USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заміну Конькову оберуть весною

18 Грудня 2014 15:13
Оновити футбольну владу в Україні у березні 2015 року, - таке рішення озвучили у Будинку футболу в Києві під час Конгресу. Про це інформують Espreso.tv.

Черговому Конгресу у стінах Будинку футболу передувало екстрене засідання Виконкому, де вирішувалася подальша доля президентського крісла.

На момент засідання 32 колективні члени ФФУ з 47 були проти Конькова і виступали за скликання в майбутньому позачергового Конгресу, де вже і хотіли відправити чинного президента у відставку.

Анатолій Коньков розумів, що залишитися на посаді вже немає жодного шансу і вирішив зберегти обличчя, а також отримати час для того, щоб завершити всі свої справи у ФФУ.

Положення перед Конгресом

Анатолій Коньков опинився в ситуації цугцвангу. З одного боку діяльністю ФФУ цікавилися правоохоронні органи, відбувався аудит УЄФА, який також має показати недоліки діяльності керівництва, а з іншого - 32 колективні члени, які скликають позачерговий Конгрес, відправляючи його у відставку. У такій ситуації лишалося лише домовлятися і йти мирно.

Про що домовився Коньков

Президент погодився скликати позачерговий Конгрес 6-го березня. До цього часу він залишається в кріслі президента ФФУ та закриває болючі питання. Досить цікаво, але під час Конгресу ніхто навіть не поставив запитання про фінансову ситуацію Федерації, а також про аудит і бюджет на наступний рік. Цілком можливо, якби Коньков продовжував боротися, то фінансові провали стали б відомі всім вже сьогодні під час Конгресу. А так про них всі дуже дивним чином забули.

Конгрес взагалі нагадував балаган. Президент показав елементарне незнання статутних норм. Якби на засіданні не був присутній віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, який пояснював присутнім і спрямовував їх у законне русло, Коньков так і не відкрив би засідання, лише зачитавши рішення Виконкому про позачерговий Конгрес. Також не була б створена робоча група, яка буде розробляти порядок денний дня весняного Конгресу, де голосуватимуть за нового президента, перших віце-президентів, членів Виконкому, віце-президентів та ін. І все це опинилося б в незаконній площині.

Роль Суркіса

Здавалося, що Григорій Суркіс, який заявив, що приїхав зарити "сокиру війни", був єдиною людиною, яка спрямовувала ситуацію у правильне русло. Він прибув на Конгрес заради того, щоб все відповідало футбольним законам УЄФА. Без його присутності нинішні керівники могли вкотре опустити Україну обличчям в болото перед УЄФА.

Хто буде наступним

У кулуарах ФФУ називали два прізвища: Андрій Павелко, який очолив робочу групу, яка займатиметься повісткою дня позачергового Конгресу (очолює Федерацію футболу Дніпропетровської області) та Олександр Бандурко - перший віце-президент ФФУ часів Григорія Суркіса.

Зазначимо, що, згідно з нашою інформацією, посади у новій ФФУ отримають обидві ці людини. Цілком можливо, що крісло президента дістанеться саме Павелку, а Бандурко працюватиме першим віце-президентом.

Фінансовий крах

Навесні, коли у ФФУ з'явиться нова влада, їх очікує не дуже радісна ситуація. Справа в тому, що діяльність Конькова залишить вражаючий слід, тому новій команді доведеться економити. Якщо футбольним господарством займатимуться менеджери часів Суркіса, то про нинішній безлад всі швидко забудуть. От тільки швидких результатів та підйому футболу очікувати не варто, бо гроші з неба не падатимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus