USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські профтехучилища продовжили термін вступної кампанії

30 Серпня 2016 21:00
Недостатня кількість цьогорічних абітурієнтів призвала до того, що професійні технічні навчальні заклади Волині продовжили вступну кампанію до 1 жовтня.

Про це проінформувала начальник управління з питань освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, - повідомляє «Волинська правда».

Як розповіла Людмила Плахотна, середній показник укомплектованості ПТНЗ на Волині становить 437 учнів. Щодо недостатньої кількості абітурієнтів, то окрім об’єктивних причин, вона назвала і недопрацювання окремих директорів ПТНЗ.

До слова, у Луцькому районі більшість випускників 9-х класів ЗОШ не мають бажання навчатися далі у загальноосвітніх школах, а воліють вступати до вишів І –ІІ рівня акредитації та ПТНЗ.

«Є у цих молодих людей бажання вже у 17-18 років мати фах, отримати професію, або хоча б певні професійні навички. І цим можна було б скористатися», - зауважила Людмила Плахотна.

Щодо показника працевлаштування випускників ПТНЗ, то за станом на 17 серпня 2016 року, він становить 70,7%. Непрацевлаштованими через брак вакансій лишилися більше 6% випускників.

Людмила Плахотна також проінформувала, що наразі на Волині на одного випускника ПТНЗ є щонайменше 2 випускника вишів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянам Показати IP 31 Серпня 2016 08:16
скоро у луцькому районі бувший риг хомич стане заврайоно, гунчику так тримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus