USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Вересня 2014 15:09] Лучанка: Доброго дня. Така ситуація: декілька місяців тому померла бабуся, татова мама. В неї було 3 дітей, мій тато, його брат та сестра, всі загинули більше 10 років тому...

В татової сестри є двоє дітей, один з яких прописаний у бабусиній квартирі, але не був власником. Так як її зараз не стало і ми єдині спадкоємці, яким чином буде йти розподіл майна, чи повідомить хтось про це, чи треба кудись заявляти? Заповіту не було. П.С. брат п'є... біда може бути...Дякую за відповідь!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Внуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

Тобто квартира бабусі має бути розподілена між вами онуками таким чином: 1/2 квартири Вам, інша половина квартири спадкується дітьми Вашої покійної тітки (по 1/4 частки квартири кожному). Для оформлення спадщини Вам слід звернутись із заявою про її прийняття до нотаріальної контори (бажано державної, бо багато приватних нотаріусів на займаються спадковими справами), за місцем відкриття спадщини, додавши до заяви необхідні документи.

Важливо! Майте на увазі, що строк подачі заяви до нотаріальної контори встановлений в 6 місяців з моменту її відкриття (смерті спадокдавця). Ваш двоюрідний брат, який проживав разом із бабусею на момент її смерті вважається таким, що прийняв спадщину не залежно від подачі заяви по її прийняття.

Детальніше про оформлення спадщини можете дізнатися в цій статті, де я доволі розгорнуто розкрив процес спадкуванні в Україні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus