USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських волонтерів просять допомогти у відбудові Маріуполя

27 Січня 2015 16:52
Перелік необхідних матеріальних ресурсів для допомоги постраждалим внаслідок обстрілу Маріуполя облдержадміністрація розповсюдить серед волонтерських організацій Волині.

Про це під час зустрічі з представниками волонтерських організацій області повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Він сказав, що сьогодні отримав доручення з Адміністрації Президента із проханням надати гуманітарну допомогу та забезпечити її доставку постраждалим у зв’язку з обстрілами Маріуполя, Волновахи та Дебальцевого. Копії документа, у якому вказані координатори у Донецькій області та загальний перелік необхідних матеріальних ресурсів, він пообіцяв розіслати волонтерам. З його слів, варто скоординувати дії волонтерів та влади у вирішенні цього питання.
Для того, щоб реально оцінити список потреб, на його думку, волонтерам та владі буде достатньо однієї доби. Серед потреб – вода бутильована, бруси (1800 метрів кубічних), кругляк (700 метрів кубічних), тонни дизельного палива тощо, за якими, зі слів голови облдержадміністрації, можна звернутися до волинських бізнесменів.

«Таке питання піде по лінії волонтерських організацій однозначно», - зауважив Володимир Гунчик.

Зі свого боку волонтери зазначали, що простіше було б зробити пункт прийому необхідних матеріалів при облдержадміністрації та оголосити про це по всій області. Це, мовляв, були б найкращі кроки з боку влади. Володимир Гунчик виправдовувався, що отримав документ лише за 10-15 хвилин до зустрічі.

Дехто з представників волонтерських організацій зауважував, що не бачить наразі можливості відбудовувати Маріуполь, доки територіальну цілісність країни не відстояли, а також чимало потреб мають наші бійці в АТО. Інші повідомляли, що вже займаються допомогою мешканцям Маріуполя.

У підсумку, волонтери погодилися оглянути список потреб для постраждалих внаслідок обстрілів міст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus