USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00
Волинь

Через повноводдя: лісівники пояснили, чому пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

Мешканців села Світязь обурило те, як від них відгородили з усіх боків доступ до пляжу біля однойменної відпочинкової бази лісівників. Самі ж лісівники пояснили, чому встановили паркан і звідки на пляжі з’явилися ставок і рови з водою.

Сьогодні 12:54

На Волині попрощалися з військовим Олександром Гуричем, який помер у лікарні від поранень

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну волинянин був призваний на військову службу по мобілізації та зарахований до списків особового складу військової частини на посаду оператор-радіотелефоніст розвідувального взводу.

Сьогодні 12:05

На Волині горіли господарська споруда та чагарники

9 травня в селі Жиричі Ратнівської громади трапилася пожежа в господарській споруді. На місце події прибув черговий підрозділ 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини з селище Ратне спільно з працівниками місцевої пожежної охорони сіл Жиричі та Гірники.

Сьогодні 11:48

У Луцькому районі попрощалися з Героєм Василем Семерою

Василь Семера пішов захищати Україну в перший місяць повномасштабного вторгнення. Він мужньо і сміливо боронив нашу рідну землю від російських окупантів та героїчно загинув 2 травня 2024 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. З усіма військовими почестями Героя поховали на сільському кладовищі. Прапор, яким була вкрита труна, представник РТЦК передав дружині Наталії.

Сьогодні 11:14

20-річний водій їздив центром Ковеля через розгорнуту виставку «Героям Слава». Відео

Учора у соцмережі ковельські патрульні побачили відео, на якому водій Mercedes-Benz здійснив рух по тротуару через розгорнуту виставку «Героям Слава», що розташована біля памʼятника «Борцям за волю України».

Сьогодні 10:58

У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальні дошки двом полеглим Героям

У Клітицькій гімназії на Камінь-Каширщині встановили дві меморіальні дошки загиблим Героям Богдану Муцу та Олександру Парфелюку. На подвір'ї школи 9 травня зібралися родини полеглих бійців, представники влади, односельчани, школярі.

Сьогодні 10:07

На Волині зводять інноваційний реабілітаційний центр для військових

Наразі вже видно масштабність проєкту. Інноваційний центр площею близько 2000 метрів квадратних включатиме два великих крила на одному поверсі, в одному з яких розташовуватиметься відділення реабілітації, в іншому – палати для пацієнтів. Окрім цього, є велика їдальня та необхідні для персоналу кабінети.

Сьогодні 09:50

Волинські екологи виявили факти розорювання земель біля водойм

Останнім часом на Волині набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок. Такі дії є порушенням вимог природоохоронного законодавства і кваліфікуються самовільним зайняттям земельних ділянок у прибережних захисних смугах.

Сьогодні 08:26

«Боляче, що гинуть наші воїни»: розповідь волинянина, якого у Другу світову війну з родиною депортували в Сибір

Мешканець села Княгининок Луцької громади Ростислав Кушнірук був членом братства ОУН-УПА. Під час Другої світової війни він із родиною був депортований до Сибіру.

Сьогодні 08:08

«Територія здоров’я»: за тиждень на Волині вакцинували чотири тисячі людей

З 1 травня по 7 травня в громадах на Волині в рамках заходу «Території здоров’я» вакцинували чотири тисячі людей.

Сьогодні 06:18

Справа Старовижівського Буковелю: прокуратура наполягає на визнанні недійсним дозволу на користування надрами

Прокурори встановили, що всупереч вимогам законодавства про охорону природно-заповідного фонду Державна служба геології та надр України у січні 2024 року на електронному аукціоні продала приватному підприємству спеціальний дозвіл на користування надрами для видобування піску Старо-Вижівського родовища.

9 Травня 2024 23:38

Президент вручив рідним загиблих на війні волинян їхні посмертні ордени

Високу державну нагороду отримала родина уродженця села Сокіл Тараса Чайки. 29-річний лейтенант добровольцем став на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення.

9 Травня 2024 23:00

Прикордонники отримали допомогу від Ковельської громади

Представники 10-го мобільного прикордонного загону отримали термінал Starlink, квадрокоптер DJI Maviс 3T з тепловізором, зарядну станцію EcoFlow та п’ять FPV-дронів.

9 Травня 2024 22:02

На Волині попрощалися з військовим Вадимом Ковальчуком

Вадим Ковальчук вступив до лав Збройних сил України на захист Батьківщини від московського агресора 25 лютого 2022 року. Однак, 23 липня 2023 року стало трагічним днем – під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Кремінна на Луганщині військовий зник безвісти.

9 Травня 2024 20:43

У Нововолинську відкрили денний центр із кризовою кімнатою

Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою цілодобового перебування – це доступний та безпечний простір, де постраждала особа може отримати комплексну безоплатну допомогу

9 Травня 2024 20:22

У Луцьку вулицю Брестську планують перейменувати на честь Сергія Слабенка

9 травня у Луцькій міській раді відбулося чергове засідання комісії із впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади (голова комісії – Михайло Щур). Депутати розглянули ряд індивідуальних та колективних звернень щодо перейменування вулиць міста та прилеглих сіл.

9 Травня 2024 19:23

На Волині попрощались із Героєм Ярославом Каламуняком

Сонячний день сьогодні затьмарений сумом втрати Героя. Нововолинська громада попрощалася з військовим Ярославом Каламуняком.

9 Травня 2024 17:46

На Донеччині загинув Захисник з Волині Владислав Богомаз

У бою за Україну, її свободу і незалежність загинув волинянин Владислав Богомаз, який народився 1 жовтня 1999 року та проживав у селі Бережці.

9 Травня 2024 16:56

Система Orphus