USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Згаяні моменти та гол у власні ворота: огляд матчу «Шахтар»-«Волинь». Фото

25 Вересня 2016 10:46
Поєдинок у Львові став для «Волині» другим менш, ніж за 62 години (нагадаємо, у середу в Луцьку у кубковому поєдинку лучани здолали «Олімпік» з рахунком 2:1). Звісно, гра проти основної донецької команди заздалегідь обіцяла бути куди важчою для лучан.

У грі проти «Олімпіка» зазнав травми Артем Шабанов. Продовжує заліковувати травму Анатолій Діденко та дискваліфікований на цю гру був Міха Горопевшек. Саме тому з перших хвилин у центрі захисту пару скали Логінов та дебютант Мелінішин. Решту позицій Віталій Кварцяний лишив без змін.

Натомість Пауло Фонсека виставив основний склад, враховуючи, що гірникам на тижні грати у Лізі Європи.

Зі стартових хвилин «Шахтар» заволодів м’ячем і «закрив» волинян на власній половині поля. Найактивнішими на полі були атакувальні хави донеччан – Тайсон і Коваленко. Раз по раз вони пристрілювались по поворотах Кичака. Коваленко змарнував і перший 100% момент: на 23-й хвилині з воротарської лінії поціливши у поперечку. Згодом активніше став діяти форвард донеччан Факундо Ферейра, але на заваді йому ставав то брак точності, то впевнена гра Артема Кичака, який провів усю гру, "як білка в колесі". «Волинь» же увесь цей час бетонувала захист, фактично, не перетинаючи навіть половини поля. Здавалося перший тайм так і завершиться всуху, як черговий фланговий простріл від Бутка виявився фатальним: Кичак зрізав м’яча до власних воріт: 1-0.

Другий тайм розпочався із заміни від Віталія Володимировича: замість Деди на поле вийшов Чепелюк. Але малюнок гри від того не змінився: «Шахтар» продовжував створювати і марнувати моменти, «Волинь» ніяк не могла вийти за свою половину поля, ба більше, межі власного штрафного майданчика. Черговий кутовий на 60-й хвилині завершився другим голом «Шахтаря»: навісна подача від Бернарда, скидка від Степаненка, м’яч потрапляє до Ордця і 2-0.

Серія замін від обох тренерів у середині другого тайму стала цікава хіба дебютами: у «Шахтаря» вийшов на поле Борячук (замінив «марнотрата» Ферейру), а у «Волині» вперше з’явився на полі 16-річний Дмитренко. По-різному, але їм таки вдалося відзначитися у цьому матчі. Волинянин здобув єдиний для лучан кутовий у матчі, а Борячуку вдалося відмітився красивим голом п’яткою першим же дотиком до м’яча. Після подачі від Бернарда, на 78-й хвилині, форварду вдалося закріпити тотальну перевагу своєї команди: 3-0.

До завершення поєдинку залишалося більше 10 хвилин, «Шахтар» продовжував контролювати хід подій, «Волині» таки вдалося декілька разів дістатися половини поля суперника, але особливих дивідендів це принесло. Закономірна перемога донеччан, які продовжують лідирувати у чемпіонаті, а «Волинь» вирушає до Луцька готуватися до дербі із «Карпатами» наступного тижня.

Після матчу тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека сказав, що важко грати проти команд, які закриваються на власній половині поля, але його футболісти створюють достатню кількість моментів і реалізовує їх для досягнення бажаного результату.

Наставник «Волині» нарікав на малу активність молодих гравців. Мовляв, бояться грати у футбол, хоча треба навпаки виходити і показувати свої кращі якості, особливо, з такими командами як «Шахтар». Всі намагання докричатися до гравців були марними, хоча на передматчевій установці, зі слів Кварцяного, все обговорювалося, але вийшли на поле і забули про що говорили. Хоча, зауважив головний тренер «Волині», грати із командами рівня «Шахтаря» завжди нелегко, адже вони без проблем можуть додати у швидкості у потрібний момент.

Фото Миколи МАРТИНЮКА:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus