USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинян закликають приймати біженців з Криму

11 Березня 2014 11:17
Мешканці області повинні бути готовими розмістити у себе переселенців з Автономної республіки Крим.

Про це під час оперативної наради, що відбулася 11 березня, повідомив голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Він зазначив, що нині у Львівській області вже приймають біженців з Криму (переважно сім’ї кримських татар). З його слів, вчора відбулася зустріч з представником кримськотатарського населення Криму, під час якої домовилися про те, що вони повідомлять кількість родин (це будуть, зазвичай, жінки та діти), а волиняни будуть готові їх розмістити у себе. Це питання вивчають. Так, на Львівщині створили базу населення, яке готове прийняти у себе сім'ї переселенців.

«Ми повинні розуміти, що кількість таких родин буде велика, тому потрібно підключати населення, шукати можливість розмістити їх у закладах охорони здоров’я, санаторіях, можливо, будуть задіяні гуртожитки навчальних закладів», - повідомив голова облдержадміністрації.

У разі прибуття таких родин, з його слів, вони повинні відчути, що Україна - єдина, вони приїхали не в чужу область, а до своїх побратимів.

Він закликав долучитися до вирішення питання управління освіти, адже потрібно буде організувати навчання дітей біженців. Під час розмови з представниками кримськотатарського народу стало відомо, що виїзд з Криму вже ускладнюють. Окупанти розуміють, що, якщо дружини та діти виїдуть, їм буде важче спілкуватися з кримськотатарськими чоловіками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
петро Показати IP 11 Березня 2014 11:51
ще чого хай їдуть на села там зараз роботи багато
doPetra Показати IP 11 Березня 2014 13:35
ти б сам поїхав, а не писав тут дурню. людям треба допомогти. побачив би як би ти в шафі сидів коли москалі швендяли б по твоїй хаті...
Лучанка Показати IP 11 Березня 2014 14:00
А чого, скільки в Луцьку пустує квартир, або їх здають у найми.А скільки віл за містом,які пустують,хай поділяться.А ні,то будуть ділитися з кацапами.Вони силоміць заберуть,панбькатися не будуть.Ото маєте товаришів, братів -буде війна,а наслідки непередбачені,коли іде брат на брата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus