USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці писатимуть диктант по радіо

9 Листопада 2010 09:34
У День української писемності, 9 листопада, о 16-й годині Національна радіокомпанія України проведе Всеукраїнський диктант національної єдності.
Взяти участь у диктанті може кожен бажаючий. Свою роботу потрібно відправити у цей же день поштою за адресою, яку продиктують. В іншому випадку роботу не приймуть, інформує «ТСН».
«Ми перевіримо всі роботи, і людям, які напишуть диктант без помилок, або вони будуть незначними, розішлемо заохочувальні призи», – пообіцяв перший заступник директора Національної радіокомпанії України Анатолій Табаченко.
За його словами, серед призів – радіоприймачі, які можуть ловити українське радіо, диски із записами голосів Володимира Сосюри, Максима Рильського, Андрія Малишка, Василя Симоненка та інших класиків української літератури, книги від Ліги українських меценатів.
Диктант буде читати викладач української мови, автор підручників Олександр Авраменко. Перевіряти роботи будуть працівники радіо.
«Текст буде використаний сучасний, і кожен зможе потім звірити свою роботу з оригіналом. Диктант ми проводимо вже 10 років. У перших брало участь кілька тисяч чоловік, а в минулому році цифра сягала вже 12 тисяч! Я і сам кілька разів пробував писати диктант – кожного разу робив кілька помилок… Тих, хто не робить жодної помилки, – буквально одиниці», – каже Табаченко.
В Нацрадіокомпанії також зазначають, що розсилати роботи назад з перевіреними помилками не будуть – це дуже дорого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
pisaka Показати IP 9 Листопада 2010 09:45
А почта, у цей день, до якої години буде працювати?! :)))
Forever Autumn Показати IP 9 Листопада 2010 12:13
гггг :)) прикольно придумали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus