USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як втримали Одещину від перетворення в Донбас

3 Травня 2015 10:20
Через рік після трагедії 2 травня в Одесі досі не притягнуті до відповідальності її винуватці. Лише днями ГПУ оголосила про підозру тодішньому головному міліціонеру області Петру Луцюку, якому інкримінують службову недбалість, ідеться в сюжеті ТСН.

Де зараз перебуває підозрюваний – невідомо. Так само, які і його заступник Дмитро Фучеджи, котрим слідство зацікавилося набагато раніше.

І учасники сутичок річної давнини, і незалежні експерти сходяться в оцінці тодішніх дій міліції. Правоохоронці не лише не зупинили безлади – вони сприяли їх початку.

Зменшити кількість жертв могли не тільки міліціонери. Багато питань лишається і до рятувальної служби. Пожежники прибули на виклик до будинку профспілок лише через 40 хвилин після першого дзвінка. У слідства є неспростовні свідчення того, що керівники наказували ігнорувати виклики з Куликового поля.

У підсумку в Одесі за один день загинули 48 чоловік. Дискредитованих силовиків і обурених людей, котрі з обох боків конфлікту прагнули помсти, стримати було вкрай непросто.

Ігор Палиця, який очолив Одеську область через кілька днів після трагедії, зізнається, що утримати регіон від масових безладів і не допустити донбаського сценарію тоді здавалося неймовірним завданням.

"Я зустрічався і з однією, і з іншою сторонами. Я категорично виступив проти насилля. Я виступив проти ходіння по місту в балаклавах і з дубинами, доводячи свою правоту на вулицях. Мене почули всі. Нам вдалося правоохоронців помирити з громадськістю і пояснити громадянам, що порядок на вулиці мають підтримувати тільки правоохоронці", - розповів очільник регіону.

"Це був дійсно порятунок для області. Ресурс він власний підтягнув для вирішення багатьох питань. Досить жорстку та безкомпромісну лінію Палиця повів відносно сепаратизму", - каже представник одеського Євромайдану Руслан Форостяк.

Вже рік як в Одесі не було жодних сутичок на політичному ґрунті. Містяни сподіваються, що так буде завжди.

Як уже повідомлялося, роковини трагедії 2 травня в Одесі минулися спокійно. Зокрема, на паркан Будинку профспілок вивісили чорний банер з портретами загиблих на Куликовому полі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Українець Показати IP 3 Травня 2015 10:44
Великі політики, на відміну від нас, добре вчать історію, і ментальність українського народу використовують проти нього ж самого. Це наші українці доводячи холуйську відданість владі зраджують своїх співвітчизників. На жаль, у всі часи існування нашого народу саме доморощені підлабузники більше робили зла , горя і шкоди, а не чужі. Найперше гинуть чесні, патріоти, бо вони не вміли лукавити, сподіваючись на людську порядність.
Дмитро Показати IP 3 Травня 2015 10:50
Якби свого часу не жувала соплі, а запекла живцем пару сєпарів на даунбассі, то війни яку маємо 100% уникнули б!
Анонім до Дмитро Показати IP 3 Травня 2015 20:01
коментар було видалено
Анонім до Дмитро Показати IP 3 Травня 2015 21:22
А якщо, Дмитро, спалили б тебе-живцем, чи бодай би твою самку, чи-як там ви кажете-лічінок- твоїх, дмитро, ні чиїх би там не було, а саме твоїх, яка твоя думка ???
Янгол до Дмитро Показати IP 4 Травня 2015 07:10
Звідки така впевненість? По собі судите? Як би Вас, Дмитрику, припугнули, то забули б де які "букавки" на клаві? По-перше, Ви -не Господь Бог , щоб вирішувати людські долі, по-друге, сам Господь Бог іноді любить за такі слова, які злітають з Ваших вуст, влаштовувати "воздасться кожному по справах його". НЕ забувайте цього! Якою мірою міряєш, такою відміряють і тобі... Може краще було би спробувати пустити свої думки в іншому напрямку і спробувати зрозуміти тих, хто не такий як Ви? Так поступають розумні люди, добрі люди. Якими, вне сумнівів, і є українці. Дійсні укранці, а не зомбі, налаштовані вбивати, вбивати і тільки вбивати...
Лучанин Показати IP 3 Травня 2015 10:51
Найбільше шкоди державності України за минулий і цей рік принесли агресивні патріоти
Педикульоз Показати IP 3 Травня 2015 11:15
Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди.
укроп Показати IP 3 Травня 2015 11:15
так дiйсно в Одесi все було спокiйно тiльки якесь чудо з жовто блакитним прапором ходило бiля мiсця де люди складали квiти i кричало "ганьба" але на нього нiхто не реагував
пан Коцький Показати IP 3 Травня 2015 11:28
... а чому не говорять про те що того трагiчного дня пан Парубiй заборонив правоохоронцям в Одесi отримувати зброю. а тому мiлiцiонери втiкали коли по них почали стрiляти. Ще я бачив цiкаве вiдео де однi патрiоти iдуть з нашими прапорами, а потiм коли все почалось тi самi морди вже зi зброею i георгiiвськими стрiчками. Щось я думаю що все це робота Парубiевих хлопцiв
реалії Показати IP 3 Травня 2015 14:09
Спочатку знищим, розкрадемо все , а потім відбудовуємо....Часто історія повторюється, але висновків люди не роблять ніяких. Ледачих та продажних вибираємо у всяку владу ...
правдива Показати IP 3 Травня 2015 14:12
Місія ОБСЄ вивчає руйнування в Донецьку 3 травня. Експерти фіксують руйнування в Донецьку і збирають осколки. Сумнівів ні в кого немає, що обстріли скоїли ЗСУ!
Анонім до правдива Показати IP 3 Травня 2015 17:51
Вчера обстрел прекратился после того как ЗСУ уговорили замолчать десятком полных пакетов погодных осадков.
ЗМІйка Показати IP 3 Травня 2015 14:15
А хіба ТСН щось інекше могло про Палицю у сюжеті сказати?:)))
Анонім Показати IP 3 Травня 2015 18:15
Люди ніби подуріли, відчувши волю, і безкарність ...
крук Показати IP 3 Травня 2015 18:50
Злили крим, донбас, луганськ.... яка європа, жуєм Рошен,- нам жопа!
Анонім до крук Показати IP 3 Травня 2015 19:16
"яка європа", якщо лягли під СШП?
До крук Показати IP 3 Травня 2015 19:27
коментар було видалено
свидомий Показати IP 4 Травня 2015 11:48
Палиця дийсно молодець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus