USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00
Профіль користувача
Лучанка
Дата реєстрації: 11 Вересня 2014 18:43
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Внуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

Тобто квартира бабусі має бути розподілена між вами онуками таким чином: 1/2 квартири Вам, інша половина квартири спадкується дітьми Вашої покійної тітки (по 1/4 частки квартири кожному). Для оформлення спадщини Вам слід звернутись із заявою про її прийняття до нотаріальної контори (бажано державної, бо багато приватних нотаріусів на займаються спадковими справами), за місцем відкриття спадщини, додавши до заяви необхідні документи.

Важливо! Майте на увазі, що строк подачі заяви до нотаріальної контори встановлений в 6 місяців з моменту її відкриття (смерті спадокдавця). Ваш двоюрідний брат, який проживав разом із бабусею на момент її смерті вважається таким, що прийняв спадщину не залежно від подачі заяви по її прийняття.

Детальніше про оформлення спадщини можете дізнатися в цій статті, де я доволі розгорнуто розкрив процес спадкуванні в Україні.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Цей лист означає що, нотаріальна контора інформує Вас, що зазначена у листі особа успадкувала за законом грошові вклади з нарахованими відсотками та компенсаційними виплатами, які зберігаються в публічному акціонерному товаристві "Державний ощадний банк України", та має право їх отримати, або надалі зберігати у банку.

Для детальніших роз'яснень Вам краще звернутись до Першої дежавної нотаріальної контори.
Система Orphus