USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
antarctic
Дата реєстрації: 3 Травня 2016 17:01
Коментарів: 2
Відповідь юриста:
Доброого дня! 9 липня 2011 року набув чинності Закон України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" від 16.06.2011р. № 3533-VI, згідно з яким в обласних газопостачальних підприємствах діє програма з безкоштовного встановлення лічильників газу для населення.

Статтєю 3 вкзаного Закону передбачено, що Фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок: коштів суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території; коштів відповідного бюджету; інших джерел, не заборонених законодавством.

Статтєю 4 вкзаного Закону передбачено, виконавцями робіт із встановлення вузлів обліку природного газу є суб'єкти господарювання, що: здійснюють розподіл природного газу на відповідній території; отримали відповідні дозволи для виконання робіт із встановлення вузлів обліку природного газу.

Статтєю 6 вкзаного Закону передбачено, суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані зокрема забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується для підігріву води та приготування їжі - до 1 січня 2016 року. У разі невстановлення населенню у строки, зазначені у цьому підпункті, лічильників газу з вини суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, припинення розподілу природного газу таким споживачам забороняється, а його облік до моменту встановлення лічильників газу здійснюється за нормами споживання, встановленими Кабінетом Міністрів України. Комплексний аналіз вказаних норм закону дає підстави зробити висновок, що перше встановлення газового лічильника відбувається суб'єктом господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, за його рахунок купується прилад, і прилад, обраних ним, а не споживачем. І оплачувати вартість газового лічильника, придбаного споживачем на свій розсуд, за умови надання такого лічильника газопостачальником, правових зобов’язань в останнього немає.
Система Orphus