначила вдова поета.



Словами пошани до таланту видатного земляка і спогадами про Петра Маха поділилися також волинський поет Іван Чернецький та голова обласного осередку Національної спілки письменників України Олег Потурай.

Після відкриття пам’ятної дошки учасники зібрання оглянули нещодавно створений у школі кабінет літератури рідного краю. Наразі тут зібрані матеріали, у яких йдеться про життєвий і творчий шлях Петра Маха – світлини, відзнаки, книги.





Син Петра Маха Олег каже, що потішений як встановленням меморіальної дошки своєму батькові, так і заснуванням кабінету літератури рідного краю в школі №1. «Це все символізує життя всієї родини письменника, адже його доля, моя і навіть моєї доньки пов’язана з цією школою. Він заслужив цього…» - переконаний син видатного волинянина.



Як розповіла учитель української мови та літератури Луцької спецшколи №1 Мирослава Мельничук, невдовзі у школі відкриватимуться пам’ятні дошки й іншим видатним землякам, а кабінет літератури рідного краю поповнюватиметься матеріалами про цих людей.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus