USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Світ

Діти, які споживають цукор з молока та фруктів, менш схильні до ожиріння

Команда вчених проаналізувала дані дослідження GEKCO Drenthe, що його проводять серед дітей, які народилися в Дренте у період з 2006 до 2007 року. Відповіді на опитування про харчування, яке заповнили батьки 891 дитини, коли їм було три роки, використали для розрахунку щоденного споживання цукру.

Сьогодні 00:19

19 травня: свята, події, факти. День блокнота та День травневого сонця

Сьогодні у світі – День пам’яті померлих від СНІДу, Міжнародний день боротьби з гепатитом, Всесвітній день сімейного лікаря, День блокнота, День травневого сонця, День народження «Кубика Рубіка», Всесвітній день боротьби з запальними захворюваннями кишківника, Всесвітній день випічки. В Україні – День сімейної медицини та День пам’яті жертв політичних репресій.

Сьогодні 00:00

Польща виділить понад $2,5 мільярда на зміцнення кордону з Росією та Білоруссю

«Ми ухвалили рішення про інвестування в нашу безпеку, а насамперед – у безпечний східний кордон, 10 млрд злотих. Розпочинаємо великий проєкт будівництва безпечного кордону, зокрема системи фортифікацій, а також такого облаштування території й екологічних рішень, які призведуть до того, що цей кордон потенційний ворог не зможе пройти», – заявив польський прем'єр Туск.

18 Травня 2024 19:22

Президентка Грузії наклала вето на закон про «іноагентів»

У правлячої партії «Грузинська мрія» достатньо голосів у парламенті, аби подолати президентське вето. Якщо після цього Саломе Зурабішвілі не підпише закон, то замість неї це зробить голова парламенту.

18 Травня 2024 17:58

На заході Німеччини – масштабна повінь, що трапляється раз на кілька десятиліть

Безперервний сильний дощ у німецькій землі Саарланд в п'ятницю спричинив затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту по всьому регіону. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників.

18 Травня 2024 14:14

США відкрили постійну військову базу спецназу в Польщі

База Miron Camp розташована всього за 250 кілометрів від кордону з Україною. Її відкрили на постійній основі.

18 Травня 2024 06:42

Вчені майже розшифрували таємну мову орангутанів. Що вони виявили

Цей прорив стався одразу після інших недавніх відкриттів, які ще більше розкривають глибину інтелекту людиноподібних мавп, зокрема практики одного орангутана лікувати свої власні травми за допомогою самостійно приготовленої лікарської трави.

18 Травня 2024 00:34

Археологи з Австралії знайшли стародавнє тонганське місто, що існувало в Тихому океані 700 років тому

Археологи з Австралії зробили дивовижне відкриття раніше невідомого стародавнього міста в Королівстві Тонга, яке ставить під сумнів історичну картину, пов’язану із заселенням тихоокеанських островів.

18 Травня 2024 00:18

18 травня: свята, події, факти. Міжнародний день музеїв та День резервіста

18 травня у світі відзначають Міжнародний день музеїв, Міжнародний день вакцини проти ВІЛ, Міжнародний день астрономії, Європейський день боротьби з ожирінням, Всесвітній день віскі, Всесвітній день скандинавської ходьби, Всесвітній день собак. В Україні сьогодні – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, День боротьби за права кримськотатарського народу, День науки та День резервіста.

18 Травня 2024 00:00

Від завтра відновлять консульські послуги для військовозобов'язаних чоловіків за кордоном

З 18 травня чоловіки віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном, мають можливість подати заяви на отримання консульських послуг.

17 Травня 2024 19:05

У британській розвідці вважають, що заміна Шойгу не змінить ситуацію на війні в Україні

Розвідка Великої Британії проаналізувала нещодавнє звільнення міністра оборони РФ Сергія Шойгу і призначення замість нього Андрія Білоусова. Дійшла висновку, що ця перестановка не матиме ефекту на перебіг війни в Україні.

17 Травня 2024 16:59

Німецькі правоохоронці зацікавилися правим політиком через корупцію та зв'язки з Медведчуком

Прокуратура Мюнхена почала розслідування щодо депутата правої партії «Альтернатива для Німеччини» Петри Бистрона за підозрою в отриманні хабарів, а також відмиванні грошей.

17 Травня 2024 11:45

У Словаччині поліція висунула обвинувачення чоловікові, який стріляв у Фіцо. Йому загрожує довічне

Чінтула був членом групи, яка брала участь у протесті проти Фіцо та його уряду 24 квітня. Вони приїхали, щоб підтримати Україну і висловити свою незгоду з позицією Фіцо та його уряду щодо війни в Україні та наміром уряду ліквідувати громадський мовник RTVS і замінити його на проурядовий засіб масової інформації.

17 Травня 2024 09:33

Австрія створила спецфонд у €500 мільйонів для підтримки інвестицій в Україну

Залучення коштів від міжнародних фінансових інституцій може збільшити обсяг фінансування до мільярда євро. Приблизно €100 мільйонів на рік призначені для нового бізнесу.

17 Травня 2024 08:59

Вчені виявили причину смертельних тромбів, пов'язаних із вакцинами J&J та AstraZeneca

Згідно з результатами дослідження, вакцини на основі аденовірусу, як-от J&J та AstraZeneca, містять компонент, який у генетично схильних людей може спровокувати вироблення незвично структурованих антитіл проти білка, залученого до згортання крові. Дослідники планують ідентифікувати цей компонент і спробувати видалити його за допомогою генної інженерії.

17 Травня 2024 06:19

Обертається навколо зорі, яка «світитиме довше за Сонце»: вчені виявили нову планету

Команда дослідників з університетів Бельгії, Берна (Швейцарія), Бірмінгема та Кембриджа (Англія) і штату Массачусетс (США) відкрила нову екзопланету Speculoos-3b, яка обертається навколо ультрахолодної червоної карликової зірки.

17 Травня 2024 00:40

Вчені з'ясували, як збільшити тривалість людського життя до 150 років

Як зазначають науковці, тривалість життя людини зумовлена чисельними факторами, які впливають на довголіття. Серед них – харчування, психологічний стан та, безумовно, спосіб життя.

17 Травня 2024 00:18

17 травня: свята, події, факти. Міжнародний день віртуальних помічників та День горіха

Сьогодні відзначають Всесвітній день інформаційної спільноти, Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією, День пульмонолога, Всесвітній день інтернету, Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства, День горіха, День видів, що зникають, Міжнародний день віртуальних помічників, Міжнародний день боротьби з гомофобією, трансфобією і біфобією, Міжнародний день телефону довіри для дітей, Всесвітній день обізнаності про нейрофіброматоз.

17 Травня 2024 00:00

Система Orphus